LASTİK İŞ

KÖRFEZ’DEN 80 BİN METREKÜP ÇAMUR ÇIKTI!

Gündem 20.07.2023 - 15:51, Güncelleme: 20.07.2023 - 15:51
 

KÖRFEZ’DEN 80 BİN METREKÜP ÇAMUR ÇIKTI!

Körfez Dip Çamuru Temizleme Projesinin ilk depolaması başladı. Saatte 2 bin 500 metreküp çamur çıkarıldı. Şu ana kadar 80 bin metreküpe yakın çamur çıkarıldığı söylendi

Körfez Dip Çamuru Temizleme Projesi kapsamında ilk bertaraf edilen çamurlar depolama alanına taşınmaya başlandı Türkiye'nin en büyük çevre projesi olan İzmit Körfezi'nden dip çamurunun temizlenmesi projesi kapsamında toplanan çamurun yeterli miktarda kurumasının ardından, belirlenen alanda ilk depolama önceki gün başladı. Proje kapsamında 100 adet geotekstil tüpü dolduruldu ve toplamda 3 bin 500 tüp ile 8 milyon ton dip çamurunun bertaraf edilmesi planlanıyor. İzmit’in körfezinin kaderini değiştirecek olan proje ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu öğle saatlerinde çamurun bertaraf edildiği alanda bilgilendirme yaptı. “TEHLİKELİ ATIK SINIFINDA DEĞİL” Sürecin son hali ile ilgili bilgilendirme yapan Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, “80 bin metreküp çamuru depolama alanına taşıdık. Amacımız denizin doğal zeminine ulaşabilmek. Balıkların çoğalması son derece önemli. Çamur tehlikeli atık sınıfında değil o yüzden değerlendirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar kademe kademe bizi bu evreye getirdi. Kademe kademe balıklar bırakıldı. Şimdi son dokunuştayız. Denizin dibindeki çamurlar çekilince kendi doğal halime bırakılacak” ifadelerini kullandı. Çamurun tamamımın bertaraf edilemeyeceğini ifade eden Gündoğdu, “katılaşmış çamur da var. Biz üst düzeydeki çamurları çekiyoruz” ifadelerini kullandı. “YÜZDE 63 ORANDA KURUTULMUŞ ÇAMUR” Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, proje hakkında teknik bilgi verdi. Bilgilendirme sunumun ardından Balamir Gündoğdu ve teknik heyet çamurun depolandığı alana geçerek çamurun son halini gösterdi. Yüzde 63 oranında kurutulmuş çamur kepçe eşliğinde kamyonlara taşındı. Genel Sekteret Gündoğdu çamurların koku barındırmadığını ve doğal atık statüsünde olduğunu ifade etti.
Körfez Dip Çamuru Temizleme Projesinin ilk depolaması başladı. Saatte 2 bin 500 metreküp çamur çıkarıldı. Şu ana kadar 80 bin metreküpe yakın çamur çıkarıldığı söylendi

Körfez Dip Çamuru Temizleme Projesi kapsamında ilk bertaraf edilen çamurlar depolama alanına taşınmaya başlandı

Türkiye'nin en büyük çevre projesi olan İzmit Körfezi'nden dip çamurunun temizlenmesi projesi kapsamında toplanan çamurun yeterli miktarda kurumasının ardından, belirlenen alanda ilk depolama önceki gün başladı. Proje kapsamında 100 adet geotekstil tüpü dolduruldu ve toplamda 3 bin 500 tüp ile 8 milyon ton dip çamurunun bertaraf edilmesi planlanıyor. İzmit’in körfezinin kaderini değiştirecek olan proje ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu öğle saatlerinde çamurun bertaraf edildiği alanda bilgilendirme yaptı.

“TEHLİKELİ ATIK SINIFINDA DEĞİL”
Sürecin son hali ile ilgili bilgilendirme yapan Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, “80 bin metreküp çamuru depolama alanına taşıdık. Amacımız denizin doğal zeminine ulaşabilmek. Balıkların çoğalması son derece önemli. Çamur tehlikeli atık sınıfında değil o yüzden değerlendirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar kademe kademe bizi bu evreye getirdi. Kademe kademe balıklar bırakıldı. Şimdi son dokunuştayız. Denizin dibindeki çamurlar çekilince kendi doğal halime bırakılacak” ifadelerini kullandı. Çamurun tamamımın bertaraf edilemeyeceğini ifade eden Gündoğdu, “katılaşmış çamur da var. Biz üst düzeydeki çamurları çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 63 ORANDA KURUTULMUŞ ÇAMUR”
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, proje hakkında teknik bilgi verdi. Bilgilendirme sunumun ardından Balamir Gündoğdu ve teknik heyet çamurun depolandığı alana geçerek çamurun son halini gösterdi. Yüzde 63 oranında kurutulmuş çamur kepçe eşliğinde kamyonlara taşındı. Genel Sekteret Gündoğdu çamurların koku barındırmadığını ve doğal atık statüsünde olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.