KAYMAKAM KARABULUT'' ‘AFET BÖLGELERİNE EN HIZLI YARDIMI GÖNDERDİK''
KAYMAKAM KARABULUT'' ‘AFET BÖLGELERİNE EN HIZLI YARDIMI GÖNDERDİK''
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, dün Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde, yangın ve sel felaketlerinde yapılan yardım kampanyaları hakkında bir bilgilendirme yaptı. Kaymakam Karabulut, “2 gün dolmadan yardımları gönderdik” dedi
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, dün Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde, yangın ve sel felaketlerinde yapılan yardım kampanyaları hakkında bir bilgilendirme yaptı. Kaymakam Karabulut, “2 gün dolmadan yardımları gönderdik” dedi
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, dün Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde, yangın ve sel felaketlerinde yapılan yardım kampanyaları ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Cengiz Karabulut’un yanı sıra Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Kaba, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahir Sarıdağ, kaymakamlık daire müdürleri, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katılım gösterdi. Programda ilk olarak deprem şehitleri, orman yangınları ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ruhuna bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İlçe Müftüsü Emin Yılmaz tarafından dualar okundu.
‘TOPLANTIMIZ, 17 AĞUSTOS’UN YILDÖNÜMÜNE DENK GELDİ’
Programda konuşma yapan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “Bugünkü toplantımızda, son günlerde başta orman yangınları olmak üzere Batı Karadeniz bölgesinde sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Ne acı tesadüftür ki bu toplantı, asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz 1999 Gölcük Depremi’nin de 22. yıldönümüne denk geldi. Bu da bizleri derinden üzüyor. Bu süreçte maalesef sabah takip ettiğim kadarıyla 70 vatandaşımız, sel bölgesinde hayatını kaybetti. Umarım bu sayı daha da artmaz. Ben bu vesile ile Gölcük depreminin 22. yılında, hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, yangın ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.
‘AFET BÖLGELERİNE EN HIZLI REAKSİYONU GÖSTERDİK’
Sözlerine devam eden Kaymakam Karabulut, “Bu tür felaketlerin ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir ilçenin ferdi olarak gerek orman yangınlarında, gerek sel afetinde yaşananların ne anlama geldiğini bizler çok iyi biliyoruz. Komşusu açken tok yatmayı zul kabul eden bir milletin fertleri olarak ülkemizin değişik bölgelerinde meydana gelen afetlere en hızlı reaksiyonu gösteren bir ilçenin mülki idare amiri olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bunda katkısı olan bütün vatandaşlarımıza, belediyemize, yerel yöneticilerimize, oda başkan ve yönetim kurullarına buradan teşekkürü borç biliyorum. İzmir depreminde en hızlı reaksiyonu gösteren ilçelerden biriydik. Hemen organize olduk. Belediyemiz, Kızılay’ımız, ilgili sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile çok seri bir şekilde hareket ederek 48 saat bile dolmadan deprem bölgesine yardımları ulaştırdık. Yine orman yangınları ve akabindeki sel afetinden sonra, bu toplantıyı bile beklemeden hafta sonu içerisinde belediyemiz, Kızılayımız, GESOTİM ve Esnaf Odamızdan koordineli bir şekilde hareket ederek ilk 48 saatin çok önemli olduğu prensibinden hareket ederek 3 – 4 tır malzemeyi, yangın ve sel afeti yaşanan bölgelere gönderdiler” dedi.
‘PLANLAMA VE KOORDİNASYON FAALİYETLERİ ÇOK ÖNEMLİ’
Kaymakam Karabulut, açıklamasına devam ederek “Hafta sonu belediye başkanımız ile yaptığımız istişarelerle beraber duyurularımızı yaparak 18 Ağustos akşamına kadar hayırsever vatandaşlarımızın, oda yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarının, ilgili kurumların ayni yardım konusundaki katkılarının belirtilen yerlere teslim edilmesi, oradan da teslim edeceğimiz irtibat noktalarındaki ilgili arkadaşlarla koordinasyon sağlanarak gönderilmesini, planlamasını yaptık. İlk yardım tırı, o tarihte yola çıkacak. Sonrasında ise yardımlar, tırlar doldukça tekrar gönderilecek. Yardım çok önemli olmakla birlikte, planlama ve koordinasyon faaliyetleri de çok önemli. O bölgede gerçek ihtiyaç nedir, toplanan yardımlar kime, nasıl teslim edilecek, bunların organizasyonu oldukça önemli. Bu anlamda yapılacak yardımları kaymakamlığımızın koordinesinde, sevk ve idaresinde, oluşturduğumuz çalışma grupları koordinesinde yapmaları çok büyük önem arz ediyor. Özellikle ayni yardımların toplanması, planlanması ve olay mahalline, afet bölgesine gönderilmesi çok önemli. Oradaki ihtiyaçların da bir listesini bakanlığımız, valiliğimiz kanalıyla bizlere intikal ettirdi. Bu alanda yazı işleri müdür vekilimizin koordinesinde, Belediye Başkanlığımız ve Kızılay işbirliğinde bu ayni yardımları, oluşturduğumuz komisyon marifetinde takip edeceğiz. Toplanan ayni yardımların sevki konusunda bir çalışma yapacağız. Hangi malzemelerin ihtiyaç duyulduğu buradan belirtilecek. Bu yardım malzemelerinin haricinde yardım malzemesi, ikinci el ya da kullanılmış malzeme göndermiyoruz. Vatandaşlarımız, ayni yardım yapmak istiyorsa belirtilen içerik doğrultusunda yardım yapacaklar. Ayni yardımları komisyonumuz marifetinde gerçekleştireceğiz” dedi.
‘KONUNUN TAKİBİNİ YAPALIM’
Sözlerini sürdüren Kaymakam Karabulut, “Ayni yardım konusunda, komisyonumuz marifetinde konunun takibi, ilgili yerlere ulaştırılmasını seri bir şekilde gerçekleştirelim. Nakdi yardım konusunda gönderilen hesap numaraları var. Bunun haricinde kısa mesaj yöntemi ile de vatandaşlarımıza yardım sağlanılması konusu durumu mevcut. Her kurum amirimizden ricamız, bunları kendi personeline duyurulmasıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarından yapılacak yardımları, kurum amirlerimiz sevk ve idare edecekler. Yazı işleri müdür vekilimizle irtibat kuracaklar. Tüm kurum amirlerimiz, kendi sorumluluk sahasındaki personele nakdi yardım konusunu iletecekler. Neticelendirilince de bizlere bilgi aktaracaklar. Vatandaşlarımızın yapacağı katkıların takibi ve kontrolü açısından ilçe müftümüz, milli eğitim müdürümüz ve belediyeden uygun görülecek bir katılımcı ile bunun takibini yapalım. Esnafımızın yapacağı katkılar için Esnaf Odası Başkanlığı’nda bir oluşum meydana getirelim. Diğer oda başkanlarımız da orada olsunlar. Muhtarlarımızın bireysel olarak yapabileceği hususlar ve vatandaşlarımıza duyuru ve takip açısından Muhtarlar Derneği ile Kent Konseyi başkanlarımıza sorumluluk veriyoruz. Belediyeden bir katılımcı da burada görevli olacak” dedi.
‘DESTEK VERİLECEĞİNDEN EMİNİM’
Kaymakam Karabulut, sözlerinin sonunda “Kurtuluş Savaşı’nda bile bir çuval buğdayın yarısını paylaşmış milletin torunlarıyız. Bu sıkıntılı dönemlerde de bütün vatandaşlarımızın hassas bir yaklaşım sergileyerek bu afetin oluşturduğu yaraların sarılması konusunda üzerlerine düşeni yapacağından eminim. Devletimizin, ülkemizin bir noktasında meydana gelen bir olay, hepimizi derinden üzer. Kendimiz bu üzüntülü olayı yaşamış gibi etkileniyoruz. Başlattığımız bu çalışmayı bizzat bu sıkıntıları çekmiş, başka bölgelerden gelen vatandaşlarımızın bölge insanımıza yaptığı yardımları bizzat görmüş bir ilçenin fertleri olarak bu yardım kampanyasına sonuna kadar destek verileceğinden eminim. Takıldığınız konularda yazı işleri müdürlüğümüzle paylaşım yapabilirsiniz. Ben şimdiden sağlayacağınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’
Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Kaba, yapılan yardımlar hakkında konuşarak “Biz belediye olarak Manavgat bölgesine ayni yardım ve su tankeri gönderdik. Diğer afet bölgelerine de iki tır su gönderildi ve yine ayni yardımlar yapıldı. Sel felaketinde yapılan yardımları da yerlerine ulaştırılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
GÖNDERİLECEK YARDIMLARIN LİSTESİ BELLİ OLDU
Gıda malzemesi olarak pirinç, bulgur, kuru bakliyat, makarna, konserve, bitkisel yağ, salça, hazır çorba, zeytin, tahin helva, kutu meyve suyu, kuru meyve, şeker, tuz, un, çay ve çocuk maması olarak belirlendi. Kişisel hijyen malzemesi olarak diş fırçası, diş macunu, tırnak makası, şampuan, el sabunu, sıvı sabun, maske, kolonya, havlu peçete, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, çocuk bezi ve deterjan. Giyim malzemesi olarak her türlü giyim malzemesi, iç çamaşırı, dış giyim, yağmurluk, yağmur ve çamur için çizme ve ayakkabı. Ev malzemesi olarak ev eşyası, mobilya, halı, beyaz eşya vb. Mutfak eşyası olarak tabak, çatal, kaşık, bıçak, tencere vb, battaniye, tüp, ışıldak, buna uygun pil, fener ve fenere uygun pil olarak belirlendi. Bu malzemelerin koordinasyonu sağlandıktan sonra ilgili ulaşım noktalarına dağıtımı yapılacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.