KOSGEM DENİZ SEZONUNU AÇTI !
KOSGEM DENİZ SEZONUNU AÇTI !
Kocaeli İtfaiyesi bünyesinde görev yapan KOSKEM ekipleri 2016 yaz deniz sezonu için görev yerlerine gittiler.
Kocaeli İtfaiyesi bünyesinde görev yapan KOSKEM ekipleri 2016 yaz deniz sezonu için görev yerlerine gittiler.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) 2016 deniz sezonunu açtı. Bu yılki deniz sezonu için görev yerlerine giden ekipler, teçhizatlarıyla birlikte İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan hareket ettiler. Daire Başkanı Doğan Kara ekipleri görev yerlerine uğurlarken şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kazasız bir sezon diledi.
10 BÖLGEDE HİZMET VERECEK
Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) 11.06.2016 - 18.09.2016 tarihleri arasında Kocaeli sınırları içerisindeki Marmara sahillerinde (Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli plajı, Darıca Bayramoğlu Halk plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise (Cebeci Halk plajı, Kerpe Halk plajı, Kumcağız Halk plajı, Sarısu Halk plajı, Seyrek Halk plajı, Bağırganlı Halk plajı) olmak üzere 10 bölgede hizmet verecek. Ekipler haftanın yedi günü 10:00 -18:00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti verecek. Büyükşehir bünyesinden ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip yapacak.
BÜYÜKŞEHİR, STK VE GÖNÜLLÜLERDEN OLUŞUYOR
Kocaeli sahillerindeki su kazaları engelleme hizmeti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birimleri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlar ile ortak çalışmalar kapsamında gerçekleştiriliyor. Türkiye’de bir ilk olan bu örnek bu proje halk ile yerel yönetimin kaynaşmasını sağlıyor. KOSKEM bünyesine
İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ambulans Birimi, Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Akut Arama Kurtarma Kocaeli Şubesi, MAGDER (Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği) Kocaeli Şubesi, Gönüllü İtfaiyeciler ve Yeditepe Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü (YÜDAK) cankurtaranlık hizmetine katılanlar arasında yer alıyor.
EĞİTİMLİ PERSONEL
Cankurtaranlık çalışmalarında Mavi Bayrak Kriterleri, dünya standartları (ILS) ve TSSF’nin standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personel profesyonel eğitmenler tarafından İzmit, Gebze, Gölcük ve Körfez ilçelerimizde bulunan havuzlarda eğitildi. Eğitimlerde başta kondisyon, kurtarma teknikleri eğitimi olmak personele gerekli konuda bilgiler verildi. Cankurtaranlık belgesi olmayan ya da süresi geçen personellere ve gönüllülere bronz ve gümüş cankurtaranlık bröveleri verildi.
TAM TECHİZAT
Sahillerde su kazaları hizmetlerinde kullanılmak üzere; dünya standartlarında gerekli olan kıyafet, ekipmanlar (Cankurtaran kulesi, dürbün, can kurtarma kemeri, cankurtaran simidi, istasyon çadırı, düdük, suluk, güvenlik şeritleri için ip ve mantar, palet, maske, şnorkel, fırlatma ipi, telsiz, v.b.) temin edildi. Deniz araçlarımıza bu yıl 2 adet SAR (özel imal edilmiş Arama Kurtarma) jet ski alımı yapılarak toplam jet-ski sayısı 8 adete çıkarıldı. Ayrıca 6 adet Zodyak bot göreve hazır.
RİP AKINTISINA DİKKAT
Boğulmaların başlıca sebebi olan (RIP) içe çeken akıntı hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile 10.000 adet el broşürü hazırlanarak sezon içerisinde dağıtımı yapılacaktır. Cebeci Plajı’ndan sonra Kumcağız Halk Plajına da Sesli anons sistemi kuruldu. Böylece gerekli duurmlarda vatandaşlara uyarı ve ikaz yapılabilecek.
UYARI TABELALARI KONULDU
Görev yapılan tüm sahil ve plajlar için yazılı- görsel Uyarı İkaz ve Bilgilendirme Tabelaları hazırlanarak sezon öncesi uygun olan yerlere konuldu. Ayrıca Cankurtaranlık hizmeti verilmeyen sahil, koy ve kayalık bölgelere de cankurtaranlık hizmetinin olmadığını belirten tabelalar yerleştirildi. Bu yerlere üzerinde 2 şer adet 30 metre ipli Can Simidi bulunan yaklaşık 100 adet uyarı ve ikaz tabelaları konuldu. Kıyılarda bulunan tüm işletmelere olası su kazalarına müdahale yapabilmeleri için ipli can simitleri ve kullanma bilgileri verildi.
DALGALI DENİZE GİRMEYİN
Kocaeli’nin Marmara ve Karadeniz de bulunan sahil ve plajlara ve Sapanca Gölü’ne sezon öncesi yaklaşık 12.000 metreyi bulan kıyı mantarlaması yapıldı. Sahillerde gerekli tüm tedbirleri alan KOSKEM, halkın, görevli personelin uyarılarını istedi. Vatandaşları dalgalı denize girmemeleri konusunda uyaran KOSKEM, cankurtaran hizmeti verilen sahilleri tercih edilmesini istedi. KOSKEM önlem olarak sahillere asılan can simitlerine bağlı iplere zarar verilmemesi, verenlerin ihbar dilmesi konunda da uyarıda bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.