LASTİK İŞ

KAFKAS KÜLTÜRÜ BU ŞENLİKTE YAŞATILACAK

22.08.2017 - 09:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAFKAS KÜLTÜRÜ BU ŞENLİKTE YAŞATILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 25-27 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde Kafkasya Yaz Şenlikleri’ni düzenleyecek. Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Abhaza topluluğunun yer aldığı Kocaeli’nde üç gün sürecek şenlikte tanınmış sanatçıların konserleri yer alacak.

KOCAELİ’NDEKİ 93 MUHACİRLERİ Büyükşehir, Gölcük ve çevresinde ağırlıklı olarak yaşayan, 1877-78 Osmanlı-Rus harbi sırasında Kocaeli’ne gelen ve 93 muhacirleri olarak adlandırılan vatandaşlarımız için dikkat çekici bir etkinliğe imza atıyor. Gölcük Belediyesi, Gölcük ve Köyleri Derneği, Artvin İli ve İlçeleri Gölcük Derneği, Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği ile İznikliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Kafkasya Yaz Şenlikleri, üç gün sürecek.   SEVİLEN SANATÇILARIN KONSERLERİ Festival boyunca Resul Dindar, Fettah Can, Melih Kahveci ve Grup Samida konserleriyle etkinliğe renk katacak. Ayrıca festival boyunca Gürcistan-Batum Halk Dansları, Ahıska Türkleri Halk Dansları, Ukrayna Kafkasya Göçmenleri Medeniyet Topluluğu, Kırım Halk Dansları ve Türk Halk Oyunları toplulukları yöresel oyunlarından örnekler sergileyecek.   YENİÇERİ KILIÇ GÖSTERİSİ Kafkasya Yaz Şenlikleri’nde Ok Atma ile Mehter Takımı ve Yeniçeri Kılıç Gösterisi de dikkat çekecek etkinlikler arasında yer alıyor. Ayrıca Göç Hikâyesi Belgeseli, Geleneksel Giyim Kuşam Stantları, Çocuk Oyunları, Kafkasya Dernek Stantları, kemençe, at binme, tulum ve akordeon gösterileri de festivalde yer alacak.   KAFKASYA KÖKENLİ 17 KÖY Tarih boyunca göç eden toplumların geçiş güzergahı üzerinde bulunan Anadolu toprakları ve Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısı olan Kocaeli, sürekli bir nüfus hareketliliğine sahne olmuştur. Kafkasya da Türk göçlerinin önemli güzergahları arasında yer almaktadır. 93 harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı, Kafkas bölgesinden Anadolu’ya yapılan göçe yeni bir ivme kazandırmıştır. Bu savaşta Kafkasya bölgesinde Türkler, Osmanlı Gürcüleri, Çerkezler, Abazalar, Dağıstanlılar ve Acara Gürcüleri; Osmanlı devletinin yanında savaşa katılmıştır. Kocaeli yöresinde Kafkasya kökenli muhacirlerin yaşadığı 17 adet köyün bulunduğu ifade edilmektedir. Günümüzde halen etnik kimliğini koruyan bu topluluğun gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için dilini, giyim-kuşam ve müziğini, yemek kültürünü canlı tutmak isteyen Büyükşehir, yöresel derneklerle beraber bu önemli festivali düzenlemektedir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 25-27 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde Kafkasya Yaz Şenlikleri’ni düzenleyecek. Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Abhaza topluluğunun yer aldığı Kocaeli’nde üç gün sürecek şenlikte tanınmış sanatçıların konserleri yer alacak.

KOCAELİ’NDEKİ 93 MUHACİRLERİ
Büyükşehir, Gölcük ve çevresinde ağırlıklı olarak yaşayan, 1877-78 Osmanlı-Rus harbi sırasında Kocaeli’ne gelen ve 93 muhacirleri olarak adlandırılan vatandaşlarımız için dikkat çekici bir etkinliğe imza atıyor. Gölcük Belediyesi, Gölcük ve Köyleri Derneği, Artvin İli ve İlçeleri Gölcük Derneği, Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği ile İznikliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Kafkasya Yaz Şenlikleri, üç gün sürecek.
 
SEVİLEN SANATÇILARIN KONSERLERİ
Festival boyunca Resul Dindar, Fettah Can, Melih Kahveci ve Grup Samida konserleriyle etkinliğe renk katacak. Ayrıca festival boyunca Gürcistan-Batum Halk Dansları, Ahıska Türkleri Halk Dansları, Ukrayna Kafkasya Göçmenleri
Medeniyet Topluluğu, Kırım Halk Dansları ve Türk Halk Oyunları toplulukları yöresel oyunlarından örnekler sergileyecek.
 
YENİÇERİ KILIÇ GÖSTERİSİ
Kafkasya Yaz Şenlikleri’nde Ok Atma ile Mehter Takımı ve Yeniçeri Kılıç Gösterisi de dikkat çekecek etkinlikler arasında yer alıyor. Ayrıca Göç Hikâyesi Belgeseli, Geleneksel Giyim Kuşam Stantları, Çocuk Oyunları, Kafkasya Dernek Stantları, kemençe, at binme, tulum ve akordeon gösterileri de festivalde yer alacak.
 
KAFKASYA KÖKENLİ 17 KÖY
Tarih boyunca göç eden toplumların geçiş güzergahı üzerinde bulunan Anadolu toprakları ve Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısı olan Kocaeli, sürekli bir nüfus hareketliliğine sahne olmuştur. Kafkasya da Türk göçlerinin önemli güzergahları arasında yer almaktadır. 93 harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı, Kafkas bölgesinden Anadolu’ya yapılan göçe yeni bir ivme kazandırmıştır. Bu savaşta Kafkasya bölgesinde Türkler, Osmanlı Gürcüleri, Çerkezler, Abazalar, Dağıstanlılar ve Acara Gürcüleri; Osmanlı devletinin yanında savaşa katılmıştır. Kocaeli yöresinde Kafkasya
kökenli muhacirlerin yaşadığı 17 adet köyün bulunduğu ifade edilmektedir. Günümüzde halen etnik kimliğini koruyan bu topluluğun gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için dilini, giyim-kuşam ve müziğini, yemek kültürünü canlı tutmak isteyen Büyükşehir, yöresel derneklerle beraber bu önemli festivali düzenlemektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.