KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR
KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ sloganı ile muhtarlara yönelik seminer düzenlendi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ sloganı ile muhtarlara yönelik seminer düzenlendi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında muhtarlara yönelik seminer düzenlendi.
Gölcük Sanat Galerisinde gerçekleştirilen semineri Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü sosyolog Emnie Gül verdi. “Yüce dinimiz kadına yönelik şiddet içeren bütün olumsuz inanış ve davranışlarını yasaklamıştır. Kadınlar toplumumuzdaki en değerli ve en kıymetli varlıklarımızdır. Bu kapsamda bakanlığımız 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ’Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ sözü, 2017 yılı kampanyasının sloganı olarak belirlenmiştir” dedi.
BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ
Gül “Bakanlık olarak Kadına yönelik şiddete karşı yapılan etkinlikleri de anlatan uzmanlar, “Şiddet, bir insan hakkı ihlalidir. Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan insani gelişme önünde büyük bir engeldir. Bakanlığımız, şiddetin kabul edilemez olduğuna dair inanç ile çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir. Çalışmalar çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliği ve ortak duruşuyla sürdürülmektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin başarıya ulaşması ancak disiplinler arası bir yaklaşımla ve çok taraflılık anlayışıyla mümkündür” ifadelerine yer verdi.
MUHTARLAR ÖNEMLİ
Kadına yönelik şiddete karşı muhtarın desteğinin büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Gül, “Sizler vatandaşlarımızın devlete açılan ilk kapısısınız. Sizlerin desteği bizleri yüceltecektir” dedi.
Eğitimin ardından yapılan açıklamada, “Erken yaşta evlilikler ve çocuk gebeler hakkında hem toplumun hem de yerel düzeyde muhtarlarımızın bilinçlenmesi büyük önem arz etmektedir. Maalesef günümüzde erken yaşta aile baskısı ile yapılan evlilik ve gebelik vakaları mevcuttur. Bu hususta yasal mevzuat kapsamında verilen hizmetler ve müdahale yöntemlerine değinilmiştir. Şiddet ve istismar ile birlikte aile, kadın, yaşlı, engelli ve çocuk Destek Hattı olan Alo 183 ile ilgili bilgilendirme yapılmış ve muhtarlarımızın soruları, karşılaştıkları vakalar üzerinden yapmaları gerekenler cevaplanarak sunum sona erdi.
HER ALANDA ŞİDDET VAR
Gül"İnsan yaşamının her alanında görülebilen ve dünyada giderek artan kadına yönelik şiddet unsuru, önemli bir toplum sorunudur. Tüm toplumlarda olduğu gibi ülkemizde de en çok kadınlar şiddete maruz kalmaktadır. Kadına yönelik şiddet, bir cinsin yaşam hakkının güvenlik, özgürlük, onur ve bedensel bütünlük hakkının ihlalidir" dedi.
RUHSAL BOZUKLUK YAŞIYORLAR
Şiddete maruz kalan kadının ruhsal bozukluk yaşamaya başladığına dikkat çeken Gül, şunları söyledi:
"Şiddete maruz kalan kadın yalnızlık, utanma, başarısızlık hissi, suçluluk, düşük benlik algısı, düşük özgüven gibi insanı bütünüyle var eden psikolojik ve ruhsal özellikle de yorgunluk veya bozukluk meydana getirir. Kadına yönelik nitelikleri arttırmaya çabalarken kadına yönelik şiddeti topyekün reddediyoruz. Kadına şiddet insanlığa ihanettir anlayışını kabul ediyor, çalışmalarımıza bu perspektifte sürdürüyoruz."
Yaklaşık iki saat süren seminer katılan çok sayıda kadın, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
Toplantıya, Daire Müdürler ve muhtarlar katıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.