LASTİK İŞ

SEDAŞ KADINLARI MEME KANSERİNDE FARKINDALIK EĞİTİMİNDE

Sağlık 01.11.2018 - 10:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SEDAŞ KADINLARI MEME KANSERİNDE FARKINDALIK EĞİTİMİNDE

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin İnsan Kaynakları Eğitim departmanı ile Konak Hastanesi arasında eğitim amaçlı işbirliği ile Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan Ekim ayında kadın çalışanlara, Sakarya ve Kocaeli de “Meme Kanserinde Farkındalık” eğitimi verildi.

SEDAŞ’ın Konak Hastanesi ile işbirliği içinde Sakarya’da düzenlediği “Meme Kanserinde Farkındalık” konulu eğitime, Konak Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünden Op. Dr. Muzaffer Özdenoğlu konuşmacı olarak katıldı. Eğitim SEDAŞ Adapazarı eğitim salonunda gerçekleştirildi. KOCAELİ’DE DE YAPILDI SEDAŞ’ta Sakarya’da yapılan bilgilendirme eğitimi, eş zamanlı olarak Kocaeli SEDAŞ kadın çalışanları için Kocaeli Sivil Toplum Merkezinde de gerçekleştirildi. SEDAŞ’ın  Kocaeli de kadın çalışanları için yapılan organizasyonda,  Kocaeli Konak Hastanesinden konuşmacı olarak katılan Op.Dr.Ömer Ardaman  “Gelin her yıl Ekim ayını beklemeden kendimize çevremizden, akrabalarımızdan, komşularımızdan bir kadın seçelim ve onu meme kanseri hakkında bilgilendirelim. Kendi kendine meme muayenesi gibi çok basit fakat büyük önem taşıyan bir yolu öğreterek gerçek bir farkındalık yaratalım. Hangi taramaları, kaç yaşlarında yaptırması gerektiğinden bahsedelim. Unutmayalım ki kanser önlenebilir bir hastalıktır ve bizler çevremizden sadece bir kadın için dahi olsa yaktığımız bu mumla kansere dur diyebiliriz!”dedi. Sakarya SEDAŞ’ta Op.Dr. Muzaffer Özdenoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı, meme kanserinde farkındalık konulu seminerde de, çağımızın hastalığı kanserden korunmanın yolları ve erken teşhisin önemi vurgulandı. Eğitime katılan SEDAŞ Kadınları, Konak Hastanesi görevlileri tarafından küçük hediyelerle mutlu edildi. MEME KANSERİNDE RİSK FAKTÖRLERİ Op. Dr. Özdenoğlu, meme kanserinde risk faktörlerini ise şöyle sıraladı: “Erken adet olma (12 yaş öncesi), geç menopoz(55 yaş sonrası), geç ilk doğum, kontrolsüz doğum kontrol hapı kullanımı, sigara, aşırı alkol tüketimi, östrojen hormonuna fazla maruz kalmak, meme kanseri riskini artırıyor. Genetik risk faktörü olan hastaların yüzde 7 ila 9’unda görülmektedir. Hastanın anne tarafında erken yaşta meme kanseri olan varsa buda genetik risk olarak kabul edilir.” “ERKEN TANI HAYAT KURTARIYOR” Meme kanserinde erken tanının tedavi başarısını artırdığını ifade eden Op. Dr. Muzaffer Özdenoğlu, “ Kadınlar kendilerini ihmal etmemeli. Göğüste elle muayene bulguları bizim için çok önemli. Belirli periyotlarla bu muayeneyi her kadın yapmalı. Erken tanı, tedavi başarısını hastalıktan hayatta kalma şansını ve yapılacak cerrahinin tedavi boyutunu etkileyen çok önemli bir etkendir” diye konuştu. 
SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin İnsan Kaynakları Eğitim departmanı ile Konak Hastanesi arasında eğitim amaçlı işbirliği ile Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan Ekim ayında kadın çalışanlara, Sakarya ve Kocaeli de “Meme Kanserinde Farkındalık” eğitimi verildi.

SEDAŞ’ın Konak Hastanesi ile işbirliği içinde Sakarya’da düzenlediği “Meme Kanserinde Farkındalık” konulu eğitime, Konak Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünden Op. Dr. Muzaffer Özdenoğlu konuşmacı olarak katıldı. Eğitim SEDAŞ Adapazarı eğitim salonunda gerçekleştirildi.

KOCAELİ’DE DE YAPILDI

SEDAŞ’ta Sakarya’da yapılan bilgilendirme eğitimi, eş zamanlı olarak Kocaeli SEDAŞ kadın çalışanları için Kocaeli Sivil Toplum Merkezinde de gerçekleştirildi.

SEDAŞ’ın  Kocaeli de kadın çalışanları için yapılan organizasyonda,  Kocaeli Konak Hastanesinden konuşmacı olarak katılan Op.Dr.Ömer Ardaman  “Gelin her yıl Ekim ayını beklemeden kendimize çevremizden, akrabalarımızdan, komşularımızdan bir kadın seçelim ve onu meme kanseri hakkında bilgilendirelim. Kendi kendine meme muayenesi gibi çok basit fakat büyük önem taşıyan bir yolu öğreterek gerçek bir farkındalık yaratalım. Hangi taramaları, kaç yaşlarında yaptırması gerektiğinden bahsedelim. Unutmayalım ki kanser önlenebilir bir hastalıktır ve bizler çevremizden sadece bir kadın için dahi olsa yaktığımız bu mumla kansere dur diyebiliriz!”dedi.

Sakarya SEDAŞ’ta Op.Dr. Muzaffer Özdenoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı, meme kanserinde farkındalık konulu seminerde de, çağımızın hastalığı kanserden korunmanın yolları ve erken teşhisin önemi vurgulandı.

Eğitime katılan SEDAŞ Kadınları, Konak Hastanesi görevlileri tarafından küçük hediyelerle mutlu edildi.

MEME KANSERİNDE RİSK FAKTÖRLERİ

Op. Dr. Özdenoğlu, meme kanserinde risk faktörlerini ise şöyle sıraladı: “Erken adet olma (12 yaş öncesi), geç menopoz(55 yaş sonrası), geç ilk doğum, kontrolsüz doğum kontrol hapı kullanımı, sigara, aşırı alkol tüketimi, östrojen hormonuna fazla maruz kalmak, meme kanseri riskini artırıyor. Genetik risk faktörü olan hastaların yüzde 7 ila 9’unda görülmektedir. Hastanın anne tarafında erken yaşta meme kanseri olan varsa buda genetik risk olarak kabul edilir.”

“ERKEN TANI HAYAT KURTARIYOR”

Meme kanserinde erken tanının tedavi başarısını artırdığını ifade eden Op. Dr. Muzaffer Özdenoğlu, “ Kadınlar kendilerini ihmal etmemeli. Göğüste elle muayene bulguları bizim için çok önemli. Belirli periyotlarla bu muayeneyi her kadın yapmalı. Erken tanı, tedavi başarısını hastalıktan hayatta kalma şansını ve yapılacak cerrahinin tedavi boyutunu etkileyen çok önemli bir etkendir” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.