LASTİK İŞ
ismail

Ford 1.9 milyar TL zarar açıkladı

Ekonomi 01.08.2020 - 14:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

Ford 1.9 milyar TL zarar açıkladı

Kocaeli’de de dev bir üretim tesisi bulunan Ford Otosan, 1.9 milyar TL zarar açıkladı. Zarar 5 milyar TL öngörülüyordu.

Yayınlanan üç aylık kazanç raporuna göre Ford, bu yılın ikinci çeyreğinde 1,9 milyar ABD doları gelir kaybı bildirdi. Rakam, otomobil üreticisinin başlangıçta öngördüğünden çok daha iyi geldi. İlk çeyrekte 2 milyar dolarlık net zarar rapor eden Ford, ikinci çeyrekte 5 milyar dolarlık zarar veya daha kötüsünü bekliyordu. Daha önceki bir rapor, ikinci çeyrekte otomobil üreticilerinin satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 33 düştüğünü gösterdi. ABD merkezli otomobil üreticisi, mevcut kredi hatlarından 15 milyar dolar çekmek, 8 milyar dolarlık tahvil ihraç etmek, üç ayda bir temettü ve hisse geri alımlarını geçici olarak askıya almak, işletme maliyetlerini düşürmek ve sermaye harcamalarını azaltmak da dahil olmak üzere krizi atlatmak için bir dizi önlem aldı.
Kocaeli’de de dev bir üretim tesisi bulunan Ford Otosan, 1.9 milyar TL zarar açıkladı. Zarar 5 milyar TL öngörülüyordu.

Yayınlanan üç aylık kazanç raporuna göre Ford, bu yılın ikinci çeyreğinde 1,9 milyar ABD doları gelir kaybı bildirdi. Rakam, otomobil üreticisinin başlangıçta öngördüğünden çok daha iyi geldi. İlk çeyrekte 2 milyar dolarlık net zarar rapor eden Ford, ikinci çeyrekte 5 milyar dolarlık zarar veya daha kötüsünü bekliyordu. Daha önceki bir rapor, ikinci çeyrekte otomobil üreticilerinin satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 33 düştüğünü gösterdi.

ABD merkezli otomobil üreticisi, mevcut kredi hatlarından 15 milyar dolar çekmek, 8 milyar dolarlık tahvil ihraç etmek, üç ayda bir temettü ve hisse geri alımlarını geçici olarak askıya almak, işletme maliyetlerini düşürmek ve sermaye harcamalarını azaltmak da dahil olmak üzere krizi atlatmak için bir dizi önlem aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.