LASTİK İŞ

BULUT ''DESTEKLER LOKANTA, KAFE VE GİYİM OLMAK ÜZERE TÜM SEKTÖRLERİ KAPSAMALI''

Ekonomi 30.04.2021 - 15:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BULUT ''DESTEKLER LOKANTA, KAFE VE GİYİM OLMAK ÜZERE TÜM SEKTÖRLERİ KAPSAMALI''

KOTO Başkanı Necmi Bulut, çek ibrazının ertelenmesinin ve 5 milyar lira bütçeli yeni destek programının ekonomi çevrelerinde memnuniyetle karşılandığını ifade ederken, "Destek programına lokanta, kafe ve giyim sektörlerinin de dahil edilmesi" ihtiyacını gündeme getirdi

Kocaeli Ticaret Odası Balkanı Necmi Bulut, 17 günlük tam kapanma sürecinde ekonomide mağduriyet yaşanmaması adına yapılan düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaeli Ticaret Odası'nın, Tam Kapanma Kararı ile birlikte gündeme getirdiği ve tüm mercilere girişimlerde bulunduğu, çeklerin ibrazının ertelenmesi kararının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Bulut, "Düzenlemeye göre, vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında 30 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasına denk gelenlerin tahsili ertelenecek. Ayrıca bu tarihler arasında icra ve iflas takibi yapılamayacak, ihtiyati haciz kararı verilemeyecek ve başlamış takipler duracak. ÇEK İBRAZI 1 HAZİRAN'DAN SONRAYA ERTELENDİ Yine ibraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına denk gelen çekler için de bu tarihler arasında ibraz işlemi yapılmayacak. Ancak 1 Haziran’dan sonra kalan süre için ibraz işlemi yapılabilecek. Ayrıca, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası kapsamına giren kamu idarelerinin kamu hukukundan veya özel hukuktan doğan alacakları hakkında da bir ay süreyle icra iflas takibi yapılamayacak" ifadesine yer verdi. LOKANTA, KAFE VE GİYİM MAĞAZALARI DA DAHİL EDİLMELİ KOSGEB vasıtasıyla yapılacak olan 5 milyar lira bütçeli yeni destek programının da çok önemli olduğunu ancak destekten faydalanabilecek sektörlerin genişletilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Bulut, "KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatılmıştır.   Salgın sebebiyle gelir  kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler bu desteğe başvurabilecektir. Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanabilecektir. Şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi'den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilecektir. Destek biz iş dünyasını oldukça mutlu etmiştir ancak, kapanmadan en çok etkilenen ve neredeyse yüzde 100 kapalı olan kafe ve lokantalar başta olmak üzere, giyim mağazalarının da bu destek programına dahil edilmesini bekliyoruz. 
KOTO Başkanı Necmi Bulut, çek ibrazının ertelenmesinin ve 5 milyar lira bütçeli yeni destek programının ekonomi çevrelerinde memnuniyetle karşılandığını ifade ederken, "Destek programına lokanta, kafe ve giyim sektörlerinin de dahil edilmesi" ihtiyacını gündeme getirdi

Kocaeli Ticaret Odası Balkanı Necmi Bulut, 17 günlük tam kapanma sürecinde ekonomide mağduriyet yaşanmaması adına yapılan düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaeli Ticaret Odası'nın, Tam Kapanma Kararı ile birlikte gündeme getirdiği ve tüm mercilere girişimlerde bulunduğu, çeklerin ibrazının ertelenmesi kararının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Bulut, "Düzenlemeye göre, vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında 30 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasına denk gelenlerin tahsili ertelenecek. Ayrıca bu tarihler arasında icra ve iflas takibi yapılamayacak, ihtiyati haciz kararı verilemeyecek ve başlamış takipler duracak.
ÇEK İBRAZI 1 HAZİRAN'DAN SONRAYA ERTELENDİ
Yine ibraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına denk gelen çekler için de bu tarihler arasında ibraz işlemi yapılmayacak. Ancak 1 Haziran’dan sonra kalan süre için ibraz işlemi yapılabilecek. Ayrıca, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası kapsamına giren kamu idarelerinin kamu hukukundan veya özel hukuktan doğan alacakları hakkında da bir ay süreyle icra iflas takibi yapılamayacak" ifadesine yer verdi.
LOKANTA, KAFE VE GİYİM MAĞAZALARI DA DAHİL EDİLMELİ
KOSGEB vasıtasıyla yapılacak olan 5 milyar lira bütçeli yeni destek programının da çok önemli olduğunu ancak destekten faydalanabilecek sektörlerin genişletilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Bulut, "KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatılmıştır.   Salgın sebebiyle gelir  kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler bu desteğe başvurabilecektir. Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanabilecektir. Şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi'den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilecektir. Destek biz iş dünyasını oldukça mutlu etmiştir ancak, kapanmadan en çok etkilenen ve neredeyse yüzde 100 kapalı olan kafe ve lokantalar başta olmak üzere, giyim mağazalarının da bu destek programına dahil edilmesini bekliyoruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.