LASTİK İŞ
ismail

METALDE 10 MADDEDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Ekonomi 05.11.2019 - 10:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

METALDE 10 MADDEDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Türk Metal-Sen ile MESS arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 3. oturumda 10 madde üzerinde anlaşma sağlandı. 6 madde ise 20 Kasım’daki 4. oturumda yeniden ele alınacak

TÜRKİYE Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) İLE Türk Metal Sendikası arasındaki sözleşme görüşmelerinde üçüncü oturum dün yapıldı. Türk Metal-Sen ile MESS sözleşme müzakere heyetleri arasında yapılan son görüşmeler neticesinde belirlenen maddeler üzerinde anlaşma kabul edildi. Bu maddeler geldiği gibi taraflarca kabul edildi.  ANLAŞILAN MADDELER Buna göre; sendika aidatı, sendika temsilcilerinin görevleri, sendika temsilci ve görevlilerinin teminatı, sendika üyelerinin teminatı, sendikada görev alan üyeler, sendika temsilci odası, ilan panosu, kurulların kurulması, endüstri ilişkileri ve değerlendirme komisyonu ile ilgili maddeler üzerinde uzlaşı sağlandı. 4. OTURUM 20 KASIM’DA Öte yandan sendika temsilcilerinin atanması, sendikal izinler, disiplin kurulu, yıllık ücretli izinler, kadın işçilerle ilgili hükümler ve işçi sağlığı maddeleri de gelecek toplantıda yeniden ele alınacak. Bu arada bir sonraki toplantının da 20 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nde yapılması kararlaştırıldı.
Türk Metal-Sen ile MESS arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 3. oturumda 10 madde üzerinde anlaşma sağlandı. 6 madde ise 20 Kasım’daki 4. oturumda yeniden ele alınacak

TÜRKİYE Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) İLE Türk Metal Sendikası arasındaki sözleşme görüşmelerinde üçüncü oturum dün yapıldı. Türk Metal-Sen ile MESS sözleşme müzakere heyetleri arasında yapılan son görüşmeler neticesinde belirlenen maddeler üzerinde anlaşma kabul edildi. Bu maddeler geldiği gibi taraflarca kabul edildi. 

ANLAŞILAN MADDELER
Buna göre; sendika aidatı, sendika temsilcilerinin görevleri, sendika temsilci ve görevlilerinin teminatı, sendika üyelerinin teminatı, sendikada görev alan üyeler, sendika temsilci odası, ilan panosu, kurulların kurulması, endüstri ilişkileri ve değerlendirme komisyonu ile ilgili maddeler üzerinde uzlaşı sağlandı.

4. OTURUM 20 KASIM’DA
Öte yandan sendika temsilcilerinin atanması, sendikal izinler, disiplin kurulu, yıllık ücretli izinler, kadın işçilerle ilgili hükümler ve işçi sağlığı maddeleri de gelecek toplantıda yeniden ele alınacak. Bu arada bir sonraki toplantının da 20 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nde yapılması kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.