GFSD, ARI'YI AĞIRLADI
GFSD, ARI'YI AĞIRLADI
Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), dernek binasında, Fotoğraf Sanatçısı Neşe Arı’yı ağırladı.
Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), dernek binasında, Fotoğraf Sanatçısı Neşe Arı’yı ağırladı.
Fotoğraf Sanatçısı Arı, üç sunumu ile dernek üyelerinin beğenisini topladı. Gölcük Fotoğraf ve Sinema sanatı Derneği (GFSD), Fotoğraf Sanatçısı Neşe Arı’yı dernek binasında ağırladı. Etkinlikte Dernek Başkanı İsmail İkiz ve yönetimi ile dernek üyeleri hazır bulundu. Sunum öncesinde kısa bir bir konuşma yapan Dernek Başkanı İsmail İkiz, “Bugün bizlerle birlikte olan Fotoğraf Sanatçısı Neşe Arı’yı, uzun zamandan bu yana ağırlamak istiyorduk. Bugüne kısmet oldu. Kendisi bizlere üç sunumunu gösterecek. Oldukça güzel fotoğraflardan oluşan sunumlarını bizlere sunduğu için kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
‘2010 YILINDAN BU YANA FOTOĞRAFLA İÇ İÇEYİM’
Fotoğraf Sanatçısı Neşe Arı ise yaptığı konuşmada, “1980 yılında İstanbul’da doğdum. Eğitimimi muhasebe-finans sistemleri üzerinde devam ettirdim. 18 yıldan bu yana finans sektöründe çalışıyorum. 2010 yılından bu yana fotoğraf sanatıyla iç içeyim. Bugün üç sunum gerçekleştireceğim. ‘Uçuşan Hayaller’ isimli sunumda, havalanmak için hazırlanan balonlar, havada uçuşanlar ve aşağıda soğuk havaya rağmen bu güzelliği izleyen insanları görüntüledim. Güzel atların diyarı, fotoğraf cenneti Kapadokya’nın eşsiz güzelliğini gördüğümde büyülenmiştim” dedi.
‘GÖRDÜĞÜMÜZ DÜŞLER SONSUZLUK KAVRAMINDA GEZER’
Sözlerine devam eden Arı, “Sizlere sunacağım bir diğer sunum olan ‘Çizgisel Düşler’ isimli fotoğraf gösterimde ise yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgi olan hayatı fotoğrafladım. Çizgiler, her anımızda bizimle hareket eder ve görüş alanımızı belirler. Bazen yaşadığımız sokakta, bazen gezdiğimiz şehirde, bazen de derin bir uykuya yattığımız toprağın üzerinde. Çizginin sonunu düşünmeden kurduğumuz hayaller vardır. Gördüğümüz düşler sonsuzluk kavramında gezer. Aslında acımasız olan yine çizgilerdir. Sokakta bir ses yankılanır; görmeyiz, duymayız ama hissederiz. Bu ses, çizgisel düşlerimizin bize gelen bir yansımasıdır. Dünya, üzeri kırık çizgilerle dolu, halen kırılmamış olanlar ise yaşayan çizgisel düşlerdir” dedi.
SUNUMLAR, DERNEK ÜYELERİNİN BEĞENİSİNİ TOPLADI
Fotoğraf sanatçısı Arı, sözlerinin devamında, “Dünya genelinde bir milyar engelli yaşıyor. Türkiye’de bu rakam, 5 milyon civarında. Türkiye’deki engellilerin çok azı eğitim ve spor alanında destek alabiliyor. Engelli bireyler, sporu rehabilitasyon ve performans kapsamında yapmakta. Spor, engellilerin yaşam kalitelerini arttırmanın yanında fiziksel olarak sinir ve kas sistemini geliştirmeye, sosyal açıdan da hayatın içine girmelerine, arkadaş edinmelerine ve bilişsel yönleri olan algı, dikkat, karar verme ve akıl yürütme gibi becerilerin gelişmesine destek oluyor. Bununla ilgili olarak hazırladığım sunumu da umarım beğenirsiniz” ifadelerini kullandı. Dernek üyeleri, Fotoğraf Sanatçısı Arı’nın üç sunumunu da oldukça beğendi ve kendisine başarılar diledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.