LASTİK İŞ

MEHMET AVCI TUTUKLANDI

Gündem 18.11.2019 - 10:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MEHMET AVCI TUTUKLANDI

Sosyal medyada yayınladığı videoyla Anıtkabir'de 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganı atan gençlere küfreden ve bu nedenle gözaltına alınıp serbest kaldıktan sonra tekrar bir video yayınlayan Mehmet Avcı bu defa tutuklandı

sosyal medyada yayınladığı videoyla Anıtkabir'de 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganı atan gençlere küfreden ve bu nedenle gözaltına alınıp serbest kaldıktan sonra, tekrar bir video yayınlayan Mehmet Avcı göz altına alınarak  sevk edildiği adli merciiler tarafından,  bu defa tutuklandı.   SERBEST KALDI TEKRAR GÖZALTINA ALINDI Vatanseverler Hareketi Derneği Başkanı olan, Mehmet Avcı, sosyal medyada yayınladığı videoda, Anıtkabir'de 'Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan atan gençlere küfretti. Yayımlanan videoda gençlere ve ailelerine küfür etmesi üzerine,  her kesimden avcının videosuna tepki gösterildi. AK Parti Kocaeli İl Teşkilatının yapmış olduğu suç duyurusu sonrasında, videoyu yayımlayan Avcı yakalanarak gözaltına alındı.   Cuma akşamı gözaltına alınan ve Cumartesi günü sabah saatlerinde adli mercilere sevk edilen şahıs,  nöbetçi mahkemenin adli kontrol kararı ile serbest kaldıktan hemen sonra tekrar video yayımlayınca  birkaç saat sonra yeniden gözaltına alındı.   SAVCILIKTAN AÇIKLAMA Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili  yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı. “Başiskele ilçesinde ikamet eden Mehmet Avcı’nın kendi Facebook hesabında halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici şekilde sözler sarf etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; şüpheli Mehmet Avcı 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik' suçundan gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle Kocaeli nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş, şüpheliye isnat edilen eylem TCK 216/2 maddesi kapsamında değerlendirilmiş, yasada öngörülen ceza miktarı itibariyle eylemin tutuklama yasağı kapsamında kaldığı düşüncesiyle şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Şüphelinin salıverildikten sonra benzer mahiyette yeni videolar yayınlaması ve eylemine devam etmesi sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca 16 Kasım tarihinde yeniden gözaltına alınmasına karar verilmiş ve şüpheli gözaltına alınmıştır." ,   TUTUKLANDI İkinci kez gözaltına alınan Mehmet Avcı, sabah saatlerinde tekrar Kocaeli Adliyesine sevk edildi.   Avcı bu defa sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.
Sosyal medyada yayınladığı videoyla Anıtkabir'de 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganı atan gençlere küfreden ve bu nedenle gözaltına alınıp serbest kaldıktan sonra tekrar bir video yayınlayan Mehmet Avcı bu defa tutuklandı

sosyal medyada yayınladığı videoyla Anıtkabir'de 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganı atan gençlere küfreden ve bu nedenle gözaltına alınıp serbest kaldıktan sonra, tekrar bir video yayınlayan Mehmet Avcı göz altına alınarak  sevk edildiği adli merciiler tarafından,  bu defa tutuklandı.

 

SERBEST KALDI TEKRAR GÖZALTINA ALINDI
Vatanseverler Hareketi Derneği Başkanı olan, Mehmet Avcı, sosyal medyada yayınladığı videoda, Anıtkabir'de 'Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan atan gençlere küfretti. Yayımlanan videoda gençlere ve ailelerine küfür etmesi üzerine,  her kesimden avcının videosuna tepki gösterildi. AK Parti Kocaeli İl Teşkilatının yapmış olduğu suç duyurusu sonrasında, videoyu yayımlayan Avcı yakalanarak gözaltına alındı.   Cuma akşamı gözaltına alınan ve Cumartesi günü sabah saatlerinde adli mercilere sevk edilen şahıs,  nöbetçi mahkemenin adli kontrol kararı ile serbest kaldıktan hemen sonra tekrar video yayımlayınca  birkaç saat sonra yeniden gözaltına alındı.

 

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili  yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı. “Başiskele ilçesinde ikamet eden Mehmet Avcı’nın kendi Facebook hesabında halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici şekilde sözler sarf etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; şüpheli Mehmet Avcı 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik' suçundan gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle Kocaeli nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş, şüpheliye isnat edilen eylem TCK 216/2 maddesi kapsamında değerlendirilmiş, yasada öngörülen ceza miktarı itibariyle eylemin tutuklama yasağı kapsamında kaldığı düşüncesiyle şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Şüphelinin salıverildikten sonra benzer mahiyette yeni videolar yayınlaması ve eylemine devam etmesi sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca 16 Kasım tarihinde yeniden gözaltına alınmasına karar verilmiş ve şüpheli gözaltına alınmıştır." ,

 

TUTUKLANDI
İkinci kez gözaltına alınan Mehmet Avcı, sabah saatlerinde tekrar Kocaeli Adliyesine sevk edildi.   Avcı bu defa sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.