VALİ AKTAŞ: KOCAELİ, ÜLKE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında gerçekleşen mecliste, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, aylık çalışmaları ve ekonomik gelişmelerle ilgili bilgilendirmesiyle başlayan meclis toplantısı, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli’nin ülke ekonomisine yaptığı katkılarından bahsettiği konuşmasında:

 

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIMIZ ORTADA”
“Kocaeli’de göreve başlamamın üzerinden tam bir ay geçti. Bu bir aylık süreyi sağ olun sizlerin ziyaretleriyle ve fırsat buldukça da kurum tanımalarıyla geçirmiş olduk. Türkiye'nin sanayi başkenti olduğu, Türkiye'nin hem üretim açısından hem açısından hem ihracata katkısında ayrı bir şekilde yer aldığı belli. Bu süre içerisinde devlet kurumlarıyla, sanayicilerimizin etkileşimi, beraber yapacağımız görevli çalışmalarda ülke ekonomisine yaptığımız katkı ortada.


“ENFLASYONDA İYİLEŞME”
Kocaeli’de toplanan vergilerle devletin, ülkemizin birçok yöresinde eksik olan ihtiyaçları ve hizmetlerini tamamlamakta. Maalesef bugün geldiğimiz ortamda belki ekonomik olarak daha da iyiye gitmeyi bekliyoruz ve başta enflasyonla mücadele olmak üzere hızlı bir adım atılması ve önlemler alınması sonucunda da iyileştirme görmeye başladım.

 

“TALEPLERİ BİLİNÇLE DEĞERLENDİRECEĞİZ”
Yapacağımız çalışmalarda gerek sanayinin talepleri noktasında gerek kentin diğer talepleri noktasında önümüzün daha açık olacağını düşünmekteyim. Sanayi ile ilgili katkılarımızla ülkeye farklı olarak bakacağız. Sanayi ile ilgili gelen talepleri koruma ve kullanma dengelerini, kamu yararı çerçevesinde devletin verdiği yetki ve sorumluluklar karşısında tüm arkadaşlarımla beraber bu bilinçle değerlendirceğimizi bilmenizi isterim.

 

“BERABER ÇALIŞACAĞIZ”
Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere onun yaptığı çok kıymetli çalışmaları, yerel yönetimlerimiz, devlet kurumları, sanayi kuruluşları, STK'larımızla beraber depreme hazırlanmasında, eğitim öğretim hayatı altyapısını geliştirmesine kadar birçok konuda beraber olacağız, beraber çalışacağız.


“ÜRETİMDEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Devletimizin verdiği yetkileri olumlu bakış açısıyla sonuna kadar kullanacağımızı bilmenizi isterim. Üretimden başka çaremiz yok güçlenme ve kalkınma ile ilgili. Dünyada güçlü olmanın tek yolu üretimden geçiyor. Sizler bu kentin, ülkenin lokomotifisiniz. Kentimizin kalkınması için birlikte çalışacağız” ifadelerinde bulundu.