LASTİK İŞ

ÖRCÜN AÇIK HAVA MÜZESİNE DÖNÜŞTÜ

Gündem 18.02.2022 - 10:24, Güncelleme: 18.02.2022 - 10:24
 

ÖRCÜN AÇIK HAVA MÜZESİNE DÖNÜŞTÜ

İlçenin tarihî ve kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarına devam eden Gölcük Belediyesi, Örcün Mahallesi’ndeki 5 çeşmeyi restore ederek bölgeyi adeta açık hava müzesine dönüştü.

Gölcük’ün önemli kültür miraslarını barındıran Örcün Mahallesi’ndeki 5 çeşme, Gölcük Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile restore edildi. Zamanında birer hayat kaynağıyken, günümüzde mimari anıtlar olarak cadde ve sokakları süsleyen, yapıldıkları dönemin mimari özelliklerini yansıtmaları nedeniyle şehrin somut kültürel miraslarından olan çeşmeler; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in talimatıyla restore edilerek kullanıma açıldı.   TARİHİ DOKUSU BOZULMADAN RESTORE EDİLDİ Tarihi çeşmeler; Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan çalışmalar ile sertifikalı uzman ustalar tarafından orijinal taş ve horasan harcı gibi malzemelerle tarihî dokusu bozulmadan, aslına sadık kalacak şekilde restore edildi. Asırlar boyu insanların ve hayvanların susuzluğunu gideren tarihi çeşmeler, yenilenen yüzleri ile tarihin şahitleri olarak Gölcük’te yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye devam etmeyi sürdürüyor.   TAŞIDIKLARI İZLER TARİHE IŞIK TUTUYOR Üzerlerinde inşa edildiği dönemlerden taşıdığı izler ile tarihe ışık tutan çeşmeler, Örcün Mahallesi’nin acık hava müzesine dönüşmesine de katkı sunuyor. Çeşmeler; yenilenen yüzleri ile Sultan Baba Türbesi, Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi olarak hizmet veren tarihî hamam, Sultan Hanım Konağı, eski konaklar gibi çok sayıda tarihi yapının yer aldığı mahalle, gelen misafirlerin de beğenisini kazanıyor.
İlçenin tarihî ve kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarına devam eden Gölcük Belediyesi, Örcün Mahallesi’ndeki 5 çeşmeyi restore ederek bölgeyi adeta açık hava müzesine dönüştü.

Gölcük’ün önemli kültür miraslarını barındıran Örcün Mahallesi’ndeki 5 çeşme, Gölcük Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile restore edildi. Zamanında birer hayat kaynağıyken, günümüzde mimari anıtlar olarak cadde ve sokakları süsleyen, yapıldıkları dönemin mimari özelliklerini yansıtmaları nedeniyle şehrin somut kültürel miraslarından olan çeşmeler; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in talimatıyla restore edilerek kullanıma açıldı.

 

TARİHİ DOKUSU BOZULMADAN RESTORE EDİLDİ

Tarihi çeşmeler; Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan çalışmalar ile sertifikalı uzman ustalar tarafından orijinal taş ve horasan harcı gibi malzemelerle tarihî dokusu bozulmadan, aslına sadık kalacak şekilde restore edildi. Asırlar boyu insanların ve hayvanların susuzluğunu gideren tarihi çeşmeler, yenilenen yüzleri ile tarihin şahitleri olarak Gölcük’te yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye devam etmeyi sürdürüyor.

 

TAŞIDIKLARI İZLER TARİHE IŞIK TUTUYOR

Üzerlerinde inşa edildiği dönemlerden taşıdığı izler ile tarihe ışık tutan çeşmeler, Örcün Mahallesi’nin acık hava müzesine dönüşmesine de katkı sunuyor. Çeşmeler; yenilenen yüzleri ile Sultan Baba Türbesi, Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi olarak hizmet veren tarihî hamam, Sultan Hanım Konağı, eski konaklar gibi çok sayıda tarihi yapının yer aldığı mahalle, gelen misafirlerin de beğenisini kazanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.