ŞEHİR TİYATROLARINA BÜYÜK ONUR!

Bu yıl 14.'sü yapılan "Direklerarası Tiyatro Ödülleri"ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları damga vurdu. Pek çok duayen tiyatro sanatçısının yanı sıra yerel ve ulusal basın temsilcileriyle yoğun bir izleyici topluluğunun katıldığı ödül töreninde En İyi Oyun dalında "Çıkmaz Sokak Çocukları", En İyi Yönetmen dalında "Çıkmaz Sokak Çocukları" ile Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik; En İyi Erkek Oyuncu dalında "Çıkmaz Sokak Çocukları" ile Şehir Tiyatroları sanatçılarından Levent Muradoğlu; En İyi Kadın Oyuncu dalında "Töre" ile Şehir Tiyatroları sanatçılarından Eylem Tanrıver Varlı; Genç Yetenek dalında ise Çağla Buldak "Töre" ile ödüle layık görüldü.

EN İYİ PROJE

En İyi Işık Tasarımı dalında Şehir Tiyatroları emekçilerinden Cafer Yiğiter ödül kazanırken, Şehir Tiyatroları'nın tiyatro sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması, yaşamın her alanının bir tiyatro sahnesi olduğunun vurgulanması, kentin en ücra köşesinde dahi tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çocuklarımıza, evlerinin, okullarının önünde tiyatro izleme olanağı sunma amacına dönük olarak hayata geçirdiği "TIR Tiyatrosu" da En İyi Proje ödülünü kazandı.

 

ÇEVİK: YÜREKTEN KUTLUYORUM

Ödül töreni sonrasında bir değerlendirme yapan ve Şehir Tiyatroları ailesi olarak son derece önemli bir başarının altına imza attıklarını dile getiren Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, "Bu ödülü kazanan tüm kurum ve kişileri tiyatro sanatına verdiği emek nedeniyle yürekten kutluyorum. Bu ödüllerin gerçek sahipleri her alanda bizlere katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve alkışlarıyla bizleri onurlandıran sanatseverlerdir" diye konuştu.