MHP'YE KURULTAY KARARI

Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemeszi MHP’de olağanüstü kurultay talebini kabul etti.MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın mahkemenin kararını eleştirerek temyize gideceklerini söyledi. 

MHP ile ilgili davaya bakan hakim Ümran Kaptan, başvurunun yeterli imza ile yapıldığını ve belgelerde de eksiklik olmadığını tespit ederek başvurunun kabul edildiğini açıkladı. MHP Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın bu karar üzerine yaptığı açıklamada ‘’Temyize gideceğiz’’ dedi.

ÇAĞRI HEYETİ ATADI!

MHP’deki Genel Başkan adayları, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın 543 büyük kongre delegesinden imza toplayıp olağanüstü tüzük kurultayının toplanması talebinde bulunmuştu. MHP yönetim ise bu isteği yerine getirmeyince muhalif kanat dava açmak zorunda kaldı.Mahkeme hem davayı kabul etti hem de ‘’çağrı heyeti” kararı verdi. Karar Yargıtay tarafından da onaylanırsa, MHP’yi olağanüstü kongreye bu heyet götürecek. Heyette Ayhan Erel, Turan Yaldız, Mehmet Bilgiç ve Ali Sağır isimleri yer alıyor.

Ankara Sulh Mahkemesinin, MHP’de muhaliflerin başvurularını haklı bularak “olağanüstü kongre toplansın” kararının ardından Genel Merkez’den ilk tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “temyize gideceğiz” dedi. Yargıtay’a, mahkemenin olağanüstü kongre kararını bozması için başvuruda bulunacaklarını söyleyen Yalçın, “bu kararı doğru bulmuyoruz. Bu süreci Yargıtay’a da taşıyacağız” dedi.

Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda olağanüstü kongre süreci resmen başlayacak. Bu çerçevede mahkeme, olağanüstü kongre için üç kişiden oluşacak “çağrı heyeti” atayacak. Heyetin görevi, olağanüstü kongrenin gerçekleşmesini sağlaması, bunun için delegelere çağrı, salon ayarlama gibi teknik düzenlemeleri yapmak olacak.

MHP YÖNETİMİ “SÜRECİ DURDURMA KARARI” İSTER Mİ?

Olağanüstü kongre süreci işlerken, MHP Genel Merkezi’nin yargıtay’a yapacağı temyiz başvurusuna, “süreç durdurma” talebini de eklemesi söz konusu. Genel Merkez’in Yargıtay’dan “durdurma kararı” alması halinde, olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin süreç, Yargıtay’ın nihai kararına kadar durdurulacak. Ancak Yargıtay’ın bu kararı almaması halinde, süreç devam edecek.

MUHALİFLER NE YAPACAK?

Olağanüstü kongrenin toplanması halinde, muhaliflerin ilk atacakları adım ise, kongrede “tüzük değişikliği” kararı aldırmak olacak. Kongrede alınacak bu tüzük değişikliği ile, olağanüstü kongrede aynı zamanda MHP’nin yönetimi için seçimler yapılmasının da yolu açılacak. Eğer tüzük değişikliği kararı kongreden geçerse, seçimler yapılıp, Genel Başkan ve parti yönetimi yeniden şekillendirilecek.