LASTİK İŞ

KANSER BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Sağlık 14.03.2019 - 18:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KANSER BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi organ Bağış birim sorumlusu Gülay Karataş tarafında hastanede kurduğu organ bağış standında Kolonrectal kanseri hakkında vatandaşı bilgilendirdi.

Hastane organ bağış sorumlu hemşire Gülay Karataş har hafta Perşembe günü öğle saatlerinde organ bağışı için Hastane içinde stant açarak organ bağış konusunda halkı bilgilendiriyor. Bu hafta bir farkındalık oluşturması için hastane giriş koridorunda organ bağış standını kurdu. 1 Mart 31 Mart arası Kolonrectal kanserleri farkındalığını arttırması ayı kapsamında stantta şu bilgilendirmeyi yaptı. Hemşire Gülay Karataş; “açtığımız stantta öncelikle barsak kanserinde erken tanı, beslenme, taramalar ve benzeri konular hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Öncelikle sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmeliyiz. Özellikle kahvaltı yapmadan güne başlamayın.  Yemekler küçük lokmalar halinde uzun süre çiğneyerek tüketiniz. Her gün 3 öğün 2 veya 3 ara öğün tüketmeye özen gösteriniz. Şeker ve tuz tüketimini azaltınız. Tam tahıl ürünlerini tercih ediniz. Günde en az 8 ve 10 bardak su içiniz gibi bilgileri verdi. Kanser hastalığına karşı bilinçli olmalıyız. Taramalarınızı yaptırın ve sağlığınızı koruyun. Tüm kanser taramaları ücretsizdir. Kolerektal Kanserler Kalın Barsağın kanseridir. Kalın barsağın kolon ve rektum bölümü polip ve kanserleri çoğu kez iyice büyüyene kadar belirti vermezler. Ancak tarama programları ile erken dönemde kanserleri saptırmak ve tedavi etmek mümkündür” dedi. Organ bağışı ile ilgili açıklama yapan organ bağış sorumlusu Hemşire Gülay Karataş; “organ bağışı, kişi hayattayken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastalara tedavi için izin verilmesidir. Organ bağışı 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği organ bağışı yapabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğin iki tanık huzurunda sözlü olarak yapılması, ayrıca bunu bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterlidir.  Organ bağışı insanlara hayat veriyor. Nerede yaşam varsa orada umut vardır. Benzersiz olan ise, yaşam sonlandığında dahi umut olabilmek ve umutla birlikte yaşamda yeniden var olabilmektir. Organ bağışında gerçekten ilçemizin insanları çok duyarlıdır. İlçemizde çok sayıda organ bağışı yapıldı” dedi.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi organ Bağış birim sorumlusu Gülay Karataş tarafında hastanede kurduğu organ bağış standında Kolonrectal kanseri hakkında vatandaşı bilgilendirdi.

Hastane organ bağış sorumlu hemşire Gülay Karataş har hafta Perşembe günü öğle saatlerinde organ bağışı için Hastane içinde stant açarak organ bağış konusunda halkı bilgilendiriyor. Bu hafta bir farkındalık oluşturması için hastane giriş koridorunda organ bağış standını kurdu. 1 Mart 31 Mart arası Kolonrectal kanserleri farkındalığını arttırması ayı kapsamında stantta şu bilgilendirmeyi yaptı. Hemşire Gülay Karataş; “açtığımız stantta öncelikle barsak kanserinde erken tanı, beslenme, taramalar ve benzeri konular hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Öncelikle sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmeliyiz. Özellikle kahvaltı yapmadan güne başlamayın. 

Yemekler küçük lokmalar halinde uzun süre çiğneyerek tüketiniz. Her gün 3 öğün 2 veya 3 ara öğün tüketmeye özen gösteriniz. Şeker ve tuz tüketimini azaltınız. Tam tahıl ürünlerini tercih ediniz. Günde en az 8 ve 10 bardak su içiniz gibi bilgileri verdi. Kanser hastalığına karşı bilinçli olmalıyız. Taramalarınızı yaptırın ve sağlığınızı koruyun. Tüm kanser taramaları ücretsizdir. Kolerektal Kanserler Kalın Barsağın kanseridir. Kalın barsağın kolon ve rektum bölümü polip ve kanserleri çoğu kez iyice büyüyene kadar belirti vermezler. Ancak tarama programları ile erken dönemde kanserleri saptırmak ve tedavi etmek mümkündür” dedi.

Organ bağışı ile ilgili açıklama yapan organ bağış sorumlusu Hemşire Gülay Karataş; “organ bağışı, kişi hayattayken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastalara tedavi için izin verilmesidir. Organ bağışı 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği organ bağışı yapabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğin iki tanık huzurunda sözlü olarak yapılması, ayrıca bunu bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterlidir.  Organ bağışı insanlara hayat veriyor. Nerede yaşam varsa orada umut vardır. Benzersiz olan ise, yaşam sonlandığında dahi umut olabilmek ve umutla birlikte yaşamda yeniden var olabilmektir. Organ bağışında gerçekten ilçemizin insanları çok duyarlıdır. İlçemizde çok sayıda organ bağışı yapıldı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.