''DEĞİŞEN VE GELİŞEN BİR GÖLCÜK'TE YAŞIYORUZ''
''DEĞİŞEN VE GELİŞEN BİR GÖLCÜK'TE YAŞIYORUZ''
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı’na Katıldı
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı’na Katıldı
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Balkan Koordinasyon Komitesi’nin önde gelen Balkan ülkelerinin işbirliğiyle düzenlemiş olduğu Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı’nın 12. sine katıldı.
Türkiye’nin endüstriyel başkenti Kocaeli’nde gerçekleştirilen 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon, Prototipler ve Kalite kongresi, 22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenecek olup, endüstriden, tıpa, tarımdan eğitime, inşaattan yönetime ve tüm disiplinlerde standartların geliştirilmesi amacını taşıyor.
Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Umuttepe Kampüs’ünde bulunan Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleştirilen Konferans’ta Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş gelen katılımcılar huzurunda konuşmasını yapmak üzere hazır bulundu. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Selanik Aristoteles Üniversitesi Rektör Vekili Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nikolas Kalogırou ve Konferans Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof Dr. Nevnihal Erdoğan da konuşmalarını yapmak üzere hazır bulundular.
Balkan Ülkeleri Bir Arada
Uluslar Arası Balkan Standardizasyon Konferansı’na Balkan Üniversitelerinin Mimarlık Fakültesi Dekanları; Selanik Aristoteles Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Konstantinos Vasileios Katsampalos, Belgrad Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vladan Dokic, Makedonya Üsküp SS.Cyril & Methodist Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Dr. Sc. Naser Kabashi, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan gibi Mimarlık Fakültesi dekanlarının yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün yapacakları bilimsel tartışmalarla katkıda bulunacaklar.
Değişen ve Gelişen Bir Gölcük’te Yaşıyoruz
Balkan Ülkeleri’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı’nda konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlimizde yer alan Gölcük İlçesi 228 km2 lik alanda yerleşik 6 belde ve 50 mahalleden oluşan yaklaşık 150.000 nüfuslu bir kenttir. Şehrimiz 1930’lu yıllarda Gölcük Askeri Donanma Tersanesinin kurulmasıyla hızla nüfus alan ve gelişen bir kent olmuştur. Şehrimizin Roma ve Bizans alanı olduğu görülmektedir.
Son Dönemde bölgemizde sanayileşmenin artması kentimizdeki yapılaşma faaliyetleri ve buna bağlı olarak talep edilen hizmetlerin ve çeşitliliğinin hızla artmasını beraberinde getirmiştir. Bilindiği gibi 1999 yılında meydana gelen ve merkezi kentimiz olan deprem şehrimizde büyük bir yıkıma sebep olmuştur. Kent genelinde yapı stoğumuzun bir bölümü yıkılmış veya hasarlı duruma gelmiştir. Yapılan hasar tespit, onarım ve yenileme çalışmalarıyla beraber belirlenen afetzede yerleşim alanlarında yapılan harita zemin etüdü, planlama çalışmaları sonucu yaklaşık 5000 adet konut imal edilmiştir.
Tarihi ve Kültürel Değerlerimize Yaşatıyoruz
Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği içinde düzenlenen kentin vizyonuna sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına katkı sağlayacak, ayrıca kentin tarihi kimliğini tanıtarak yaşatacak olan bu projelerin bir kısmı tamamlanmış ve devam etmektedir. Kent kimliği ve tarihini özetleyen Gölcük tarihi ve kültürel mirası adlı çalışma Üniversitemiz işbirliği ile hazırlanmıştır. Yazlık Beldemizde bulunan Roma döneminden kalma yaklaşık 2000 yıllık tarihi ılıca yapısı restore edilerek düzenlenen tesisler halkın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca devam eden tarih koridoru projemiz ile gelecek nesillere kentin tarihi, mekansal ve kültürel kimliğini aktarmak üzere özgün yapı karakterlerinin olduğu Değirmendere, Saraylı ve Örcün gibi mahallelerimizde çevre ve meydan düzenlemeleri ile restorasyon çalışmaları devam etmektedir.
Kent kimliğine ve vizyonuna damga vurma özelliği taşımasını planladığımız Gözlementepe Mevkiinde yer alacak çok fonksiyonlu Anıt Kule projemiz Üniversitemiz işbirliği ile devam etmektedir. Kentin güneyinde yer alan kayın ormanları içinde düzenlemeleri devam eden Eriklitepe Tabiat Parkı projemiz çevre bilinci oluşturma ve doğasıyla bütünleşme açısından önem taşımaktadır. Elma ve Fındık Festivalleri ile Rahvan At Yarışları gibi Geleneksel faaliyetlerimiz ile kültürel mirası yaşatarak, insanlarımıza Gölcük kimliğini benimsetmeyi amaçlamaktayız.
Kentsel Dönüşüm Projemizi Büyük Bir Özenle Yürütüyoruz
Ayrıca kentimizde üç ayrı bölgede toplam 30 hektar alanda başlayacak olan Kentsel Dönüşüm Projemiz şehrimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Özellikle belirlenen bu alanlarda afet riski, ekonomik ömrü dolmuş yapılar, görüntü kirliliği, kentin ulaşım, otopark gibi sorunlarını aşmak, yapı stoğunu yenilemek ve ekonomik olarak hareketliliği artırmak gibi hedefler göz önüne alınmıştır. Bu çalışmalarla tarihi ile bütünleşmiş, çağın teknolojisi ve bilimsel verileri kullanarak halkın ihtiyaçlarına cevap verebilen özgün bir kent kimliği oluşturmak amacındayız, diyerek konuşmasını bitirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.