İSTİKLAL MARŞININ 99. YIL DÖNÜMÜ
İSTİKLAL MARŞININ 99. YIL DÖNÜMÜ
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla, Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda Çakabey Anadolu Lisesi öğrencileri, düzenledikleri programla İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 99. yılında Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla, Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda Çakabey Anadolu Lisesi öğrencileri, düzenledikleri programla İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 99. yılında Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla , Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda düzenlenen program, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, kaymakamlık daire müdürleri, Çakabey Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Uslu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.
AKİF OLMAK ZORDUR DERLER
Gerçekleştirilen programda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşımız okundu. Sonrasında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Çakabey Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Uslu, “Bugün İstiklal Marşımızın Kabulü’nün 99. yıldönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anmak için buradayız. Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesilleri yetiştirmek, geleceğe yönelik güvenle bakabilmelerini sağlamak, millet hayatında önemli profilleri çıkarabilmek ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları açıklamak gerekir. Kahramanlık destanımız, yurtseverlik ve bağımsızlık aşkımız sonucunda İstiklal Marşı, milletimizin sinesinden çıkarak milletin acılarını ve aynı zamanda kararlılığını göstermiştir. Türk milletinin kalkınmasının ve çağdaş medeniyet seviyesine yükselmesi, akif olmakla mümkündür. Peki, akif olmak kolay mıdır? Akif olmak zordur derler. Akif olmak, ilim ve dava adamı olmaktır. Vatan, millet, bayrak, özünde bağımsız olmaktır” ifadelerini kullandı.
BİR ULUSUN VAR OLMA DİRENCİNİN SONUCUDUR BU MARŞ
Sözlerine devam eden Okul Müdürü Uslu, “Akif olmak, ideal insan, dil, tarih şuuru ve büyük İslam ahlakına sahip olmaktır. Akif olmak, alçakgönüllü ve merhametli olmaktır. Böyle büyük bir güç ve kudreti kaldıracak yaşantısıyla Anadolu’nun çektiği ızdırabı hissedebilecek bir kişi aranmaktadır. O kişi, hiç şüphesiz ki milli mücadeleye gönül vermiş Akif’ten başkası değildir. İçindeki vatan aşkı ve hürriyete olan sonsuz inancı ile bu marşı, sadece o yazabilirdi. Öyle ki onun ‘Korkma, cehennem olsa gelen, göğsümüzle söndürürüz’ dizeleri de beklenen marşın çok önceden müjdeleyicisidir. Sonuçta milletin ızdırabını kendinden hisseden Mehmet Akif, milli mücadelenin ruhuna uygun olan o eşsiz şiiri, gözünü bir an bile kırpmadan kaleme almıştır. Öyle bir şiir ortaya çıkmıştır ki bu şiir, bir ulusun var olup olmama noktasında ihtiyaç duyduğu sonsuz gücü taşımaktadır. Büyük Türk ulusu, milli mücadele ruhunu taşımaktadır. Bir ulusun yok olmama, var olma direncinin sonucudur bu marş. Konuşmamın sonunda hem bu eşsiz şiiri yazan Mehmet Akif Ersoy’u hem de yazılan sayısız kahramanı yad ediyorum. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.
ORATORYO SONUNDA TÜRK BAYRAĞI AÇILDI
Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Programın devamında Çakabey Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 12 Mart İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu bir oratoryo gösterimi yapıldı. Oratoryonun sonunda açılan Türk Bayrağı, salonda büyük bir alkış aldı. İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda derece alan üç öğrenci, programda İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. Programın sonunda, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konusunda yapılan yarışmalarda ve İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Birincilere Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, ikincilere Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, üçüncülere ise Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ödüllerini verdi. Programda görev alan tüm öğrencilerin protokol ile anı fotoğrafı çekilmesi sonrasında program sona erdi ve Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı girişinde bulunan alanda açılan serginin gezilmesi ile program son buldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.