HASTALAR ÇOK MEMNUN
HASTALAR ÇOK MEMNUN
Nörolojik sebeplerden dolayı yatalak hale gelen ve fizik tedavi görmesi gereken vatandaşlara evde tedavi hizmeti veren Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Karamürsel ve Gölcük bölgesindeki hastaların umut kaynağı oldu.
Nörolojik sebeplerden dolayı yatalak hale gelen ve fizik tedavi görmesi gereken vatandaşlara evde tedavi hizmeti veren Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Karamürsel ve Gölcük bölgesindeki hastaların umut kaynağı oldu.
Sağlık alanında Kocaeli’de yapılan yatırımların en dikkat çekeni Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren merkez Türkiye’de sayılı yerde yapılan bir hizmete imza atıyor. Nörolojik sebeplerden dolayı yatalak olan vatandaşlara evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor. Gölcük ve Karamürsel bölgesinin pilot bölge ilan edilmesi ile merkez sadece bu iki ilçede evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veriyor. Evde bakım hizmeti görev vatandaşlar çok mutlu.
BÜYÜK BİR ÖVZERİ İLE ÇALIŞIYORLAR
1,5 yıldır Karamürsel ve Gölcük sınırlarında sessiz sedasız çok önemli bir hizmete imza atan Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, kentte yaşayan vatandaşların sağlıklarını kavuşması için önemli adımlar atıyor. Tüm kentte yaygınlaştırılması gereken bu hizmet Karamürsel ve Gölcük’te büyük destek alıyor. Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 1 doktor, 5 fizyoterapist ve 6 tekniker büyük bir caba ile bu örnek hizmeti veriyor. Merkez günde 80 ile 100 poliklinik hizmeti verirken 350-400 arası hastaya fizik tedavi hizmeti veriyor.
ÖRNEK HİZMET
Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sadece evde tedavi hizmeti verilmiyor. Aynı zamanda merkezde tedavi görecek olan ve yürümeyen hastalar evinden, yürüyebilen hastalar ise belirlenen noktalarda servis ile alınıyor. Merkeze gelen vatandaşlar yatılı tedavi görmesi gerekiyorsa doktor tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya yerleşkesinde bulunan Fizik Tedavi Servisine yönlendiriliyor.
NASIL BAŞVURACAKSINIZ?
Peki evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti almak isteyen vatandaş ne yapacak. Nasıl başvuracak? Evden merkeze gelemeyen hastanın mutlaka nörolojik bir tanısının konulmuş olması gerekiyor. Hasta yakını hastanın raporları ve kimliği ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne başvuruda bulunacak. Başvurunun ardından uzman doktor evinde hastayı gördükten sonra belirlenen kriterlere uygun bir hasta ise evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinden yararlandırıyor.
GÜNDE 30 HASTANIN EVİNE GİDİLİYOR
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tek doktoru olan Uzman Dr. Esin Şirintaş, haftada 5 gün evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini belirtti. 2 fizyoterapistin günde 30 evde fizik tedavi ve rehabilitasyon gören vatandaşa hizmet verdiklerini belirten Şirintaş, “Her geçen gün evde fizik tedavi gören hasta sayımız artıyor. Sırada bekleyenler de var. Biz hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çok özen gösteriyoruz. Çok güzel hikayeler elde ettik. Tedavimiz 3 ay sürüyor. 3’üncü aydan sonra tedavi gerekiyorsa artık servisle hastayı merkeze alıyoruz ve burada tedavisini devam ettiriyoruz.
BU EKİP İŞİ
Bu iş bir ekip işi sadece bizim tedavi hizmetini vermemiz yetmiyor. Hastanın psikolojisi ve ailesinin desteği de çok önemli. Doktor, fizyoterapist, hasta ve hasta yakını bir ekip olarak çalıştığında tedavi sonuç veriyor. Biz burada evde fizik tedavi hizmeti ve merkezde verdiğimiz hizmet ile çözemediğimiz sorunları Alikahya’daki Fizik Tedavi Servisi’ne yönlendiriyoruz. Çok koordineli bir çalışma yapıyoruz. Bizim merkezimize İzmit’ten, Dernice’den de vatandaşlar geliyor” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.