LASTİK İŞ

Kil Maskesi Nedir Ne İçin Kullanılır?

Gündem 29.02.2020 - 14:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

Kil Maskesi Nedir Ne İçin Kullanılır?

Kil, doğada bulunan bir çeşit toprak türüdür. Kil kullanılarak üretilen maskeler cilt bakımında kullanılır. Kil maskesi, yağlı ciltlere uygulandığında ciltteki fazla yağı emer. Böylece cilt gözeneklerini tıkayarak sivilce ve akne gibi sorunlara yol açan yağdan cilt kurtulmuş olur. Kil maskesinin çeşitleri vardır. Çeşitler, cilt tiplerine göre kullanılır. Cildin daha canlı ve güzel görünmesi için kullanılan kil maskesi çeşitleri pahalı kremlerin yaptığı etkiyi göstermektedir. Maddi olarak güzellik salonlarına gidemiyorsanız aynı güzelliği daha uygun fiyatlı kil maskesiyle sağlayabilirsiniz. Uygun fiyatlı kil maskeleri; Beyaz kil, pembe yani Fransız kili, kırmızı kil ve yeşil kilden üretilir. Her kilin farklı özelliği olduğundan farklı cilt tiplerinde farklı sorunlar için kullanılmalıdır. Kil Maskesi Çeşitleri ve Özellikleri Doğru şekilde kullanıldığında ciltteki ölü hücreleri temizleyen kil maskesi, pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olmanın yoludur. Kil maskelerinin çeşitleri ve özellikleri şöyledir: Beyaz Kil (Bentonit): Mineral bakımından zengin olan beyaz kil diğerlerine göre daha az kurutur. Bundan dolayı kuru ve az yağlı ciltler için uygundur. Gözenekleri derinlemesine temizleyerek bakterilerden arındırır. Ciltteki sivilceleri kurutarak yumuşacık yapar. Pembe Kil (Fransız): İlit, demir bakımından zengin olan pembe kil, tahrişe neden olmadığından hassas ciltler için uygundur. Kırmızı Kil: Yeni cilt hücreleri üreten yeşil kil, cildi yenileyerek parlak görünmesini sağlar. Yeşil Kil: Maskede en fazla kullanılan kil çeşididir. Cildi temizleyerek sivilce ve siyah nokta oluşmasını engeller. Az yağlı ve kuru ciltlerin kullanmaması gereken yeşil kil, gözeneklerin açılmasında etkilidir. https://www.cosmetica.com.tr/maskeler/ sayfası en yeni ürünlerin adresi konumunda yer alıyor.  

Kil, doğada bulunan bir çeşit toprak türüdür. Kil kullanılarak üretilen maskeler cilt bakımında kullanılır. Kil maskesi, yağlı ciltlere uygulandığında ciltteki fazla yağı emer. Böylece cilt gözeneklerini tıkayarak sivilce ve akne gibi sorunlara yol açan yağdan cilt kurtulmuş olur. Kil maskesinin çeşitleri vardır. Çeşitler, cilt tiplerine göre kullanılır.

Cildin daha canlı ve güzel görünmesi için kullanılan kil maskesi çeşitleri pahalı kremlerin yaptığı etkiyi göstermektedir. Maddi olarak güzellik salonlarına gidemiyorsanız aynı güzelliği daha uygun fiyatlı kil maskesiyle sağlayabilirsiniz. Uygun fiyatlı kil maskeleri; Beyaz kil, pembe yani Fransız kili, kırmızı kil ve yeşil kilden üretilir. Her kilin farklı özelliği olduğundan farklı cilt tiplerinde farklı sorunlar için kullanılmalıdır.

Kil Maskesi Çeşitleri ve Özellikleri

Doğru şekilde kullanıldığında ciltteki ölü hücreleri temizleyen kil maskesi, pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olmanın yoludur. Kil maskelerinin çeşitleri ve özellikleri şöyledir:

  • Beyaz Kil (Bentonit): Mineral bakımından zengin olan beyaz kil diğerlerine göre daha az kurutur. Bundan dolayı kuru ve az yağlı ciltler için uygundur. Gözenekleri derinlemesine temizleyerek bakterilerden arındırır. Ciltteki sivilceleri kurutarak yumuşacık yapar.
  • Pembe Kil (Fransız): İlit, demir bakımından zengin olan pembe kil, tahrişe neden olmadığından hassas ciltler için uygundur.
  • Kırmızı Kil: Yeni cilt hücreleri üreten yeşil kil, cildi yenileyerek parlak görünmesini sağlar.
  • Yeşil Kil: Maskede en fazla kullanılan kil çeşididir. Cildi temizleyerek sivilce ve siyah nokta oluşmasını engeller. Az yağlı ve kuru ciltlerin kullanmaması gereken yeşil kil, gözeneklerin açılmasında etkilidir.

https://www.cosmetica.com.tr/maskeler/ sayfası en yeni ürünlerin adresi konumunda yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.