MESLEĞİ OKULDA ÖĞRENİYORLAR
MESLEĞİ OKULDA ÖĞRENİYORLAR
Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı (AKV) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Gürlagap, okullarında verilen eğitim ve okulun öğrencisine sunduğu imkanlar hakkında bazı bilgiler aktardı
Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı (AKV) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Gürlagap, okullarında verilen eğitim ve okulun öğrencisine sunduğu imkanlar hakkında bazı bilgiler aktardı
Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı (AKV) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Gürlagap, okullarında verilen eğitim ve okulun öğrencisine sunduğu imkanlarla ilgili olarak okul binasında bilgilendirme yaptı. Müdür Gürlagap, vermiş olduğu bilgilerde “Geleceğin mesleki eğitimde olduğunu görmekteyiz. Öğrencilerin ihtiyaçlarına açık, modern, üretim gücü elinde, tam donanımlı, girişimci ve aynı zamanda zengin bir gelenekle bireyler yetiştiren dost bir okul olan AKV Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi her dönemde öğrencilerini bekliyor. Okulumuzda sosyal ve kültürel aktiviteler, workshoplar ve seminerler, kitap okuma etkinlikleri, yerel ve Avrupa Birliği projeleri, protokol kapsamında burs sağlama, toplum yararına çalışma programları, kariyer günleri, yıllık gazete, çevrimiçi haber içerik portalı, Esafety-Etwinning okul-okulum temiz belgeleri ile öğrencimizin mesleki gelişimi için 8 alan, 70 öğretmen, 6 idareci ve 2 yardımcı hizmetli ile çalışıyoruz” dedi.
ŞAMPİYONLUK KUPASINI BİZİM
Gürlagap, “Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali’nden bu yıl da en iyi lise kategorisinde birinci olarak şampiyonluk kupasını kimseye kaptırmadık. Toplamda 3 altın, 9 bronz madalya kazanan öğrencilerimiz, ilçemizin gururu olmayı sürdürdüler. AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı zümre öğretmenleri, öğrencilerinin mezuniyet sonrası elde edecekleri avantajları ve yaşayabilecekleri sorunlar hakkında bilgi sahibi olmaları için bir kariyer günü düzenlemişti. Okulumuz öğrencilerine uygulamalı deprem eğitimi verildi. Lise son sınıf öğrencilerimiz üniversitelerle buluştu. Üniversiteleri daha yakından tanıma imkanına sahip oldular” dedi.
‘BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ, TÜM DÜNYADA YAYGIN HALE GELDİ’
Dersler hakkında bilgiler veren Müdür Gürlagap, “Bilişim teknolojileri son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişerek tüm dünyada yaygın hale gelmiştir. Bu nedenle Bilişim Teknolojileri eğitim programımız, sektör beklentilerine cevap veren, ulusal ve uluslararası bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olan meslek elemanları yetiştirecek, her yeterlik seviyesinde bireye yatay ve dikey geçiş imkânı tanıyacak, bireylere, farklılıkları ve özelliklerine uygun seçenekler sunacak şekilde hazırlanmıştır. Bu eğitim programımızda Yazılım Geliştirme ve Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik dalları yer almaktadır. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında derslerimiz bulunuyor. Bu alanda okul öncesi eğitim programı hazırlama, özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için özel eğitim planı hazırlama, çocuk ruh sağlığı, anne çocuk sağlığı, çocukların gelişimsel dönemleri ve özellikleri konularında bilgi sahibi olma, drama, animasyon kostüm hazırlama, oyuncak yapımı ve tasarımı konularında bilgi ve yeterlilik kazanılan, sayılan alanlarda eğitim ve öğretim verilen bir alandır” dedi.
MESLEĞİ OKULDA ÖĞRENİYORLAR
Müdür Gürlagap, “Okulumuzda El Sanatları Teknolojisi alanımız bulunuyor. El sanatları programının amacı, el sanatlarımızı günümüz kullanım alanlarına göre teknolojiden yararlanarak geliştirecek profesyonel elemanlar yetiştirmektir. El sanatları programında tarih ve sanat tarihi gibi kültür dersleri, resim, tasarım ve el sanatlarının uygulanması ve geliştirilmesi ile ilgili dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır. Gazetecilik alanının genel amacı gazetecilik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmektir. Gazetecilik mesleği, araştırmacı, genel kültür düzeyi yüksek, girişken, okumayı ve yazmayı seven, ülkesinde ve dünyada olup bitenlere, sorunlara ilgi duyan, sorumluluk sahibi gençlerin tercih edebileceği bir meslektir. Okulumuzda da gazetecilik bölümü bulunmaktadır. 9. sınıfta Gazetecilik alanı ve dalıyla tanışan ve temel bilgileri öğrenip kavrayan öğrencilerimiz, 10 ve 11. sınıfta gazeteye içerik oluşturma, muhabirlik ve foto muhabirliği konusunda deneyim kazanırlar” dedi.
MESLEKTE ARANAN KİŞİLER OLUYORLAR
Sözlerine son veren Müdür Gürlagap, “Basılı gazetelerin sayfa tasarımlarını, yapacakları programları öğrenirken internet gazeteciliği uygulamaları kapsamında site yönetimi ve içerik düzenleme konularında eğitim alırlar. 12. sınıfta gerekli kuruluşlarda staj yapıp öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz, alanımızda lisans eğitimine devam edebilirler ya da basın yayın kuruluşlarında iş hayatına atılabilirler. Bunların yanında grafik ve fotoğraf alanı, güzellik hizmetleri alanı, moda tasarım teknolojileri alanı, yiyecek – içecek hizmetleri alanımız da bulunuyor. İsteyen tüm öğrencilerimiz, okullarımızda bu alanlarda eğitimler alabilir ve lise sonrasında ister üniversitelerde okumaya devam eder, isterse de iş hayatına hazır bir şekilde, sektörde aranan birer kişi olarak iş hayatlarına atılabilirler. Öğrencilerimiz, buraya geldiğince henüz işlenmemiş bir maden gibidir ve okulumuzdan mezun olduğunda ise işlenmiş, alanında iyi ve geleceğe hazır biri olarak sektöre atılıp iş hayatına devam eder” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.