VATANDAŞIN SEDAŞ ÇİLESİ..
SEDAŞ’ ın çalışmalarına yönelik birkaç sorumuz olacak,
Sedaş hangi yatırımları yapıyor?
SEDAŞ yatırım yapıyor mu? Verecekleri cevap yıllık yatırım bütçesinin harcama kalemi olan büyük kalemleri göstererek tuttuğunu iddaa edecekler ama 2018 yılından itibaren şahsi başvurulara cevap vermeyip yatırım yapmamışlardır.
Yeni hatların çekilmesinden neden kaçılıyor?
2018 yılından itibaren 200 den fazla enerji hattı talebi olduğu ve bu taleplere neden cevap verilmediğini öğrenmek istiyoruz.
Borçların üstüne birde avukatlık ve icra masrafları ekleniyor.
Usulsüz ve abonelikleri olmayan kullanıcılara tebligat gönderiliyor ancak şahısların itiraz etmesine zaman bırakmadan hemen icra takibi başlatıldığı iddialarına da cevap verilmesini bekliyoruz. Elektrik faturasını bile ödemek de zorlanan vatandaşlara ayrıca icra ve avukatlık masraflarının da eklenerek borcunun yükseltildiği maalesef ki su götürmez bir gerçektir.
Yetersiz altyapıdan kaynaklı sorunlardan bıktık artık
Hatların yetersiz kalması mevsimsel olarak da elektrik ihtiyacının artmasından kaynaklı kesintiler vatandaşı canından bezdirdi. Artık gazetelerin bir haberi sürekli mevcut. Bu gün Kocaeli’ de şu ilçelerde elektrik kesintisi olacaktır. Her gün aynı haber. Kesinti sonrasında enerji verilmesinde yüksek yada düşük voltajdan dolayı evindeki cihazların arıza yaptığı birçok vatandaşımız var.
Nasıl cevap veriyorlar biliyor musunuz? Siz ödemeyi yapın sonra avukata verin SEDAŞ’ ı sonuç Allah Kerim. Kaç kişi bu çile ile uğraşacak onlarda biliyor zaten 10 tanede 1 kişi belki. Yaptıkları kendilerine kar kalıyor.
Zaten ticaret hanelerde hasar başvurularına hiç bakılmıyor. Sürekli mahkemelere yönlendiriliyorlar.
SEDAŞ tam bir özelleştirme fiyaskosudur.