LASTİK İŞ

‘ÖĞRENCİ KIYAFETİ FARKLI YERLERDE SATILMALI’

Ekonomi 25.08.2024 - 18:11, Güncelleme: 25.08.2024 - 18:11
 

‘ÖĞRENCİ KIYAFETİ FARKLI YERLERDE SATILMALI’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, yaptığı açıklamada okulların açılmasına sayılı günler kala alışveriş telaşının başladığını ifade etti. Ailelerin bazı konularda zorlanmaması gerektiğini belirten Kocaman, “Okul alışverişlerinde rahatsızlıklar giderilmeli” dedi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, okulların açılmasına sayılı günler kala okul alışverişi telaşının başladığını ifade etti ve okula başlayacak öğrencilerin piyasa için çok önemli olacağını dile getirdi. Başkan Kocaman, açıklamasında şunları söyledi: “Okulların açılmasına az bir zaman kaldı, tabi telaşe de başladı. Ailelerin alması gereken okul kıyafetleri, eşofmanlar ve hangi okula gidiyorsa o okulun özel kıyafetleri var. Çocuklarımız yakında okula başlayacak ancak okulların bir bölümü kıyafetlerini tek bir mağazaya yönlendirmek suretiyle oradan temin ediyorlar. Dolayısıyla hem ürünlerin kalitesi düşük hem de fiyatları yüksek. 2 bin 500-3 bin TL ye bir okul kıyafeti alınıyor. Oysa daha önce herkes bütçesine uygun bir şekilde pazarlık ederek, piyasa araştırması yaparak alışveriş yapsın diye serbest kıyafete geçilmişti” dedi. ‘ÖĞRENCİ KIYAFETİ FARKLI YERLERDE SATILMALI’ Okul kıyafetlerinin tek bir noktada satılmasının haksız rekabet oluşturduğunu söyleyen Başkan Kocaman, açıklamalarının devamında, “Okul kıyafeti tek bir noktada değil farklı yerlerde satılmalı, öğrenci hangi okulda okursa onu ayrıca yakasına takmalı. Böylece mecburi bir fiyatın oluşması veya nasılsa müşteri mecbur, başka yerden alamaz mantığıyla hareket edilmesiyle haksız rekabet oluşmaz. Tabii bununla birlikte defter, kalem, silgi, çanta, suluk gibi diğer okul araç gereçleri de var. Sadece kıyafetler ortalama 2 bin 500 TL- 3 bin TL’ den başlayınca aileler düşünüyor” şeklinde konuştu. ‘RAHATSIZLIKLARIN GİDERİLMESİ ŞART’ Okula başlayacak öğrencilerin piyasa için çok önemli olduğunu vurgulayan Kocaman, “Bütün piyasa eğitim-öğretim sezonunu bekliyor. Diğer anlaşmalı olmayan ve okul kıyafeti satanların hepsi perişan oluyor. Halbuki tek tip olsun istemiyoruz ama her okul için yakasında amblemini takabilecek bir yer olsun. Ama kalitesini aileler ve bütçeleri tespit etsin. Böyle ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket edip aileleri zor durumda bırakıp çocukların da hevesinin kırılmasına gerek yok. Yapılan uygulama gerçekten de fiyat istikrarını bozucu, aileleri huzursuz edici, aynı zamanda çocukların şevkini kırıcı bir pozisyon alıyor. Bir an evvel buna bir çözüm bulunmalı. Serbest kıyafetse onu aileler hangi yerde, hangisi bütçesine uygun onu alabilmesinin sağlanması lazım. Çocuklarımızın ve ailelerinin bu konudaki rahatsızlıklarının da giderilmesi şart” diyerek açıklamalarını tamamladı. 
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, yaptığı açıklamada okulların açılmasına sayılı günler kala alışveriş telaşının başladığını ifade etti. Ailelerin bazı konularda zorlanmaması gerektiğini belirten Kocaman, “Okul alışverişlerinde rahatsızlıklar giderilmeli” dedi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, okulların açılmasına sayılı günler kala okul alışverişi telaşının başladığını ifade etti ve okula başlayacak öğrencilerin piyasa için çok önemli olacağını dile getirdi. Başkan Kocaman, açıklamasında şunları söyledi: “Okulların açılmasına az bir zaman kaldı, tabi telaşe de başladı. Ailelerin alması gereken okul kıyafetleri, eşofmanlar ve hangi okula gidiyorsa o okulun özel kıyafetleri var. Çocuklarımız yakında okula başlayacak ancak okulların bir bölümü kıyafetlerini tek bir mağazaya yönlendirmek suretiyle oradan temin ediyorlar. Dolayısıyla hem ürünlerin kalitesi düşük hem de fiyatları yüksek. 2 bin 500-3 bin TL ye bir okul kıyafeti alınıyor. Oysa daha önce herkes bütçesine uygun bir şekilde pazarlık ederek, piyasa araştırması yaparak alışveriş yapsın diye serbest kıyafete geçilmişti” dedi.

‘ÖĞRENCİ KIYAFETİ FARKLI YERLERDE SATILMALI’

Okul kıyafetlerinin tek bir noktada satılmasının haksız rekabet oluşturduğunu söyleyen Başkan Kocaman, açıklamalarının devamında, “Okul kıyafeti tek bir noktada değil farklı yerlerde satılmalı, öğrenci hangi okulda okursa onu ayrıca yakasına takmalı. Böylece mecburi bir fiyatın oluşması veya nasılsa müşteri mecbur, başka yerden alamaz mantığıyla hareket edilmesiyle haksız rekabet oluşmaz. Tabii bununla birlikte defter, kalem, silgi, çanta, suluk gibi diğer okul araç gereçleri de var. Sadece kıyafetler ortalama 2 bin 500 TL- 3 bin TL’ den başlayınca aileler düşünüyor” şeklinde konuştu.

‘RAHATSIZLIKLARIN GİDERİLMESİ ŞART’

Okula başlayacak öğrencilerin piyasa için çok önemli olduğunu vurgulayan Kocaman, “Bütün piyasa eğitim-öğretim sezonunu bekliyor. Diğer anlaşmalı olmayan ve okul kıyafeti satanların hepsi perişan oluyor. Halbuki tek tip olsun istemiyoruz ama her okul için yakasında amblemini takabilecek bir yer olsun. Ama kalitesini aileler ve bütçeleri tespit etsin. Böyle ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket edip aileleri zor durumda bırakıp çocukların da hevesinin kırılmasına gerek yok. Yapılan uygulama gerçekten de fiyat istikrarını bozucu, aileleri huzursuz edici, aynı zamanda çocukların şevkini kırıcı bir pozisyon alıyor. Bir an evvel buna bir çözüm bulunmalı. Serbest kıyafetse onu aileler hangi yerde, hangisi bütçesine uygun onu alabilmesinin sağlanması lazım. Çocuklarımızın ve ailelerinin bu konudaki rahatsızlıklarının da giderilmesi şart” diyerek açıklamalarını tamamladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.