KESTANE FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Gölcük’ün en eski köylerinden biri olan Hamidiye’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kestane Festivali, bu yıl da yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Bu yıl Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu önderliğinde düzenlenen Festivale; Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz ve Yönetimi, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Osman Çavdar, KARBAFED Başkanı Av. Gökhan Atılgan ve Yönetimi, Önceki dönem Kocaeli Milletvekili ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, Önceki dönem Gölcük Belediye Başkanı ve Önceki Dönem AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, STK ve Dernek Başkanları ile çok sayıda davetli katılım sağladı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile dualar okundu

Hamidiye Köyünün tanıtım videosu ile başlayan programda Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunmasının ardından açılış konuşmasını   Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu Başkanı Av. Gökhan Atılgan gerçekleştirdi. Atılgan konuşmasında, “Hamidiye köyümüze hoş geldiniz sefalar getirdiniz.  Öncelikle savunma sanayimizin gözbebeği kurumu olan TUSAŞ'a yapılan hain alçak terör saldırısını kınıyorum. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İslam coğrafyamızda; Gazze’de, Filistin’de, Lübnan’da, Myanmar’da ve dünyanın bir çok yerinde  çocuk, sabi, yaşlı, bayan demeden, sivil ayrımı yapmadan, savaş hukuku gözetmeyen zalim siyonist aklın ve maşası olan tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Rabbim C.C. ; mazlum Müslüman kardeşlerimizin intikamını zalimlerden almayı bizlere nasip etsin” dedi. 

Atılgan, “Federasyonumuzu 5 dernek daha bünyemize katarak 13 derneğe çıkartıyoruz”

Başkan Atılgan Sözlerinin devamında, “Kocaeli Artvin ve Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu olarak Mayıs ayında yapmış olduğumuz kongre ile başkanlık görevini tevdi alıp dinamik genç ve sinerjisi yüksek yönetim kurulu arkadaşlarımızla görev dağılımı yaparak göreve başladık. Bu görevi bana devreden selefim ve kurucu başkanımız Mikail Kalyoncu ve ekibine vermiş olduğu emek ve ayırmış olduğu vakit ile federasyonumuza güzide kurumuza katkı sağladıkları için şükranlarımı sunuyorum. 5 ay gibi kısa sürede Karamürsel Sünnibaba ve Hamidiye köyümüzdeki bu güzel festivalleri tertip ettik. Niyetimiz Kocaeli'nde Artvinlilerin yaşadığı her ilçemizde festivallerimizi yaparak kültürümüzü Kocaeli’ndeki hemşehrilerimizle paylaşmaktır. Ayrıca 8 dernekle devraldığımız federasyonumuzu 5 dernek daha bünyemize katarak 13 derneğe çıkartıyoruz. Hedefimiz Kocaeli'ndeki tüm Artvin derneklerimizi federasyonumuz çatısı altında birleştirerek güçlenmektir” dedi.

Hamidiye Köyünün tarihini anlattı

Atılgan, “Hamidiye Köyü adını; atalarımızın, inanç özgürlüğü sebebiyle gerçekleştirdiği hicrete müsaade eden 34. Osmanlı imparatorluğu Padişahı 2. Abdülhamit Han'a hürmet ve minnet duygusuyla almıştır. Bu vesileyle 2. Abdülhamit Hanı ve hicret eden tüm atalarımızı minnet şükran ve rahmetle yad ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna kahramanca savaşıp şehit düşen tüm şehitlerimizi huzurunuzda minnet şükran ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Ayrıca tüm gazilerimize minnettarlığımı bu vesileyle iletiyorum. Hepsine milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Atalarımız bu köye hicret esnasında birçok şehitler verdiği gibi köye yerleşimden sonra da birçok cephede savaşlara dahil olup kahramanca savaşıp şehitler vermiştir. Bunun yanı sıra köyümüzden Kore, Kıbrıs ve 15 Temmuz gazilerimiz de mevcuttur ve şu an aramızdalar. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder başta aramızda bulunan köyümüzün gazileri olmak üzere tüm gazilerimize minnet duygumuzu yinelerim” dedi. 

“Bu güzel atmosferi hep birlikte her daim yaşamak temennimizdir”

Başkan Atılgan son olarak, “Ben sözü fazla uzatmadan, bu akşam, bu meydanda yaşanan her iyi vaka ile güzelliği köyüme, köylüme ve en önemlisi Rabbim'in nimeti olan köyümüzde yetişen Hacı Ömer Kestanesine bağlayacağım. Köylümün muhabbeti ve köyümün lezzetli kestanesi yüzlerde tebessümü hakim kılar. Kültürümüzü korumanın verdiği öz güvenle kestanenin şekerli tadıyla, kara lahananın lezzetiyle, cağ kebabının enfes kokusuyla, kada böreğinin aromasıyla, tulum enstrümanının hoş sedasıyla akordiyonun nağmesiyle, köyümün doğal güzelliğiyle, köylümün hoş muhabbetiyle işte bizim kültür zenginliğimiz diyoruz. Köyümün samimiyeti, misafirperverliği ve paylaşmayı bilen meziyeti beni bir kez daha duygulandırmış olup duygularımı da sizinle paylaşmak istiyorum. Muhteşemsin Hamidiye! Elhamdülillah" muhteşem bir görsel gerçekten. Köylümün birlikte koordinesiyle bu güzel etkinlik bu zamanlara kadar istikrarlı şekilde süregelmiştir. kültürümüzü paylaşmanın yanı sıra Kocaelili hemşehrilerimizin katılımı da bize her daim güç katmıştır. Bu güzel atmosferi hep birlikte her daim yaşamak temennimizdir. Birlikten güç doğar ve bu güç bizi server yapar şüphesiz. Huzurlarınızda öncelikle fedakar köylüme, değerli tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ellbeş, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Ardından söz alan Eski Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Öncelikle köyümüze teşrif ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Köyümüzün tarihçesini hep birlikte izledik. Atalarımız dedelerimiz geçmişten bugüne buraya göç ettikten sonra burayı yurt edinip vatan edinip ülkemizin gelişmesi için , coğrafyanın büyümesi için gayretle samimiyetle mücadele ettiler ve  bizlerde evlatları olarak onları burada temsil etmenin gayreti içerisindeyiz. Gölcük’ümüzde geleneksel hale getirdiğimiz bu Kestane Festivalini devam ettirmeleri hususunda gayretleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Aşıla, “Bizi yumuşak lokma zannediyorlar ama aldanıyorlar”

YRP Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla konuşmasında, “Kocaeli Artvin ve Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Kestane Festivaline hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Tabi bugün birlik ve beraberlik için hepimizi bir araya getiren federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Çünkü bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizdir. Çünkü su uyur düşman uyumaz. Bakın bundan üç gün evvel 1973’te merhum Erbakan Hocamızın temelini attığı savunma sanayimizin göz bebeği TUSAŞ’a hain bir saldırı gerçekleşti. zannediyorlar ki bunlar bu saldırılarla bu milleti korkutacaklar, bezdirecekler. Bugün bölgemizde İslam aleminde İsrail’in yaptığı vahşeti hepiniz görüyorsunuz. Niçin pervasız hareket ediyorlar? Çünkü bizi yumuşak lokma zannediyorlar ama aldanıyorlar. Bizim güçsüz olduğumuzu anladıkları zaman bize saldıracaklar ama bu asla mümkün olmayacak. Çünkü bu millette bu iman oldukça bizi asla yenemeyecekler diyerek konuşmasını tamamladı.   

Sirmen, “Hamidiye Köyüne yakışır bir festival oldu”

Son olarak Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen konuşmasında, “Öncelikle geleneksel getirdiğimiz Kestane Festivaline hoş geldiniz demek istiyorum. Bu sene festivalimiz geçtiğimiz zamanlarda geldiğimizden çok farklı gördüm bugün. Federasyon başkanımızı ve yönetimini kutluyorum. Gerçekten çok görkemli bir organizasyon olmuş. Hamidiye Köyüne yakışır bir festival olmuş. Hamidiyelileri de bu güzel misafirperverliklerinden ötürü de kutluyorum. Dostlarımı akrabalarımı da burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.   

İkramlar büyük beğeni aldı

Konuşmaların ardından davetlilere Hacı Ömer Kestanesi başta olmak üzere; Cağ Kebabı, Kara lahana yemeği, Mısır Ekmeği, Köy yoğurdu, Kada cevizli börek, çocuklar için çikolata, çay ve su ikram edildi.