LASTİK İŞ

KOSGEB'DEN KÜLTÜR MİRASÇILARINA DESTEK

Ekonomi 19.07.2022 - 18:51, Güncelleme: 19.07.2022 - 18:51
 

KOSGEB'DEN KÜLTÜR MİRASÇILARINA DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortaklaşa imzaladığı ‘Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek” paketi kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için geri ödemesiz 250 bin TL'ye varan destek verilecek. Son başvuru ise 22 Temmuz Cuma günü.

MADDİ DESTEK Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen’i ziyaret eden KOSGEB Kocaeli Doğu Müdürü İbrahim Ustaömer, 22 Temmuz’da sona erecek destek ile ilgili değerlendirme yaptı. Buna göre; KOSGEB üzerinden sağlanacak destekten işletme ve yetiştirme için 150 bin TL, tanıtım ve pazarlama için 45 bin TL, makine ve teçhizat için 50 bin TL, kuruluş için ise 5 bin TL destek verilecek. İSTENEN KRİTERLER Destek programına, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek. İşletme sahibinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanterinde yer alması istenecek. 22 TEMMUZ SON Destek paketinden ise takunya yapımı, şimşir tarak yapımı, Çeşm-i Bülbül, Debbağlık, kök boyacılığı, dantel örme, hallaçlık, bakırcılık, telkâri, oltu, lüle, kehribar taşı, çinicilik, şile bezi dokunma, folklorik bebek yapıcılığı, gölge oyunu tiplemeleri yapımı, kazaziye yapımı, nakkaşlık, şerbetçiler, at arabacılığı, gramofon tamirciliği ve çorap örücülüğü meslekleri yararlanacak. Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklere 250 bin TL'ye varan destek ile ilgili ise başvurular 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne veya www.vatandas.ktb.gov.tr adresine yapılacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortaklaşa imzaladığı ‘Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek” paketi kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için geri ödemesiz 250 bin TL'ye varan destek verilecek. Son başvuru ise 22 Temmuz Cuma günü.

MADDİ DESTEK

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen’i ziyaret eden KOSGEB Kocaeli Doğu Müdürü İbrahim Ustaömer, 22 Temmuz’da sona erecek destek ile ilgili değerlendirme yaptı. Buna göre; KOSGEB üzerinden sağlanacak destekten işletme ve yetiştirme için 150 bin TL, tanıtım ve pazarlama için 45 bin TL, makine ve teçhizat için 50 bin TL, kuruluş için ise 5 bin TL destek verilecek.

İSTENEN KRİTERLER

Destek programına, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek. İşletme sahibinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanterinde yer alması istenecek.

22 TEMMUZ SON

Destek paketinden ise takunya yapımı, şimşir tarak yapımı, Çeşm-i Bülbül, Debbağlık, kök boyacılığı, dantel örme, hallaçlık, bakırcılık, telkâri, oltu, lüle, kehribar taşı, çinicilik, şile bezi dokunma, folklorik bebek yapıcılığı, gölge oyunu tiplemeleri yapımı, kazaziye yapımı, nakkaşlık, şerbetçiler, at arabacılığı, gramofon tamirciliği ve çorap örücülüğü meslekleri yararlanacak. Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklere 250 bin TL'ye varan destek ile ilgili ise başvurular 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne veya www.vatandas.ktb.gov.tr adresine yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.