VALİ AKSOY “SOKAKTA ÇALIŞAN VE DİLENEN ÇOCUK İSTEMİYORUZ”
VALİ AKSOY “SOKAKTA ÇALIŞAN VE DİLENEN ÇOCUK İSTEMİYORUZ”
Kaymakamlar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler, Okul Aile Birliklerinin başkan ve üyeleri ve İlimiz Genelindeki Mahalle Muhtarlarının Katılımlarıyla Gerçekleştirilen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Değerlendirme Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un Başkanlığında Gerçekleştirildi. Vali Aksoy “Kocaeli’de Valiliğimiz koordinasyonunda yaptığımız önemli bir çalışma var. Sokakta çalışan ve dilenen çocuklara yönelik olarak bir Valilik Emri yayınladık. Çocukları ilk defa sokakta bulduğumuzda ailelerine teslim ediyoruz. 2. Kez bulduğumuzda idari para cezası uyguluyoruz. 3 ve 4 olduğu takdirde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk istemiyoruz.
Kaymakamlar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler, Okul Aile Birliklerinin başkan ve üyeleri ve İlimiz Genelindeki Mahalle Muhtarlarının Katılımlarıyla Gerçekleştirilen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Değerlendirme Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un Başkanlığında Gerçekleştirildi. Vali Aksoy “Kocaeli’de Valiliğimiz koordinasyonunda yaptığımız önemli bir çalışma var. Sokakta çalışan ve dilenen çocuklara yönelik olarak bir Valilik Emri yayınladık. Çocukları ilk defa sokakta bulduğumuzda ailelerine teslim ediyoruz. 2. Kez bulduğumuzda idari para cezası uyguluyoruz. 3 ve 4 olduğu takdirde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk istemiyoruz.
Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında;
Özellikle okul çağında olup okula devam etmeyen hiçbir öğrenimiz kalmamalıdır. Bu konuda okul aile birliği başkanlarımızın, muhtarlarımızın çevrelerinde bu nitelikte öğrencilerimiz varsa onları bize bildirmelerini özellikle istiyoruz. Devamsızlık konusunu önemsiyoruz. Okula kaydı olduğu halde devam etmeyen öğrenci varsa bunların devamlılığını sağlamak için özel gayret göstermek durumundayız. Bu bakımda bu nitelikte öğrencilerimiz varsa onları mutlaka okula alma noktasında büyük gayret içerisinde olmalıyız. Özellikle okumaz yazmazlarımızın olmaması ve 100 hedefine ulaşmak adına da önemli bir çalışmayı ortaya koyduk ve bu konuda katkı sunan tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Eğitimin kalitesini daha üst noktaya taşıyabilmek, yeni teknolojik gelişmelerden çocuklarımızın bilgi sahibi olmasını sağlamak adına her eğitim bölgesinde ilkokul, ortaokul ve liselerimizde birer sınıfı kodlama sınıfı haline getirme noktasında çalışmalara başladık. Yaklaşık 55’e yakın derslik inşaatı bitmek üzeredir. Önümüzdeki süreçte de bunları tamamlayarak her eğitim bölgesinde bir sınıfımızı kodlama sınıfı haline getirilmesini sağlamış olacağız.
Halk eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen bütün talepleri karşılamak üzere kaymakam arkadaşlarımızın koordinasyonluğunda Halk Eğitim Müdürlüklerimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz bunları karşılayacak şekilde çalışmalarını ortaya koyacak. Farklı süre ve seviyede halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal, kültürel ve ekonomik kursların, katkı sağlayacak kursların ortaya konması noktasında daha üst noktada çalışmaları gerçekleştireceğiz.
OKUL ÇEVRESİNDE ÖĞRENCİ VEYA VELİ DEĞİLSE KİŞİ VE GRUPLARIN BEKLEMESİNİ YASAKLADIK
Biraz öncede belirttiğimiz gibi okullarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Valilik olarak bildiri yayınladık. Okul çevresinde eğer öğrenci ve veli değilse kişi veya grupların beklemesini yasakladık. Bu tür kişi ve gruplar varsa bunlara müdahale edeceğiz ve idari para cezası uygulayacağız. Okullarımızın çevresinde tek dal sigara satışları varsa bunu yasakladık, eğer varsa bunlara idari para cezası uyguluyoruz. En önemli kararlarımızdan birisi de ders saatinde bir öğrencimiz okulda değil de internet kafede ise o internet kafeye de işlem yapıyoruz. Çünkü ders saatinde çocuklarımız okulunda olmalı, dersinde olmalıdır. Bu ve buna benzer birçok çalışmayı da önümüzdeki süreçte daha iyi bir noktaya taşımış olacağız.
NÜFUSUMUZUN 45.8’İNE YENİ KİMLİK KARTLARINI VERDİK
Kocaeli geneli itibariyle baktığımızda nüfusumuzun 45.8’ine yeni kimlik kartlarını verdik. Yeni kimlik kartlarını çıkarmamış olanlar varsa Nüfus Müdürlüklerimize giderek yeni kimlik kartlarını çıkarabilirler.
Bölgenizde fakir fukara varsa bunları mutlaka Kaymakamlıklara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bildirmenizi istiyoruz. Kendiliğinden müracaat edenlerin dışında ihtiyaç sahibi olup da müracaatta bulunmamış olanlar varsa bu kişileri mutlaka bildirelim. Özellikle Okul Aile Birlikleri Başkanlarımız öğrenciler içinde fakir olanlar varsa bu öğrencileri Kaymakamlıklarımıza bildirmelidirler.
ŞUANA KADAR İLİMİZDE 319.335 KADINIMIZA KADIN SAĞLIĞI VE EĞİTİMİ VERDİK
Valiliğimiz koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğümüzce yürüttüğümüz bir Kadın sağlığı Eğitimi projemiz var. Şuan itibariyle baktığımızda toplam hedef kitlemizin 46,9’una ulaşmış durumdayız. Yani 319.335 kadınımıza bu eğitimleri verdik. Buradaki temel amacımız kadınlarımızı ilgilendiren birçok konuda bu eğitim çalışmasını ortaya koymaktır. Bugün okul aile birliği, muhtarlarımız ve öğretmenlerimiz burada. Okullarımızda öğrencilerimiz üzerinden kadınlarımıza ulaşmak ve okullarımızı bu projede sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Bu konuda kaymakam arkadaşlarımızın koordinasyonunda önemli çalışmalar yapıldı ama bundan sonra okullarımızın da bu konunun içerisinde yer almaları bizler için önemli.
AÇIK KAPI’DA CİMER GİBİ VALİLİĞİMİZ BÜNYESİNDE OLUŞTURULMUŞ BİR BİRİMDİR
Valiliğimiz bünyesinde Açık Kapı uygulaması başlatıldı. Vatandaşlarımız genel anlamda herhangi bir konu ile ilgili bir sorunu talebi dile getireceklerse doğrudan Açık Kapı Sistemine müracaat edebilecekleri gibi internet yoluyla da müracaatta bulunabileceklerdir. Bu CİMER gibi Valilik bünyesinde oluşturulmuş bir birim.
SOKAKTA ÇALIŞAN VE DİLENEN ÇOCUK İSTEMİYORUZ.
Kocaeli’de Valiliğimiz koordinasyonunda yaptığımız önemli bir çalışma var. Sokakta çalışan ve dilenen çocuklara yönelik olarak bir Valilik Emri yayınladık. Çocukları ilk defa sokakta bulduğumuzda ailelerine teslim ediyoruz. 2. Kez bulduğumuzda idari para cezası uyguluyoruz. 3 ve 4 olduğu takdirde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk istemiyoruz. Bunların okul çağında olanları varsa okula alınması konusunda Kaymakam arkadaşlarımızın koordinasyonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizle birlikte bunları okula kazandırmak, Gençlik merkezinde bunların sportif aktivitelerini yapmak, Sağlık Müdürlüğümüz aracılığıyla sağlıkla ilgili sorunlarını gidermek, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzde bunların sosyal yapıları incelemek gibi bir takım çalışmaları ortaya koyduk. Şu ana kadar Kocaeli genelinde 966 çocuğumuza işlem yaptık. Bunları ailelerine teslim ettik. Bu konuda çok hassasız. Herkesten bu hassasiyet üzerinde titizlikle durmasını istiyoruz.
SIFIR ATIK PROJESİ ÇÖPLERİ AYRIŞTIRARAK TOPLAMAK VE BUNLARI YENİDEN EKONOMİYE GERİ KAZANIMLARINI SAĞLAMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bir başka hususta Sıfır Atık Projesi. Bütün okullarımızda, kamu kurumlarımızda Sıfır Atık Projesine geçtik. Bu konuda gayret gösteren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunu ilçelerimizdeki sitelerimize de yaygınlaştırmak adına çalışmalarımız var. Sıfır Atık Projesi çöpleri ayrıştırarak toplamak ve bunları yeniden ekonomiye geri kazanımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Hem çöp yığınlarını önlemiş olacağız, hem de bu çöplerin geri dönüşümle ekonomiye kazandırmalarını sağlamış olacağız.
TRAFİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI; ARTIK ÖNCELİK YAYALARDA
Trafikte 3 suç türü olan seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak, emniyet kemeri takmamak ve makas atma suçlarına trafik polislerinin dışındaki genel polislerde Jandarma Trafik Timleri dışındaki Jandarma personeli de ister görevde ister izinde olsun ceza kesme yetkisi verildi. Bu uygulama ile cezalar kesilmeye başlandı. Burada amaç ceza kesmek değil, bu kurallara herkesin uymasını sağlamaktır. Çevrenizde bu konuyu özellikle anlatmanızı istiyorum. Geçtiğimiz günlerde yeni bir uygulama başlatıldı. Trafik kanununda değişiklik yapıldı. Artık öncelik yayada. Yaya adımını atmışsa araç mutlaka duracak. Bunu da ilimizde büyük bir hassasiyetle uygulayacağız. Bu konuda herkesin kurallara dikkat etmesini istiyorum.
YAKLAŞIK 7 BİN CİVARINDA SURİYE KÖKENLİ ÇOCUĞU DA OKULLARIMIZA ALIP EĞİTİMLERİNİN AKSAMAMASI YÖNÜNDE GAYRET GÖSTERDİK
Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de Suriyeli vatandaşlar var. Bu kişiler yaklaşık 54 bin civarında. Ağırlıklı olarak Gebze ve Darıca bölgemizde olmakla birlikte birçok ilçemizde yaşıyorlar. Bunların çocuklarının okula kazandırılması konusunda yine yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yaklaşık 7 bin civarında Suriye kökenli çocuğu da okullarımıza alıp eğitimlerinin aksamaması yönünde gayret gösterdik. Eksik kalanlar varsa bunlarında tamamlanması konusunda hassasiyetiniz çok önemlidir. Bu konuda da başta muhtar arkadaşlarımız olmak üzere herkesin büyük bir hassasiyet içerisinde davranmasını istiyoruz. ” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.