VALİ AKSOY ''KOCAELİ'DE 62 BİN 738 ENGELLİ TESPİT ETTİK''

17.02.2020 - 17:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VALİ AKSOY ''KOCAELİ'DE 62 BİN 738 ENGELLİ TESPİT ETTİK''

Vali Hüseyin Aksoy, ilimizde hayata geçirilen Engelli Veri Bankası projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Engelliler ve süreğen hastalığı bulunan vatandaşların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok hizmetten daha fazla yararlanabilmesi için Kocaeli Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Engelli Veri Bankası projesi kapsamında; 63 bine yakın engelli ve 465 bin süreğen hastalığı bulunan kişi kayıt altına alındı. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin 6 ay süren ön çalışmaların ardından, sahada tarama faaliyetlerini gerçekleştirdiğini vurgulayan Vali Hüseyin Aksoy: "Buradaki temel amacımız, engellilerimizin tek bir kayıt sistemi içerisinde görülmesi, engelli olduğu halde devletin engellilere tanığı imkanlardan yararlanmayan vatandaşlarımız varsa bunları tespit etmek ve imkanları sunmak, engellilerin belirli bir bölgede belirli bir alanda yoğunlaşıp yoğunlaşmadığını görmek, böyle bir durum varsa bununla ilgili çalışmaları ortaya koymak, engellilere dönük sağlık, eğitim, spor ve benzeri hizmetlerin daha sağlıklı bir şekilde yapılması amacıyla kurumlarımızla iş birliği içerisinde bu çalışmalar yürütülmekte ve engellilerimizi tek bir veri tabanında toplayarak, onlarla ilgili her türlü bilgiye ulaşacak bir mekanizmayı oluşturduk. Kocaeli'de 62 Bin 738 Engelli Tespit Ettik Sisteme dahil olmayan veya yeniden engelli durumuna girmiş insanları da kayıt altına almış bulunmaktayız ve Kocaeli'de 62 bin 738 engelli tespit ettik.  Süreğen hastalıkları da engelli tanımlaması içerisinde değerlendiriyoruz ve bu nedenle süreğen hastalıkları olan kişileri de bu sisteme dahil ettik.  Kocaeli'de 465 bin 119 süreğen hastalığı olan vatandaş yaşamakta ve bu kişilere yönelik hizmetlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Engelli Veri Bankasının önemli bir katkı sunmaktadır.  Kronik hastalığı bulunan ve sağlık kontrollerini aksatan vatandaşlara ise sistem uyarı mesajı göndermektedir. Engelli Veri Bankası sisteminin geliştirilmesi için çalışmaların devam etmekte ve kurumlar arasındaki yazışmaların sistem üzerinde yapılmasını da amaçlamaktayız.” Birçok kurumun Engelli Veri Bankasına bilgi girişi yapabildiğini, ilgili kurumların görev alanlarına ilişkin Engelli Veri Bankasına katkı sunabildiğini belirten  Vali: “Kocaeli'de bu çalışmaları daha da geliştirdik. Birçok bilgiyi içerisine dahil edecek bir yazılım programıyla burada uygulamaya geçirdik. Türkiye genelinde güncel ve takip edilen ilk Veri Bankası. Özellikle bizim engelli mevzuatımızda yüzde 40 ve üzeri, belirli haklardan yararlanabiliyor. Yüzde 40'ın altında engelli olan vatandaşlarımız da var. Bunların da Engelli Veri Bankasına dahil edilmesini arzu ettik. Özellikle eğitim konusunda, engel durumlarına göre İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz kaynaştırma sınıflarında eğitimlerin aksamadan yürütülmesi adına”  bu önemli çalışmaları sürdürdüğünü belirti.
Vali Hüseyin Aksoy, ilimizde hayata geçirilen Engelli Veri Bankası projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Engelliler ve süreğen hastalığı bulunan vatandaşların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok hizmetten daha fazla yararlanabilmesi için Kocaeli Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Engelli Veri Bankası projesi kapsamında; 63 bine yakın engelli ve 465 bin süreğen hastalığı bulunan kişi kayıt altına alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin 6 ay süren ön çalışmaların ardından, sahada tarama faaliyetlerini gerçekleştirdiğini vurgulayan Vali Hüseyin Aksoy: "Buradaki temel amacımız, engellilerimizin tek bir kayıt sistemi içerisinde görülmesi, engelli olduğu halde devletin engellilere tanığı imkanlardan yararlanmayan vatandaşlarımız varsa bunları tespit etmek ve imkanları sunmak, engellilerin belirli bir bölgede belirli bir alanda yoğunlaşıp yoğunlaşmadığını görmek, böyle bir durum varsa bununla ilgili çalışmaları ortaya koymak, engellilere dönük sağlık, eğitim, spor ve benzeri hizmetlerin daha sağlıklı bir şekilde yapılması amacıyla kurumlarımızla iş birliği içerisinde bu çalışmalar yürütülmekte ve engellilerimizi tek bir veri tabanında toplayarak, onlarla ilgili her türlü bilgiye ulaşacak bir mekanizmayı oluşturduk.

Kocaeli'de 62 Bin 738 Engelli Tespit Ettik

Sisteme dahil olmayan veya yeniden engelli durumuna girmiş insanları da kayıt altına almış bulunmaktayız ve Kocaeli'de 62 bin 738 engelli tespit ettik.  Süreğen hastalıkları da engelli tanımlaması içerisinde değerlendiriyoruz ve bu nedenle süreğen hastalıkları olan kişileri de bu sisteme dahil ettik.  Kocaeli'de 465 bin 119 süreğen hastalığı olan vatandaş yaşamakta ve bu kişilere yönelik hizmetlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Engelli Veri Bankasının önemli bir katkı sunmaktadır. 

Kronik hastalığı bulunan ve sağlık kontrollerini aksatan vatandaşlara ise sistem uyarı mesajı göndermektedir. Engelli Veri Bankası sisteminin geliştirilmesi için çalışmaların devam etmekte ve kurumlar arasındaki yazışmaların sistem üzerinde yapılmasını da amaçlamaktayız.”

Birçok kurumun Engelli Veri Bankasına bilgi girişi yapabildiğini, ilgili kurumların görev alanlarına ilişkin Engelli Veri Bankasına katkı sunabildiğini belirten  Vali: “Kocaeli'de bu çalışmaları daha da geliştirdik. Birçok bilgiyi içerisine dahil edecek bir yazılım programıyla burada uygulamaya geçirdik. Türkiye genelinde güncel ve takip edilen ilk Veri Bankası. Özellikle bizim engelli mevzuatımızda yüzde 40 ve üzeri, belirli haklardan yararlanabiliyor. Yüzde 40'ın altında engelli olan vatandaşlarımız da var. Bunların da Engelli Veri Bankasına dahil edilmesini arzu ettik. Özellikle eğitim konusunda, engel durumlarına göre İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz kaynaştırma sınıflarında eğitimlerin aksamadan yürütülmesi adına”  bu önemli çalışmaları sürdürdüğünü belirti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.