LASTİK İŞ

''KAĞIDIN ÖYKÜSÜ YENİDEN YAZILACAK !''

Kocaeli 06.02.2016 - 11:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

''KAĞIDIN ÖYKÜSÜ YENİDEN YAZILACAK !''

Seka Kağıt Müzesi, 12 bin 345 metrekare üzerine kuruluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası'nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, nisan ayında açılması planlanan müzede incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, ayrıca Seka Dökümantasyon Merkezi'ni de gezerek bilgi aldı. ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin en büyük endüstriyel dönüşümlerinden biri olan Seka Kağıt Müzesi çalışmalarında sona gelindi. Nisan ayında açılması planlan müzeyi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş yerinde inceledi. Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu ve Seka Kağıt Müzesi ekibinden detaylı bilgi alan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, "Buradaki bir çok makine ve malzemenin korunarak sergilemeye hazır hale getirilmesi çok önemli bir kültür mirasının korunmasına vesile oldu. Ziyaretçiler burada tomruğun kağıda dönüşümünün hikayesini teorik ve uygulamalı olarak görebilecek. Burada kağıdın öyküsü yeniden yazılacak. Müzenin açılışını eski Seka Kağıt Fabrikası çalışanları da heyecan ve merakla bekliyor" şeklinde konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, Seka Kağıt Müzesi'nin deposunda bulunan ve sergileme için üzerinde çalışmalar devam eden 100 adet makine ve 1150 adet objeyi de inceledi. ESKİ SEKA ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, daha sonra Seka Dökümantasyon Merkezi'ni gezdi. Burada bulunan Mehmet Ali Kağıtçı'ya ait kitap ve dokümanların çok önemli bir arşiv oluşturduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, "Özelikle akademisyenler için burası bulunmaz bir araştırma sahası" dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, Dökümantasyon Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi kurulurken eski Seka çalışanlarının yaptıkları yardımlar için teşekkür etti. SEKA KAĞIT MÜZESİ'NDE NELER VAR? Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşlarından olan İzmit'teki Seka Kâğıt Fabrikası; Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın da en büyük kâğıt müzesi olarak hizmete girecek.  Kâğıt yapma makinelerinin sergileneceği Seka Kâğıt Müzesi'nde, kâğıt yapımının tüm aşamaları ziyaretçilere gösterilecek. Halka açık olacak olan müzede kâğıt hakkında merak edilen tüm verilere rahatça ulaşılabilecek. 12 bin 345 metrekare üzerinde kurulan 19 salondan oluşan Seka Kâğıt Müzesi'nde ziyaretçiler, farklı hikâyeleri paralel olarak takip edebilecek. Cumhuriyet'in sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit'ten tüm Türkiye'ye yayılan ve müzeye dönüşen hayat hikâyesi görüntüler eşliğinde izlenecek. 
Seka Kağıt Müzesi, 12 bin 345 metrekare üzerine kuruluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası'nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, nisan ayında açılması planlanan müzede incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, ayrıca Seka Dökümantasyon Merkezi'ni de gezerek bilgi aldı.

ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin en büyük endüstriyel dönüşümlerinden biri olan Seka Kağıt Müzesi çalışmalarında sona gelindi. Nisan ayında açılması planlan müzeyi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş yerinde inceledi. Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu ve Seka Kağıt Müzesi ekibinden detaylı bilgi alan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, "Buradaki bir çok makine ve malzemenin korunarak sergilemeye hazır hale getirilmesi çok önemli bir kültür mirasının korunmasına vesile oldu. Ziyaretçiler burada tomruğun kağıda dönüşümünün hikayesini teorik ve uygulamalı olarak görebilecek. Burada kağıdın öyküsü yeniden yazılacak. Müzenin açılışını eski Seka Kağıt Fabrikası çalışanları da heyecan ve merakla bekliyor" şeklinde konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, Seka Kağıt Müzesi'nin deposunda bulunan ve sergileme için üzerinde çalışmalar devam eden 100 adet makine ve 1150 adet objeyi de inceledi.

ESKİ SEKA ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, daha sonra Seka Dökümantasyon Merkezi'ni gezdi. Burada bulunan Mehmet Ali Kağıtçı'ya ait kitap ve dokümanların çok önemli bir arşiv oluşturduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, "Özelikle akademisyenler için burası bulunmaz bir araştırma sahası" dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, Dökümantasyon Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi kurulurken eski Seka çalışanlarının yaptıkları yardımlar için teşekkür etti.

SEKA KAĞIT MÜZESİ'NDE NELER VAR?

Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşlarından olan İzmit'teki Seka Kâğıt Fabrikası; Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın da en büyük kâğıt müzesi olarak hizmete girecek.  Kâğıt yapma makinelerinin sergileneceği Seka Kâğıt Müzesi'nde, kâğıt yapımının tüm aşamaları ziyaretçilere gösterilecek. Halka açık olacak olan müzede kâğıt hakkında merak edilen tüm verilere rahatça ulaşılabilecek. 12 bin 345 metrekare üzerinde kurulan 19 salondan oluşan Seka Kâğıt Müzesi'nde ziyaretçiler, farklı hikâyeleri paralel olarak takip edebilecek. Cumhuriyet'in sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit'ten tüm Türkiye'ye yayılan ve müzeye dönüşen hayat hikâyesi görüntüler eşliğinde izlenecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.