MİNÜBÜSCÜLER " EYLEM YAPARIZ"
MİNÜBÜSCÜLER " EYLEM YAPARIZ"
Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi UKOME tarafından Değirmendere Saraylı Kalıcı Konutlarına koymuş olduğu hattan dolayı İlçemizdeki tüm Kooperatif başkanları Gölcük-İzmit Kooperatifinde toplanarak durum değerlendirmesi yaptılar.
Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi UKOME tarafından Değirmendere Saraylı Kalıcı Konutlarına koymuş olduğu hattan dolayı İlçemizdeki tüm Kooperatif başkanları Gölcük-İzmit Kooperatifinde toplanarak durum değerlendirmesi yaptılar.
Tasarlanıp onaylanan güzergahın Umuttepe'deki engelliler için varış noktası olacağı düşünülürken,
Tepki görülen güzergahın "Değirmendere Belediye Garajı kalkış, Yalı Yolu Caddesi, Örcün Yolu Caddesi, Anafartalar Caddesi, Pazarlıdere Caddesi, 17 Ağustos Caddesi, Turgut Özal Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Cevdet Sunay Caddesi, 666. Sokak, İpekyolu Caddesi, 632. Sokak, 634. Sokak, 4284. Sokak, Hastane Caddesi, Necati Çelik Caddesi, İhsaniye Adnan Menderes Caddesi, Atatürk Caddesi, D-130 Karayolu, Ömer Türkçakal Bulvarı, Gazanfer Bilge Bulvarı, Ankara Karayolu (Kuzey yan yol), İstanbul Karayolu, Fabrika Caddesi, Batı terminali son durak." olarak belirlenmesiyle şehir içinde aldıkları yolcular kooperatifler için birer sorun kaynağı olması haline geldi.
TÜM BAŞKANLAR KATILDI
Kahvaltıda Kooperatifler Birliği Başkanı ve Karamürsel şube Başkanı Ahmet Utaş,S.S. 41 Nolu İzmit-Gölcük Ulaşım Kooperatifi Başkanı Mehmet Malçok, Değirmendere Başkanı İbrahim Yaşar, İhsaniye Başkanı Özcan Karakoç, Şirinköy Başkanı İbrahim Çelik, Yeniköy Başkanı Servet Güner, Saraylı Başkanı Mustafa Metin, Yazlık Başkanı Sedat Çelik, Başiskele Başkanı Halit Koç ve Yuvacık Başkanı Selim Koral vardı.
"KONTAK KAPATMAYA KADAR GİDEBİLİR"
Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Utaş, " Hep beraber bu sorunu çözmek için tartıştık. Hepsinin ayrı birer fikirleri var. Bana gelen kontak kapatma ve eylemlere kadar bir proje hazırlamışlar. Daha önce mantıklı projelerle ortaya çıkmak lazım. Bunu yetkililere götürüp acilen bir çözüme kavuşturulmasından yanayım. Zor durumdayız. Mazotumuz, vergimiz, sigortamız en yüksek düzeyde. Esnafın üzerinde ücretsiz taşınan kalemleri yüklendi. Esnaf bu kalemleri taşımak ve minibüsleri değiştirme mecburiyetine girdi. Engelli yasalarına uygun düzeye getiriliyor. Bu yasaya uygun sıfır araçlar alma gayreti içerisinde. Herkesin birer sorunları var. Ankara'ya kadar bu sorunu zaman zaman taşıdık. Adana, Samsun, İstanbul, Adapazarı ve Bursa'daki esnaflarla bu sorunu Ankara'daki yetkili bakanlarla konuştuk. Sorunlarımızı yazıp onlara teslim ettik. Yapılacak işlerin şuanda takipçisiyiz "dedi.
"23 SEFER GİDİŞ VE GELİŞ ZARARA UĞRATIYOR"
Utaş, " Günde 23 sefer geliş ve gidiş esnafa gelirin aksine zarara uğratıyor. Mazot fiyatlarının getirdiği zarar ise sıkıntıya neden oluyor. Ücretsiz yolcular için sadece biz değil Kartepe de Başiskele de kısacası bütün kooperatiflere zarar ediyor. Bizim istediğimiz ücretsiz yolcu olarak yarınlarımızın büyükleri olarak öğrencilerimizin dahil olması. Bunu aslında devlet düzenlemek zorunda. Çok sert bir kararın olduğunun kanısındayız ve bunun çözülmesini sağlamaya çalışacağız. dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.