LASTİK İŞ

ÖĞRENCİLERE AFET EĞİTİMİ

12.11.2019 - 17:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖĞRENCİLERE AFET EĞİTİMİ

Afet Eğitim Hazırlık günü programı kapsamında Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik okulunda program düzenlendi. Programa destek amaçlı olarak Kızılay ilçe görevlileri okulda yer alırken, Kızılay Kan bağış merkezi okulda stant açtılar.

Afet Eğitimi hazırlık gün programında yaşanan doğal afetlerde nasıl kurtulur neler yapıldığını anlatılarak öğrenciler doğal afeti öğrendiler. Afet Eğitim Hazırlık günü programı kapsamında Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik okulunda program düzenlendi. Programa destek amaçlı olarak Kızılay ilçe görevlileri okulda yer alırken, Kızılay Kan bağış merkezi okulda stant açtılar. Program saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunduktan sonra başladı.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Işık Ocak; “zaman zaman doğal afetler yaşanıyor. Bu doğal afetlerde fazla kayıp vermemek amacı ile çeşitli eğitimler yapıyoruz. bu etkinliklerimiz her zaman devam edecektir. Bundan 20 yıl öncesine yaşanan doğal afetlerinden depreme bakıldığında eğitimsiz ve bilinçsiz yakalanınca çok sayıda ölü verdik. Bizde doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdini ve her kesimini kuşkusuz iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır. Bunun için halkın bilinçlendirilmesi eğitimin tüm öğelerinin seferber edilmesi gerekmektedir” dedi. Bu açıklamalarının ardından öğrencilerin gösterileri, şiirleri yer alırken bir damla kan hayat kurtarır şekilde Kızılay kan bağış Merkezi tarafından stantlar kurularak kan bağışını gerçekleştirdiler. Fahri Haner
Afet Eğitim Hazırlık günü programı kapsamında Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik okulunda program düzenlendi. Programa destek amaçlı olarak Kızılay ilçe görevlileri okulda yer alırken, Kızılay Kan bağış merkezi okulda stant açtılar.

Afet Eğitimi hazırlık gün programında yaşanan doğal afetlerde nasıl kurtulur neler yapıldığını anlatılarak öğrenciler doğal afeti öğrendiler.

Afet Eğitim Hazırlık günü programı kapsamında Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik okulunda program düzenlendi. Programa destek amaçlı olarak Kızılay ilçe görevlileri okulda yer alırken, Kızılay Kan bağış merkezi okulda stant açtılar. Program saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunduktan sonra başladı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Işık Ocak; “zaman zaman doğal afetler yaşanıyor. Bu doğal afetlerde fazla kayıp vermemek amacı ile çeşitli eğitimler yapıyoruz. bu etkinliklerimiz her zaman devam edecektir. Bundan 20 yıl öncesine yaşanan doğal afetlerinden depreme bakıldığında eğitimsiz ve bilinçsiz yakalanınca çok sayıda ölü verdik. Bizde doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdini ve her kesimini kuşkusuz iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır. Bunun için halkın bilinçlendirilmesi eğitimin tüm öğelerinin seferber edilmesi gerekmektedir” dedi. Bu açıklamalarının ardından öğrencilerin gösterileri, şiirleri yer alırken bir damla kan hayat kurtarır şekilde Kızılay kan bağış Merkezi tarafından stantlar kurularak kan bağışını gerçekleştirdiler.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.