LASTİK İŞ
ismail

''MEDENİ KANUN TÜM YASALARIN ÖZÜDÜR''

Gündem 19.02.2020 - 16:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''MEDENİ KANUN TÜM YASALARIN ÖZÜDÜR''

Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 94. Yılı nedeniyle ADD Lokali'nde düzenlenen toplantıda üyeleri bilgilendiren Av. Gülen Yılmaz “Medeni Kanun tüm yasaların özüdür” dedi.

Türk Medeni Kanunun kabulünün 94. Yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Değirmendere Yüzbaşılar sahilindeki lokalinde düzenlenen etkinlikte dernek üyesi ve Disiplin Kurulu Başkanı Av. Gülen Yılmaz katılımcıları bilgilendirdi. CHP Belediye Meclis Üyesi Türkan Çimen, CHP Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ile yönetimi ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı toplantıda “Medeni Kanun tüm yasaların özüdür” diye konuşmasına başlayan Av. Gülen Yılmaz satırbaşları halinde “Medeni Kanun kadınlar için bir milat olmuş ve kadın erkek eşit hale getirilmiştir. Türk Medeni Kanunu hukuk düzenine geçişin belgesi, bir hukuk ve uygarlık anıtıdır. Medeni Kanun'un kabulü, eşitlik ve özgürlük yolunda atılan en önemli adımdır” dedi.  KAHRAMAN TÜRK KADINI Av. Gülen Yılmaz konuşmasının sonunda Atatürk “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın olarak iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükseltilebildin” diyerek erkeklerin bu denli söz sahibi olup, kadınların ise eve kapatılmasını doğru bulmadığını söylemiş ve bu durumu düzeltmek için çok çalışmıştır. Bunun nedeni, Atatürk'ün kadınların bu hakların verilmesini vefa borcu olarak bilmesidir. Aziz atamız “Dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez” der her fırsatta. Sözlerimi Atatürk'ün çok sevilen “Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözleri ile bitiriyorum. PLAKET VERİLDİ Konuşmanın sonunda derneğe bağış yapanlara plaket takdim etti ve yeni üye olanların dernek kimliklerini teslim eden ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş “Önemli günleri unutturmamak ve bu konularda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla bu tür toplantılarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Daha sonra tekrar duyuru yapacağız ama şimdiden hatırlatma yapayım 3 Mart tarihinde de tiyatro etkinliği yapacağız. Tüm üyelerimizi ve sanatsever Değirmenderelileri, Gölcüklüleri bekliyoruz” dedi.
Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 94. Yılı nedeniyle ADD Lokali'nde düzenlenen toplantıda üyeleri bilgilendiren Av. Gülen Yılmaz “Medeni Kanun tüm yasaların özüdür” dedi.

Türk Medeni Kanunun kabulünün 94. Yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Değirmendere Yüzbaşılar sahilindeki lokalinde düzenlenen etkinlikte dernek üyesi ve Disiplin Kurulu Başkanı Av. Gülen Yılmaz katılımcıları bilgilendirdi. CHP Belediye Meclis Üyesi Türkan Çimen, CHP Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ile yönetimi ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı toplantıda “Medeni Kanun tüm yasaların özüdür” diye konuşmasına başlayan Av. Gülen Yılmaz satırbaşları halinde “Medeni Kanun kadınlar için bir milat olmuş ve kadın erkek eşit hale getirilmiştir. Türk Medeni Kanunu hukuk düzenine geçişin belgesi, bir hukuk ve uygarlık anıtıdır. Medeni Kanun'un kabulü, eşitlik ve özgürlük yolunda atılan en önemli adımdır” dedi. 
KAHRAMAN TÜRK KADINI
Av. Gülen Yılmaz konuşmasının sonunda Atatürk “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın olarak iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükseltilebildin” diyerek erkeklerin bu denli söz sahibi olup, kadınların ise eve kapatılmasını doğru bulmadığını söylemiş ve bu durumu düzeltmek için çok çalışmıştır. Bunun nedeni, Atatürk'ün kadınların bu hakların verilmesini vefa borcu olarak bilmesidir. Aziz atamız “Dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez” der her fırsatta. Sözlerimi Atatürk'ün çok sevilen “Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözleri ile bitiriyorum.
PLAKET VERİLDİ
Konuşmanın sonunda derneğe bağış yapanlara plaket takdim etti ve yeni üye olanların dernek kimliklerini teslim eden ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş “Önemli günleri unutturmamak ve bu konularda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla bu tür toplantılarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Daha sonra tekrar duyuru yapacağız ama şimdiden hatırlatma yapayım 3 Mart tarihinde de tiyatro etkinliği yapacağız. Tüm üyelerimizi ve sanatsever Değirmenderelileri, Gölcüklüleri bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.