LASTİK İŞ

YALOVA İZMİT OTOYOLU ONAYLANDI

Gündem 09.10.2019 - 18:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YALOVA İZMİT OTOYOLU ONAYLANDI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 1. bölge Müdürlüğü tarafından Yalova Altınova, Çiftlikköy ilçeleri, Kocaeli, Karamürsel, Gölcük, Başiskele sınırları içerisinde yapılması planlanan Yalova- İzmit bağlantı yolları dahil otoyolu projesi için ÇED süreci halın görüşüne açıldı

İtirazlar sonrası değişikliğe gidilen Yalova İzmit Otoyolu ile ilgili yeni bir proje daha hazırlandı. Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için belirlenen ana güzergah ve alternatif güzergâhları kapsayacak şekilde hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası 2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunularak projenin ÇED süreci başlatılmıştı. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), alternatif güzergâh belirleme çalışmalarının devam ettiği belirtince projenin ÇED süreci iptal edilmişti. KGM ONAYLADI Yapılan çalışmalarda ise Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için 5 adet alternatif güzergâh belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin güzergah revizyon talepleri de değerlendirilerek bu alternatif çalışmalardan en uygun olanı seçilerek KGM tarafından onaylandı. YALOVA’DAN BAŞLAYACAK Projeye göre, Yalova-İzmit Otoyolu güzergâhı, Yalova Bağlantı Yolunun bitiş kilometresinden başlayıp, Kocaeli TEM Otoyolu üzerinde planlanan Tepetarla kavşağına bağlanacak. Yalova-İzmit Otoyolu ana güzergahının toplam uzunluğu yaklaşık 65 kilometre olacak. 59.1 KİLOMETRESİ KOCAELİ’DE Proje kapsamında yaklaşık 7.304,019 metre uzunluğunda bağlantı yolu ve yaklaşık 5.600,948 metre uzunluğunda D100 Bağlantı  Yolu planlandı. Bağlantı yollarının toplam uzunluğu yaklaşık 12,9 kilometre. Planlanan Yalova – İzmit Otoyolu (bağlantı yolları dahil) yaklaşık 77,9 km uzunluğunda olup, yaklaşık olarak 18,8 kilometrelik kısmı Yalova, 59,1 kilometrelik kısmı ise Kocaeli sınırları içerisinde kalacak. NETLEŞECEK Yalova-İzmit Otoyolu, Kocaeli’de Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçeleri sınırlarından geçecek. Projenin maliyeti ise 500 milyon lira olarak hesaplandı. Yeniden ÇED süreci başlatılan proje ile ilgili 4 Ekim günü ikinci incelememe ve değerlendirme toplantısı yapılacak. Bu toplantı sonrası proje ile ilgili durumun netleşmesi bekleniyor. OTOYOL İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 1. bölge Müdürlüğü tarafından  Yalova Altınova, Çiftlikköy ilçeleri, Kocaeli, Karamürsel, Gölcük, Başiskele sınırları içerisinde yapılması planlanan  Yalova- İzmit bağlantı yolları dahil  otoyolu projesi ile ilgili olarak 25.11.2014 tarih ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2. inceleme değerlendirme süreci başlamış ve çevresel etki değerlendirmesi raporu halkın görüşüne açıldı. ÇED yönetmenliğinin 11 maddesi 4. bendinde Çed raporunu incelemek isteyenler Bakanlık  merkezinde veya il Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek  zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında bakanlığa veya valiliğe görüş ildirebilirler. Valiliğe bildirilen görüşler bakanlığa iletilir. Bu görüşler komisyon tarafından dikkate alınır ve bakanlıkça yeterlilik verilmiş kurum kuruluşlar tarafından çed raporuna yansıtılır denilmektedir. 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 1. bölge Müdürlüğü tarafından Yalova Altınova, Çiftlikköy ilçeleri, Kocaeli, Karamürsel, Gölcük, Başiskele sınırları içerisinde yapılması planlanan Yalova- İzmit bağlantı yolları dahil otoyolu projesi için ÇED süreci halın görüşüne açıldı

İtirazlar sonrası değişikliğe gidilen Yalova İzmit Otoyolu ile ilgili yeni bir proje daha hazırlandı. Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için belirlenen ana güzergah ve alternatif güzergâhları kapsayacak şekilde hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası 2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunularak projenin ÇED süreci başlatılmıştı. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), alternatif güzergâh belirleme çalışmalarının devam ettiği
belirtince projenin ÇED süreci iptal edilmişti.

KGM ONAYLADI
Yapılan çalışmalarda ise Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için 5 adet alternatif güzergâh belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin güzergah revizyon talepleri de değerlendirilerek bu alternatif çalışmalardan en uygun olanı seçilerek KGM tarafından onaylandı.

YALOVA’DAN BAŞLAYACAK
Projeye göre, Yalova-İzmit Otoyolu güzergâhı, Yalova Bağlantı Yolunun bitiş kilometresinden başlayıp, Kocaeli TEM Otoyolu üzerinde planlanan Tepetarla kavşağına bağlanacak. Yalova-İzmit Otoyolu ana güzergahının toplam uzunluğu yaklaşık 65 kilometre olacak.

59.1 KİLOMETRESİ KOCAELİ’DE
Proje kapsamında yaklaşık 7.304,019 metre uzunluğunda bağlantı yolu ve yaklaşık 5.600,948 metre uzunluğunda D100 Bağlantı  Yolu planlandı. Bağlantı yollarının toplam uzunluğu yaklaşık 12,9 kilometre. Planlanan Yalova – İzmit Otoyolu (bağlantı yolları dahil) yaklaşık 77,9 km uzunluğunda olup, yaklaşık olarak 18,8 kilometrelik kısmı Yalova, 59,1 kilometrelik kısmı ise Kocaeli sınırları içerisinde
kalacak.

NETLEŞECEK
Yalova-İzmit Otoyolu, Kocaeli’de Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçeleri sınırlarından geçecek. Projenin maliyeti ise 500 milyon lira olarak hesaplandı. Yeniden ÇED süreci başlatılan proje ile ilgili 4 Ekim günü ikinci incelememe ve değerlendirme toplantısı yapılacak. Bu toplantı sonrası proje ile ilgili durumun netleşmesi bekleniyor.

OTOYOL İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 1. bölge Müdürlüğü tarafından  Yalova Altınova, Çiftlikköy ilçeleri, Kocaeli, Karamürsel, Gölcük, Başiskele sınırları içerisinde yapılması planlanan  Yalova- İzmit bağlantı yolları dahil  otoyolu projesi ile ilgili olarak 25.11.2014 tarih ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2. inceleme değerlendirme süreci başlamış ve çevresel etki değerlendirmesi raporu halkın görüşüne açıldı.

ÇED yönetmenliğinin 11 maddesi 4. bendinde Çed raporunu incelemek isteyenler Bakanlık  merkezinde veya il Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek  zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında bakanlığa veya valiliğe görüş ildirebilirler. Valiliğe bildirilen görüşler bakanlığa iletilir. Bu görüşler komisyon tarafından dikkate alınır ve bakanlıkça yeterlilik verilmiş kurum kuruluşlar tarafından çed raporuna yansıtılır denilmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.