LASTİK İŞ

BAŞKAN ELLİBEŞ DENİZLİ'DE DEPREM GERÇEĞİNİ ANLATTI

Gündem 16.11.2017 - 16:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BAŞKAN ELLİBEŞ DENİZLİ'DE DEPREM GERÇEĞİNİ ANLATTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Denizli Depreminin 300. yılı için düzenlediği sempozyumda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasını gerçekleştirdi. Türkiye ve dünyadan birçok katılımcının konuşmacı olarak bulunduğu sempozyumda Başkan Ellibeş “Bizler depremi, başka yerlerde olan ama bizim kapımızı hiç çalmayacakmış gibi bilirdik. Birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı, hazırlığımızın yeterli olmadığını ancak o zaman anladık” dedi.

EN ÖNEMLİ HUSUS KOORDİNASYONDUR Deprem sonrası yapılması gereken çalışmalardan bahseden Başkan Mehmet Ellibeş, koordinasyon eksikliğinde; arama kurtarma, ilk yardım, gelen yardımların organizasyonu, halkın sevk ve idaresinde büyük sıkıntıların yaşanabileceğini, durumun daha da kötüleşmesine fırsat sunabileceğini vurguladı. Başkan Ellibeş “Bizler Gölcük'te bunu büyük ölçüde ve hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Belediyeye ait Kongre Sarayını koordinasyon merkezi haline dönüştürüp orada konuşlandık ve çalışmalara başladık. Depremin ilk günlerinde en acil husus arama- kurtarma faaliyetleridir. Bunu hem Belediye araç gereçleri ile hem de çevre illerden gelen yardım ekipleri ile gerçekleştirmeye çalıştık” İfadelerini kullandı. PLANLAMA VE BARINMA Arama-Kurtarma faaliyetlerinin ardından ortaya çıkan sorunlara değinen Başkan Ellibeş “Evsiz kalan veya korku nedeniyle evlerine giremeyen insanların barınma sorunuyla yüz yüze kalıyorsunuz. Tabi ki bu aşamadan sonra devlet imkan ve yardımlarının devreye girmesi gerekiyor. Belediyeler ve diğer devlet kurumları gerçekçi olarak önceden çadır ve prefabrik barınma mekanlarını her yıl itibari ile de güncellemelidir” dedi. EĞİTİM VE BİLİÇLENDİRME Deprem olgusuna birçok yönü ile ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ellibeş; dersler alınıp bir sonraki planlamaları, hazırlıkları, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlemenin önemini vurgularken bölge acil eylem planlarının koordineli hazırlanması, afet gönüllülük sistemin oluşturulması gibi birçok önerileri katılımcılara sundu. KENTSEL DÖNÜŞÜM Bugün itibari ile bu riski azaltmak amacıyla 6306 sayılı yasa kapsamında kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını belirten Başkan Ellibeş bu dönüşümün meşakkatli ve zor bir süreç olması nedeniyle bu binalar için riskin halen devam ettiğini ifade ederken “Yeni yapılan yapıların teknik ve bilimsel olarak depremlere dayanıklı olduğunu ifade edebiliriz.  Ancak bu hususta denetimin ve imar uygulamalarının taviz verilmeden yerine getirilmesinin gerekliliğine ve kararlılığına sahip olmak gerekiyor. Çünkü geçen zaman içerisinde yaşanılan acılar unutulup yeni kat ve yoğunluk artış talepleri her zaman bulunmaktadır. Kent yöneticileri ve kent halkı olarak deprem gerçeğini her zaman taze tutma, burada büyük önem arz ediyor.” dedi. GÖLCÜK'TE KENTSEL DÖNÜŞÜM  Gölcük'ümüzün depremden sonra yapılan kalıcı deprem konutları, Belediyemizin TOKİ ile müştereken yaptığı konutlar, vatandaşlarımızın yeni yasal mevzuata ve imar düzenlemelerine göre yaptığı yapılarla şu anda geleceğe daha güvenli baktığını söyleyebiliriz. Gölcük Belediyesi olarak 5 bölge de 6306 sayılı kanun kapsamında kentsel dönüşüme başlamış bulunmaktayız. Denizevler ve Gölcük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm gibi projelerimiz örnek olarak gösterebiliriz” dedi Son olarak Başkan Ellibeş, kendisini sempozyuma davet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkürlerini iletti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Denizli Depreminin 300. yılı için düzenlediği sempozyumda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasını gerçekleştirdi. Türkiye ve dünyadan birçok katılımcının konuşmacı olarak bulunduğu sempozyumda Başkan Ellibeş “Bizler depremi, başka yerlerde olan ama bizim kapımızı hiç çalmayacakmış gibi bilirdik. Birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı, hazırlığımızın yeterli olmadığını ancak o zaman anladık” dedi.

EN ÖNEMLİ HUSUS KOORDİNASYONDUR
Deprem sonrası yapılması gereken çalışmalardan bahseden Başkan Mehmet Ellibeş, koordinasyon eksikliğinde; arama kurtarma, ilk yardım, gelen yardımların organizasyonu, halkın sevk ve idaresinde büyük sıkıntıların yaşanabileceğini, durumun daha da kötüleşmesine fırsat sunabileceğini vurguladı. Başkan Ellibeş “Bizler Gölcük'te bunu büyük ölçüde ve hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Belediyeye ait Kongre Sarayını koordinasyon merkezi haline dönüştürüp orada konuşlandık ve çalışmalara başladık. Depremin ilk günlerinde en acil husus arama- kurtarma faaliyetleridir. Bunu hem Belediye araç gereçleri ile hem de çevre illerden gelen yardım ekipleri ile gerçekleştirmeye çalıştık” İfadelerini kullandı.

PLANLAMA VE BARINMA
Arama-Kurtarma faaliyetlerinin ardından ortaya çıkan sorunlara değinen Başkan Ellibeş “Evsiz kalan veya korku nedeniyle evlerine giremeyen insanların barınma sorunuyla yüz yüze kalıyorsunuz. Tabi ki bu aşamadan sonra devlet imkan ve yardımlarının devreye girmesi gerekiyor. Belediyeler ve diğer devlet kurumları gerçekçi olarak önceden çadır ve prefabrik barınma mekanlarını her yıl itibari ile de güncellemelidir” dedi.

EĞİTİM VE BİLİÇLENDİRME
Deprem olgusuna birçok yönü ile ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ellibeş; dersler alınıp bir sonraki planlamaları, hazırlıkları, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlemenin önemini vurgularken bölge acil eylem planlarının koordineli hazırlanması, afet gönüllülük sistemin oluşturulması gibi birçok önerileri katılımcılara sundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Bugün itibari ile bu riski azaltmak amacıyla 6306 sayılı yasa kapsamında kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını belirten Başkan Ellibeş bu dönüşümün meşakkatli ve zor bir süreç olması nedeniyle bu binalar için riskin halen devam ettiğini ifade ederken “Yeni yapılan yapıların teknik ve bilimsel olarak depremlere dayanıklı olduğunu ifade edebiliriz. 
Ancak bu hususta denetimin ve imar uygulamalarının taviz verilmeden yerine getirilmesinin gerekliliğine ve kararlılığına sahip olmak gerekiyor. Çünkü geçen zaman içerisinde yaşanılan acılar unutulup yeni kat ve yoğunluk artış talepleri her zaman bulunmaktadır. Kent yöneticileri ve kent halkı olarak deprem gerçeğini her zaman taze tutma, burada büyük önem arz ediyor.” dedi.

GÖLCÜK'TE KENTSEL DÖNÜŞÜM
 Gölcük'ümüzün depremden sonra yapılan kalıcı deprem konutları, Belediyemizin TOKİ ile müştereken yaptığı konutlar, vatandaşlarımızın yeni yasal mevzuata ve imar düzenlemelerine göre yaptığı yapılarla şu anda geleceğe daha güvenli baktığını söyleyebiliriz. Gölcük Belediyesi olarak 5 bölge de 6306 sayılı kanun kapsamında kentsel dönüşüme başlamış bulunmaktayız. Denizevler ve Gölcük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm gibi projelerimiz örnek olarak gösterebiliriz” dedi
Son olarak Başkan Ellibeş, kendisini sempozyuma davet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.