LASTİK İŞ

YAPILANDIRMA İÇİN SON TARİH 31 OCAK !

Ekonomi 18.01.2021 - 23:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

YAPILANDIRMA İÇİN SON TARİH 31 OCAK !

Kamuoyunda vergi affı olarak bilinen vergi ve SSK borçlarının yapılandırılması devam ediyor. Vergi borçlarında yapılandırma 31 Ocak tarihine kadar yapılabilecek

Vergi borçları yapılandırması  31 Aralık’ta sona erecek iken başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri birer ay uzatıldı. Böylece son başvuru tarihi 31 Ocak 2021 olarak belirlendi. Hangi borçları kapsıyor? -Maliye’ye olan vergi borçları, -Sosyal Güvenlik Kurumunca takip edilen sigorta primleri, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, inşaatlarda eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi, -Kredi Yurtlar Kurumu’na olan öğrenim kredileri, -Motorlu taşıt vergileri, -Trafik cezaları, -Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş cezaları, -Seçim, nüfus, askerlik para cezaları, -Gümrük Bakanlığınca takip edilen gümrük vergileri ve para cezaları, -Çeşitli kanunlara dayalı uygulanan damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zammı alacakları, -İl özel idarelerinin, asli ve fer’i amme alacakları,-Belediyelerin vergi, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi alacakları,-Belediyelere olan su ve atık ücretleri.Peşin ödeme ne zaman yapılacak? Peşin ödemelerin ilk taksit ödeme süresi içinde yapılması gerekiyor. İlk taksit ödeme süresi, SGK dışındaki tüm kurumlara olan borçlarda normalde 28 Şubat’ta sona erecek. Ancak, bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Mart’a kadar ödeme yapılabilecek. Vergi, trafik cezaları, öğrenim kredileri (KYK borçları),emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, köprü otoyol kaçak geçiş ücreti gibi borçların ilk taksitleri ve peşin ödemeleri 1 Mart 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçların ilk taksitleri ve peşin ödemeleri ise 31 Mart tarihinde sona erecek.
Kamuoyunda vergi affı olarak bilinen vergi ve SSK borçlarının yapılandırılması devam ediyor. Vergi borçlarında yapılandırma 31 Ocak tarihine kadar yapılabilecek

Vergi borçları yapılandırması  31 Aralık’ta sona erecek iken başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri birer ay uzatıldı. Böylece son başvuru tarihi 31 Ocak 2021 olarak belirlendi.

Hangi borçları kapsıyor?

-Maliye’ye olan vergi borçları,

-Sosyal Güvenlik Kurumunca takip edilen sigorta primleri, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, inşaatlarda eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi,

-Kredi Yurtlar Kurumu’na olan öğrenim kredileri,

-Motorlu taşıt vergileri,

-Trafik cezaları,

-Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş cezaları,

-Seçim, nüfus, askerlik para cezaları,

-Gümrük Bakanlığınca takip edilen gümrük vergileri ve para cezaları,

-Çeşitli kanunlara dayalı uygulanan damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zammı alacakları,

-İl özel idarelerinin, asli ve fer’i amme alacakları,-Belediyelerin vergi, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi alacakları,-Belediyelere olan su ve atık ücretleri.Peşin ödeme ne zaman yapılacak?

Peşin ödemelerin ilk taksit ödeme süresi içinde yapılması gerekiyor. İlk taksit ödeme süresi, SGK dışındaki tüm kurumlara olan borçlarda normalde 28 Şubat’ta sona erecek. Ancak, bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Mart’a kadar ödeme yapılabilecek.

Vergi, trafik cezaları, öğrenim kredileri (KYK borçları),emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, köprü otoyol kaçak geçiş ücreti gibi borçların ilk taksitleri ve peşin ödemeleri 1 Mart 2021 tarihine kadar yapılabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçların ilk taksitleri ve peşin ödemeleri ise 31 Mart tarihinde sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.