LASTİK İŞ

PANİK ATAK TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

Sağlık 06.10.2015 - 13:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

PANİK ATAK TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

Nöroloji Uzmanı Dr. Yüksel Akbıyık, panik atağın tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu belirterek ilk defa panik atak yaşayan kişilerin ayrıntılı bir fiziksel muayeneden geçmesi gerektiğini belirtti.

Nöroloji Uzmanı Dr. Yüksel Akbıyık, panik atak hastalığına sahip kişilerin genellikle kalp krizi ve ölüm korkusu içinde olduklarını dile getirerek, “Bu yüzden evlerinde yalnız kalmaktan çekinirler. Panik atak hastaları evde tek başlarına kalamadıkları gibi sokağa da tek başına çıkamazlar. Çünkü yabancı kişilerin onlara yardım etmeyeceğini düşünürler. Bu yüzden panik atak hastalarının sosyal hayatları oldukça problemlidir. Panik atak hastası bilinçaltında biriktirdiği korkuların gerçek olduğuna inanarak bu yönde bir hayat sürmeyi tercih eder. Bu korkuların gerçekliğini kimseye inandıramadıkları için insan ilişkileri genellikle zedelenir panik atak tedavi edilebilir bir hastalıktır. İlk defa panik atak yaşayan kişiler geniş bir fiziksel muayeneden geçmek zorundadır" dedi. Hasta muayene edilirken hiçbir bulgu bulunmaz ise psikolojik bir durum haline geleceğini kaydeden Dr.Akbıyık, "O andan sonra bir psikiyatrik tedavi alınmalıdır. Ancak ilk olarak geniş bir fiziksel muayeneden geçip size ‘Bir şeyiniz yok’ denildiği zaman kendi başınıza da bu hastalıktan kurtulabilirsiniz. Doktorunuza güvenip bir sorununuzun olmadığına kanaat getirirseniz, hastalığını otomatik olarak geçmiş oluyor. Ancak fiziksel muayeneden sonra tekrar panik atak geçirirseniz, o zaman psikolojik destek almanız gereklidir ve hemen bir psikiyatri uzmanına görünmelisiniz. Panik atak hastalığı için ilaç tedavisi de yapılmaktadır" diye konuştu.
Nöroloji Uzmanı Dr. Yüksel Akbıyık, panik atağın tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu belirterek ilk defa panik atak yaşayan kişilerin ayrıntılı bir fiziksel muayeneden geçmesi gerektiğini belirtti.

Nöroloji Uzmanı Dr. Yüksel Akbıyık, panik atak hastalığına sahip kişilerin genellikle kalp krizi ve ölüm korkusu içinde olduklarını dile getirerek, “Bu yüzden evlerinde yalnız kalmaktan çekinirler. Panik atak hastaları evde tek başlarına kalamadıkları gibi sokağa da tek başına çıkamazlar. Çünkü yabancı kişilerin onlara yardım etmeyeceğini düşünürler. Bu yüzden panik atak hastalarının sosyal hayatları oldukça problemlidir. Panik atak hastası bilinçaltında biriktirdiği korkuların gerçek olduğuna inanarak bu yönde bir hayat sürmeyi tercih eder. Bu korkuların gerçekliğini kimseye inandıramadıkları için insan ilişkileri genellikle zedelenir panik atak tedavi edilebilir bir hastalıktır. İlk defa panik atak yaşayan kişiler geniş bir fiziksel muayeneden geçmek zorundadır" dedi.

Hasta muayene edilirken hiçbir bulgu bulunmaz ise psikolojik bir durum haline geleceğini kaydeden Dr.Akbıyık, "O andan sonra bir psikiyatrik tedavi alınmalıdır. Ancak ilk olarak geniş bir fiziksel muayeneden geçip size ‘Bir şeyiniz yok’ denildiği zaman kendi başınıza da bu hastalıktan kurtulabilirsiniz. Doktorunuza güvenip bir sorununuzun olmadığına kanaat getirirseniz, hastalığını otomatik olarak geçmiş oluyor. Ancak fiziksel muayeneden sonra tekrar panik atak geçirirseniz, o zaman psikolojik destek almanız gereklidir ve hemen bir psikiyatri uzmanına görünmelisiniz. Panik atak hastalığı için ilaç tedavisi de yapılmaktadır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.