LASTİK İŞ

KAYMAKAM KARABULUT ''OTİZM BİR HASTALIK DEĞİL FARKINDALIKTIR''

Sağlık 03.04.2021 - 12:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KAYMAKAM KARABULUT ''OTİZM BİR HASTALIK DEĞİL FARKINDALIKTIR''

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut 2 Nisan“Dünya Otizm Farkındalık Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kaymakam Karabulut, Ülkemizde, otizmi olan bireylerin rahat bir yaşam sürmelerine yönelik farkındalığın ve duyarlılığın artması için çalışmalar gerçekleştiğini ifade ederek, “ otizm bir hastalık değil farkındalıktır” dedi.

“Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir” Kaymakam Karabulut mesajında, “ 2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Hem otizmli çocuklarımızın hem de otizmli bireye sahip ailelerin yaşam kalitesini artırabilmek için, toplum üyelerinin otizme karşı duyarlı olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki toplum huzuru farklılıklara olan saygımız ve farkındalığımız ile sağlanacaktır. Özellikle otizmli çocuklarımızın ayrımcılığa, ön yargıya maruz kalmaması ve toplum yaşamında desteklenmesi bizlerin elindedir ve görevidir. “Otizmli çocuklarımız için hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekliyle yerine getirmeliyiz”   Kaymakam Karabulut sözlerinin devamında, “Ülkemizde, otizmi olan bireylerin rahat bir yaşam sürmelerine yönelik farkındalığın ve duyarlılığın artması için çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Otizmli bireylerin ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması, bireye ve ailesine yönelik eğitim, sağlık gibi nitelikli hizmet verilmesi için uygulamalar yapılmaktadır. Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün kamu kurumları açısından farkındalığın gelişmesine katkı sağlaması gerekmektedir. İlçemiz için devlet kurumlarıyla, alanda çalışan güçlü sivil toplum kuruluşları arasında nitelikli iş birliğine vesile olmasını, bu sinerjinin toplumda daha yüksek düzeyde otizm farkındalığı oluşturmasını diliyorum. Otizmli çocuklarımız için hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekliyle yerine getirmeliyiz. Kapımız ve gönlümüz her zaman kendilerine açık olacak. Bütün otizmli çocuklarımızı, ailelerini, eğitmenlerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut 2 Nisan“Dünya Otizm Farkındalık Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kaymakam Karabulut, Ülkemizde, otizmi olan bireylerin rahat bir yaşam sürmelerine yönelik farkındalığın ve duyarlılığın artması için çalışmalar gerçekleştiğini ifade ederek, “ otizm bir hastalık değil farkındalıktır” dedi.

“Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir”

Kaymakam Karabulut mesajında, “ 2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Hem otizmli çocuklarımızın hem de otizmli bireye sahip ailelerin yaşam kalitesini artırabilmek için, toplum üyelerinin otizme karşı duyarlı olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki toplum huzuru farklılıklara olan saygımız ve farkındalığımız ile sağlanacaktır. Özellikle otizmli çocuklarımızın ayrımcılığa, ön yargıya maruz kalmaması ve toplum yaşamında desteklenmesi bizlerin elindedir ve görevidir.

“Otizmli çocuklarımız için hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekliyle yerine getirmeliyiz”

 

Kaymakam Karabulut sözlerinin devamında, “Ülkemizde, otizmi olan bireylerin rahat bir yaşam sürmelerine yönelik farkındalığın ve duyarlılığın artması için çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Otizmli bireylerin ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması, bireye ve ailesine yönelik eğitim, sağlık gibi nitelikli hizmet verilmesi için uygulamalar yapılmaktadır. Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün kamu kurumları açısından farkındalığın gelişmesine katkı sağlaması gerekmektedir. İlçemiz için devlet kurumlarıyla, alanda çalışan güçlü sivil toplum kuruluşları arasında nitelikli iş birliğine vesile olmasını, bu sinerjinin toplumda daha yüksek düzeyde otizm farkındalığı oluşturmasını diliyorum. Otizmli çocuklarımız için hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekliyle yerine getirmeliyiz. Kapımız ve gönlümüz her zaman kendilerine açık olacak. Bütün otizmli çocuklarımızı, ailelerini, eğitmenlerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.