LASTİK İŞ

İŞERİ ''SİVAS'IN FAİLLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ ''

01.07.2016 - 21:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

İŞERİ ''SİVAS'IN FAİLLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ ''

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, Sivas da 23 yıl önce metdana gelen ve 33 sanatçının yanarak ve dumandan boğularak ölmesi ile sonuçlanan olayların yıl dönümünde, yazılı bir açıklama yaptı. İşeri şunları söyledi ;

"Bundan 23 yıl önce aydınlar, sanatçılar ve şairler dört günlük Pir Sultan Abdal şenlik programına katılmak, söyleşilere katılmak, kitaplarını imzalamak, şarkılarını söylemek için gitmişti Sivas'a. Dönemin Sivas Valisi Ahmet KARABİLGİN’in özel davetlisiydiler. Yaktıkları ateşe “Cehennem ateşi.” diye tekbir getirerek 33 vatandaşımızın katledildiği Madımak Katliamı’nı gerçekleştiren karanlık güçlerin uzantıları bugün de benzer katliamları gerçekleştirmeye devam etmektedirler. Bu olayın failleri bırakın ceza almayı, günümüze kadar geçen zaman diliminde bir şekilde ödüllendirilmişlerdir. Hayatını kaybeden 33 kişinin en yaşlısı 66 yaşındaki Asım BEZİRCİ, en genci ise folklor gösterisi için Sivas'a giden 12 yaşındaki Koray KAYA'ydı. Çeşitli mahkemelerde başlatılan soruşturmalar o dönem kapatılmamış olan Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) son buldu. Mahkeme ise görevsizlik kararı vererek dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay ise dosyaya bakması gereken yerin Ankara DGM olduğuna karar vererek dosyayı geri gönderdi. Süren davalar, temyizler, müdahil avukatların talepleri yıllarca devam etti. Sivas Katliamı davası 20 yılın ardından geçen yıl zaman aşımı gerekçesiyle kapatıldı. Aralarında katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve partiler "insanlık suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını" talep etti ancak talepleri bir karşılık bulmadı. Mahkeme Başkanı, "İnsanlık suçunda zamanaşımı olmaz ama bu suçu işleyenler kamu görevlisi değil sivil oldukları için davanın düşmesine karar verilmiştir" dedi. Yirmi üç yıl önce Sivas'ta açığa çıkarılmayan karanlık güçler tarafından atılan temel, son on dört yılın iktidarında eğitimden hukuka, demokrasiden insan hak ve özgürlüklerine kadar tüm değerlerin sistemli bir kadrolaşmayla başkanlık sistemi adı altında tek adamlı bir yönetim anlayışına gittiği bu süreçte bizleri yönetenleri akla, sağduyuya davet ediyor ülke yangın yerine dönmüşken yargıda yeni bir yapılanmaya giden yasanın yangından mal kaçırırcasına sabaha kadar kaç madde geçiririz diye gösterilen çabanın yerine keşke demokrasi, insan hakları, özgürlüklerin alabildiğine var olduğu bir yasal düzenleme için sarfedilmiş olsaydı. İnsanların ayrıştırılmadığı herkesin barış ve huzur içerisinde yaşadığı özgür bir Türkiye dileğiyle bu katliamda hayatını kaybedenleri ayrıca bugüne kadar terörde şehit verdiğimiz tüm güvenlik güçlerimizi saygıyla anıyor; yakınlarına sabırlar ve metanet diliyorum."  
CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, Sivas da 23 yıl önce metdana gelen ve 33 sanatçının yanarak ve dumandan boğularak ölmesi ile sonuçlanan olayların yıl dönümünde, yazılı bir açıklama yaptı. İşeri şunları söyledi ;

"Bundan 23 yıl önce aydınlar, sanatçılar ve şairler dört günlük Pir Sultan Abdal şenlik programına katılmak, söyleşilere katılmak, kitaplarını imzalamak, şarkılarını söylemek için gitmişti Sivas'a. Dönemin Sivas Valisi Ahmet KARABİLGİN’in özel davetlisiydiler. Yaktıkları ateşe “Cehennem ateşi.” diye tekbir getirerek 33 vatandaşımızın katledildiği Madımak Katliamı’nı gerçekleştiren karanlık güçlerin uzantıları bugün de benzer katliamları gerçekleştirmeye devam etmektedirler. Bu olayın failleri bırakın ceza almayı, günümüze kadar geçen zaman diliminde bir şekilde ödüllendirilmişlerdir.

Hayatını kaybeden 33 kişinin en yaşlısı 66 yaşındaki Asım BEZİRCİ, en genci ise folklor gösterisi için Sivas'a giden 12 yaşındaki Koray KAYA'ydı.

Çeşitli mahkemelerde başlatılan soruşturmalar o dönem kapatılmamış olan Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) son buldu. Mahkeme ise görevsizlik kararı vererek dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay ise dosyaya bakması gereken yerin Ankara DGM olduğuna karar vererek dosyayı geri gönderdi.

Süren davalar, temyizler, müdahil avukatların talepleri yıllarca devam etti. Sivas Katliamı davası 20 yılın ardından geçen yıl zaman aşımı gerekçesiyle kapatıldı.

Aralarında katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve partiler "insanlık suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını" talep etti ancak talepleri bir karşılık bulmadı.

Mahkeme Başkanı, "İnsanlık suçunda zamanaşımı olmaz ama bu suçu işleyenler kamu görevlisi değil sivil oldukları için davanın düşmesine karar verilmiştir" dedi.

Yirmi üç yıl önce Sivas'ta açığa çıkarılmayan karanlık güçler tarafından atılan temel, son on dört yılın iktidarında eğitimden hukuka, demokrasiden insan hak ve özgürlüklerine kadar tüm değerlerin sistemli bir kadrolaşmayla başkanlık sistemi adı altında tek adamlı bir yönetim anlayışına gittiği bu süreçte bizleri yönetenleri akla, sağduyuya davet ediyor ülke yangın yerine dönmüşken yargıda yeni bir yapılanmaya giden yasanın yangından mal kaçırırcasına sabaha kadar kaç madde geçiririz diye gösterilen çabanın yerine keşke demokrasi, insan hakları, özgürlüklerin alabildiğine var olduğu bir yasal düzenleme için sarfedilmiş olsaydı.

İnsanların ayrıştırılmadığı herkesin barış ve huzur içerisinde yaşadığı özgür bir Türkiye dileğiyle bu katliamda hayatını kaybedenleri ayrıca bugüne kadar terörde şehit verdiğimiz tüm güvenlik güçlerimizi saygıyla anıyor; yakınlarına sabırlar ve metanet diliyorum."

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.