KOCATÜRK ''BİLİNÇLİ TÜKETMELİYİZ''
KOCATÜRK ''BİLİNÇLİ TÜKETMELİYİZ''
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, tüketicilerin telefon gibi yollarla dolandırıcılığa maruz kalmaması adına bazı açıklamalarda bulundu. Kocatürk, “Bilinçli bir tüketici olmalıyız” dedi
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, tüketicilerin telefon gibi yollarla dolandırıcılığa maruz kalmaması adına bazı açıklamalarda bulundu. Kocatürk, “Bilinçli bir tüketici olmalıyız” dedi
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, tüketicilerin telefon gibi yollarla dolandırıcılığa maruz kalmamaları konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Kocatürk, yapmış olduğu açıklamada “Bazı dolandırıcılar, gelişen teknoloji ile birlikte artık internet veya telefon yolu ile dolandırıcılık yapmaya, tüketicileri mağdur etmeye başladılar. Bilgisayar ağları üzerinden bilgilerin ele geçirildiği ve internet dolandırıcılığı yapılabiliyor. Kimlik bilgileri kullanılarak sahte belgeler üretme yolu ile dolandırıcılık yapanlar da var. Bazı kişiler de ATM’lere yerleştirdikleri aparatlarla kart kopyalıyor. Sahte çağrı merkezleri ile de kişisel bilgileri ele geçirebiliyorlar” dedi.
‘KİŞİSEL BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞMAYALIM’
Kocatürk, açıklamasına devam ederek “Bu tür dolandırıcılara maruz kalmamak adına, öncelikle kişisel bilgilerimizi kimseyle paylaşmamamız gerekir. Sahte internet sayfaları, sahte içerikli reklamlarla birlikte kişisel bilgileri ele geçirebiliyorlar. Tüketicilerden kredi kartı şifresi, kısa mesaj yolu ile gönderilen mobil onay kodu gibi hesaplara ulaşmayı sağlayan bilgiler talep edilebilir. Öncelikle şunu bilmek gerekir ki hiçbir kişisel bilgi internet veya telefon ortamında paylaşılmamalı. Kimlik, şifre gibi önem taşıyan kişisel bilgilerimizi hiç kimse ile paylaşmamalıyız” dedi.
‘BİLİNEN SAYILARI ŞİFRE OLARAK BELİRLEMEMELİYİZ’
Kocatürk, açıklamasının sonunda “Tüketicilerimiz, dolandırıcılarla karşı karşıya kalıp kişisel bilgilerini paylaştıklarını fark ettiği anda bankalarını arayarak hesaplarını ve kartlarını güvence altına almalı. Ardından emniyete de bu konu hakkında bilgi vermeliler. Kart şifrelerimizi, kolay bulunabilecek doğum yılı, doğum günü, spor takımlarının kuruluş yılı gibi sayılarla belirlememeliyiz. Banka ve kamu çalışanları, para transferi yapılmasını istemez. Böyle bir talepte dolandırıcılık durumlarını fark etmeliyiz. Banka aramalarında herhangi bir şifre veya kart bilgisi istenmez. Kısacası, her birimizin bilinçli bir tüketici olarak dolandırıcılık eylemlerine karşı dikkatli olması gerekir” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.