ZEYTİNOĞLU :YATIRIM YAPAN CEZALANDIRILMAMALI

KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında gerçekleştirilen mecliste 6 gündem maddesi görüşüldü. KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, aylık çalışmaları ve ekonomik gelişmelerle ilgili meclisi bilgilendirdi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu meclis toplantısında yaptığı konuşmada:

“TARİHİN EN YÜKSEK İHRACATI”

“Temmuz ayı il veri ihracat rakamı tarihin en yüksek temmuz ihracatı gerçekleşti. Temmuz ayı ihracatı 22 milyar 512 milyon dolar olarak 1 milyar doların üzerinde; Almanya 1 milyar 752 milyon dolar, İngiltere 1 milyar 547 milyon dolar ve ABD 1 milyar 440 milyon dolar ile en çok ihracat yapılan ilk üç ülke olarak yer aldı.

 

“İTHALATTA DÜŞÜŞ”
İthalat verilerinde temmuz ayında düşüş yaşandı, 29 milyar 747 milyon dolar olmak üzere en çok Çin 4 milyar 157 milyon dolar, Rusya 3 milyar 753 milyon dolar ve Almanya 2 milyar 537 milyon dolar ile temmuz ayında en çok ithalat yaptığımız ilk üç ülke arasında yer aldı. Temmuz ayı dış ticaret açığı 7 milyar 235 milyon dolar oldu

“YATIRIM CEZALANDIRILMAMALI”
Enflasyon düzenlemesinin çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Odalar Birliğimiz çok çaba sarf ediyor. Parayı bankada tutuyorsanız vergiyle muhatap olmuyorsunuz ama bir fabrika yatırımı yaptığınızda yüksek vergiler ile karşılaşıyorsunuz. Verginin kardan alınması lazım. Hükümetimiz, umarım bu konuda fikirlerimizi dinler. Yatırımın cezalandırılmaması lazım. Sanayicinin lehinde bir karar alınır umarım. Sıkılaşma döneminde şirketlerimizin yıpranmaması lazım.

 

Zeytinoğlu’dan son vergi düzenlemesine sert tepki! Yatırım yapan cezalandırılmamalı

“TARIMDA İŞÇİ SIKINTISI”
Temmuz ayında işsizlikte artış yaşandı. Bunun nedeni kamu yararına alınan 6 aylık işçilerin sürelerinin dolmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu arada geçen haftalarda Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat; tarımdaki işçi sıkıntısının yabancı çalışanlar sayesinde giderildiği konusundaki düşüncesini paylaştı. Sayın Bakanımıza buradan destek vermek istiyorum. Bazı sektörlerde misafir işçilerimiz olmasa o işleri yapamayacak duruma geleceğimiz gerçeğini de hatırlatmak isterim. Özellikle misafir diyerek işçilerin kalıcı olmadığını belirtmek istiyorum” açıklamalarında bulundu.