LASTİK İŞ

AYGÜN “BUNLAR HER ŞEYE KARŞI’’

Asayiş 02.04.2018 - 17:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AYGÜN “BUNLAR HER ŞEYE KARŞI’’

Kocaeli Milletvekili, TBMM Çevre Şehircilik Komisyonu üyesi Zeki Aygün, İzmit’te yapılacak yeni çöp yakma ünitesiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu, Aygün üç üniversitenin raporu doğrultusunda Çöp yakma tesisinin yerinin belirlendiğini söyledi. Kocaeli Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki Çevre Mühendislerinin raporları doğrultusunda bu alanın tespit edildiğini söyledi. Aygün, ”Zaten bu türs tesisler şehir merkezlerinin yoğunluğuna göre yerlere kuruluyor. Önce bunu anlamak lazım ”dedi.

DÜNYA VAHŞİ DEPOLAMAYI BIRAKTI Milletvekili Zeki Aygün, “Amacımız bu milletin sorunları çözmek. Biz bunun için varız. Yaşadığımız bu Dünya’da ürettiğimiz çöpü yok etmek yerel yönetimlerin görevi. Türkiye’nin genelinde baktığımızda maalesef hala vahşi depolama bir çok ilde yapılıyor. Buralarda yanmalar ve patamalar zaman zaman oluyor. Bunları Kocaeli’de çözmek için İZAYDAŞ yapıldı ve hemen yanına da vahşi depolama alanı yapıldı. Burada zaten sorunda vahşi depolama alanında. Bunun yerine modern Dünya’nın kullandığı çöp yakma tesisini kurmak için harekete geçtik. Bunda da iki sorunu zaten çözmüşler. Birinci koku, ikincisi yakılan çöpün bacadan çıkan karbondioksitin buhar haline dönüştürülmesi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri zaten Avrupa’da şehir merkezlerinde olan bu çöp yakma ünitelerini sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarını görmeleri için gezdirdi. Bu gezilerin bir tanesine bende Çevre Komisyonu üyesi olaraktan bende gittim. Fransa’nın göbeğinde opera binası gibi bir binaya girdik. İçinde çöpler geliyor, yanıyor. Ama en ufak bir koku yok. Çevreye en ufak bir zararı yok. Ve kamyonlar şehir merkezden en ufak kötü koku sızdırmadan bu ünitelere getiriyor. Fransa’nın göbeğinde bu yapılabiliyorsa İzmit’te de yapılabilir. Bunu yaparak vahşi depolamanın önüne geçerek koku ve kirli gazdan da kurtulmuş olacağız. Dedi.    HERŞEYE KARŞILAR Çevre Komisyonu üyesi Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, “Kocaeli’de yılda 650 bin ton çöp üretiliyor. Buda günlük 2 bin ton demek. Çöp fabrikasına karşı olanlar buna bir çözüm düşünüyor mu hayır. Yapılan her hizmete karşı olan bu zihniyet, tabiki bu hizmete de karşı. Daha dün Üçüncü köprüye,  yeni hava limanına da bu zihniyet karşıydı. Olayı tamamen siyaset yapmak için karşı çıkıyorlar.  O yüzden bunların karşı olmalarına şaşırmıyoruz. “dedi. Milletvekili Zeki Aygün “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aylık elektrik faturası ödüyor. Yapacağımız bu çöp yakma ünitesi sayesinde 50 kw’lık bir elektrik üretimi de sağlamış olacağız. Buda 100 bin hanelik bir evin elektriği demek. Ürettiği bu elektriği sisteme katarak Kocaeli Büyükşehir aynı zamanda parada kazanmış olacak. Yani çöpten para kazanıyorsunuz. Kazandığı bu parayla da vatandaşa hizmet olarak geri dönmüş olacak. “dedi.
Kocaeli Milletvekili, TBMM Çevre Şehircilik Komisyonu üyesi Zeki Aygün, İzmit’te yapılacak yeni çöp yakma ünitesiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu, Aygün üç üniversitenin raporu doğrultusunda Çöp yakma tesisinin yerinin belirlendiğini söyledi. Kocaeli Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki Çevre Mühendislerinin raporları doğrultusunda bu alanın tespit edildiğini söyledi. Aygün, ”Zaten bu türs tesisler şehir merkezlerinin yoğunluğuna göre yerlere kuruluyor. Önce bunu anlamak lazım ”dedi.
DÜNYA VAHŞİ DEPOLAMAYI BIRAKTI
Milletvekili Zeki Aygün, “Amacımız bu milletin sorunları çözmek. Biz bunun için varız. Yaşadığımız bu Dünya’da ürettiğimiz çöpü yok etmek yerel yönetimlerin görevi. Türkiye’nin genelinde baktığımızda maalesef hala vahşi depolama bir çok ilde yapılıyor. Buralarda yanmalar ve patamalar zaman zaman oluyor. Bunları Kocaeli’de çözmek için İZAYDAŞ yapıldı ve hemen yanına da vahşi depolama alanı yapıldı. Burada zaten sorunda vahşi depolama alanında. Bunun yerine modern Dünya’nın kullandığı çöp yakma tesisini kurmak için harekete geçtik. Bunda da iki sorunu zaten çözmüşler. Birinci koku, ikincisi yakılan çöpün bacadan çıkan karbondioksitin buhar haline dönüştürülmesi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri zaten Avrupa’da şehir merkezlerinde olan bu çöp yakma ünitelerini sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarını görmeleri için gezdirdi. Bu gezilerin bir tanesine bende Çevre Komisyonu üyesi olaraktan bende gittim. Fransa’nın göbeğinde opera binası gibi bir binaya girdik. İçinde çöpler geliyor, yanıyor. Ama en ufak bir koku yok. Çevreye en ufak bir zararı yok. Ve kamyonlar şehir merkezden en ufak kötü koku sızdırmadan bu ünitelere getiriyor. Fransa’nın göbeğinde bu yapılabiliyorsa İzmit’te de yapılabilir. Bunu yaparak vahşi depolamanın önüne geçerek koku ve kirli gazdan da kurtulmuş olacağız. Dedi. 
 
HERŞEYE KARŞILAR
Çevre Komisyonu üyesi Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, “Kocaeli’de yılda 650 bin ton çöp üretiliyor. Buda günlük 2 bin ton demek. Çöp fabrikasına karşı olanlar buna bir çözüm düşünüyor mu hayır. Yapılan her hizmete karşı olan bu zihniyet, tabiki bu hizmete de karşı. Daha dün Üçüncü köprüye,  yeni hava limanına da bu zihniyet karşıydı. Olayı tamamen siyaset yapmak için karşı çıkıyorlar.  O yüzden bunların karşı olmalarına şaşırmıyoruz. “dedi. Milletvekili Zeki Aygün “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aylık elektrik faturası ödüyor. Yapacağımız bu çöp yakma ünitesi sayesinde 50 kw’lık bir elektrik üretimi de sağlamış olacağız. Buda 100 bin hanelik bir evin elektriği demek. Ürettiği bu elektriği sisteme katarak Kocaeli Büyükşehir aynı zamanda parada kazanmış olacak. Yani çöpten para kazanıyorsunuz. Kazandığı bu parayla da vatandaşa hizmet olarak geri dönmüş olacak. “dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.