VATAN HAİNİ DENMESİ İÇİMİ ACITIYOR
VATAN HAİNİ DENMESİ İÇİMİ ACITIYOR
umhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Örgütü tarafından organize edilen “Gelin Geleceğimizi Konuşalım” adlı panel önceki akşam Gölcük Melisa Düğün Salonunda gerçekleşti
umhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Örgütü tarafından organize edilen “Gelin Geleceğimizi Konuşalım” adlı panel önceki akşam Gölcük Melisa Düğün Salonunda gerçekleşti
Panele konuşmacı olarak katılan CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Anayasa tasarısına neden hayır demek gerektiği ve ülkemizde oynanmaya çalışılan uluslararası oyunlar konusunda bilgi veren Pekşen, bu anayasa teklifinin tam anlamıyla temel fıkrası gibi olduğunu söyledi.
YOĞUN KATILIM
CHP Gölcük İlçe Örgütü tarafından organize edilen panelde Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi, Gölcük Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve yönetimi, Gölcük Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz ve yönetimi ev sahipliği yaptı. Panele CHP İl Sekreteri Av. Hüseyin Acurman, İl Yöneticileri Bilgi Dehmen, Harun Yıldızlı, Metin Düzgün, Fahrettin Bostan, Hikmet Koçoğlu ve Emre Andız, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, İl Referandum Koordinasyon Kurulu Başkanı Bozkurt Uslu ve kurul üyesi Hamiyet Göksu, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Şinasi Yazar, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP Başiskele İlçe Başkanı İrfan Keskin, Büyükşehir Belediyesi CHP eski Gurup Başkan Vekili Av. Fahri Örengül, Önceki Dönem CHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Güreli Yolcubal, Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, CHP eski İl Başkanı Cevdet Barış, CHP Gölcük Meclis üyeleri , DYP eski İl Başkanı Recai Gönenç, DYP Gölcük İlçe Başkanı Ahmet Levent, MHP Gölcük eski İlçe Başkanı İsmail Eroğlu, SP Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, İki dönem Gölcük İlçe Kaymakamlığı yapan Kocaeli eski Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, birçok STK, Oda ve Dernek Temsilcileri, Gölcük’ün sevilen simalarından Ecz. Turan Dumlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilginin olduğu panelde katılımcılar salona sığmadı. Panelin konuşmacısı CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen konuşmasının ardından ayakta alkışlandı.
VATAN HAİNİ DENMESİ İÇİMİ ACITIYOR
Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, bu salonda Kuvayi Milliye ruhunu görüyorum dedi. Burada Gölcük İlçe Başkanı olarak değil, ülkesini vatanını seven sahip çıkan bir İsmet İşeri olarak karşınızdayım diyerek konuşmasını sürdüren İşeri, “Bu akşam burada hepimiz tek bir amaç için birleştik. Şimdi vatanımıza, Türk Bayrağına sahip çıkma zamanı. Ben 33 yıldır bu devlete vergi ödeyen bir vatandaş olarak Cumhurumun beni vatan haini olarak göstermesi içimi acıtıyor” diye konuştu.
TAMAMEN MİLLİ MESELEDİR
İşeri’nin ardından konuşma yapan CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Anayasa tasarısına neden hayır demek gerektiği ve ülkemizde oynanmaya çalışılan uluslararası oyunlar konusunda bilgi veren Pekşen, bu anayasa teklifinin tam anlamıyla temel fıkrası gibi olduğunu söyledi. Bu Anayasa teklifinin parlamentonun gündemine geldiğinde kendisinin uzun ve titiz bir çalışma yaptığını ifade eden Pekşen, “Getirilmek istenen bu Anayasada parlamento tümüyle yoktur. Bunları siyaset olsun diye söylemiyorum “ dedi. Bu referandumun tamamen milli bir mesele olduğunu dile getiren Pekşen, “ Bu sadece benim ya da CHP’nin değil, 80 milyonun meselesidir. Referandum için asıl sorulması gereken şey Öcalan mı?, Fetö mü? Yoksa 80 milyon milli irade mi? kazanacak. Getirilmek istenen bu Anayasa gençlerimizin, tenceremizin, geleceğimizin sorunlarını çözmüyor” dedi.
MADDELER KABUL EDİLEMEZ
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, panelde yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi: “Bu anayasa değişikliği teklif mektubu bana gönderildi. Değiştirilmek istenen maddeler inanılmaz sıkıntılı. Bizler bu sıkıntıları gördüğümüz için maddeler üzerinde uzun uzun araştırma ve çlışma yaptık. İlk önüme geldiğinde bir madde de nasıl hata yaptıklarını gördüm. Biliyorsunuz ki anayasamızın 90. maddesi hiç değişmedi. Bu madde Uluslararası anlaşmaları onama yetkisinin TBMM olduğunu söyler. Kesinlikle bir kişiye verilmez. Bu yüzden de kabul etme merci meclistir. Bu anayasa maddesine hiç dokunulmamış. Teklifin 8. Maddesi de aynen eklenmiş. Burada milletlerarası anlaşmaları onaylar ve yayınlar diyor. Kim onaylar ve yayınlar? Cumhurbaşkanı. Bu nasıl bir laubaliliktir, nasıl bir aymazlıktır. Bu maddeye karşı çıktım tabi ki de. Bir de 126. Madde var. Bu madde nedir? Türkiye’yi özerk yapılara bölecekseniz buna ancak TBMM karar verir diyor. Bu maddeyi tümüyle kaldırıyorlar. Tümüyle kaldırıp bu yetkiyi de tek bir şahsa verme çabasına girmişler. Çıktım meclis kürsüsüne bunu anlattım. Bu maddeler size soruyorum kabul edilebilir mi? Yani TBMM’nin karar vermesi gereken maddeler tek bir şahsa verilebilir?
Şimdi bakın bizim bulunduğumuz coğrafya çok ilginç. Türkiye Cumhuriyetini bu bölgeden çıkartın başka yere alın hiç kimse bizimle uğraşmaz. Bağlı bulunduğumuz Ortadoğu coğrafyasında emperyalist ülkelerin amaçları var. Ama bulunduğumuz coğrafya çok önemli. Bakü dediğimiz yerde dünya benzin rezervinin yüzde 82’si bulunuyor. Dünyanın en önemli petrol ülkelerinden birisi Bakü. Emperyalistlerin gözü her zaman bu bölgede olacak.
TÜRKİYE'Yİ DİZAYN ETMEK
Sizce anayasa değişikliği ile tüm yetkiler neden bir kişiye veriliyor sizce? Bu teklifle parlamento artık yoktur. Yasa yapma diye bir organımız kalmayacaktır. Milletvekillik diye bir görev olmayacaktır. Şimdi 89. Madde kaldırılıyor. Devlet Bahçeli’ye Gölcük’ten soruyorum. Anayasa’nın ikinci ve üçüncü maddesine dokundurtmadık diyor. İkinci madde Türkiye Cumhuriyeti Demokratik ve hukuk sistemidir diyor. Şimdi Cumhurbaşkanı aynı zamanda partinin genel başkanı olacak. Peki 81 ilin parti başkanlarına Cumhurbaşkanı yardımcıları bana bağlısınız dese bu ortamda demokratiklikten bahsedilebilir mi? Mahalle temsilcilikleri varken, Muhtarlardan bahsedilebilir mi? Muhtarlar size sesleniyorum. Mesleğinizi elinizden alacaklar. Bu coğrafya da eğer Türkiye liyakatli, güçlü, dolgun bir kadroyla yönetilirse bu ülkeyi kimse tutamaz. 21. Yüzyılın tarihi Türkiye ile yazılır. Onun için Balyoz davaları gibi kumpaslar Dünyanın en güçlü ikinci ordusu olan TSK’ya kurulduğunda NATO’nun sesi çıktı mı? Çıkmadı. Bunu anlayın arkadaşlar, bu sistem ülkemizi dizayn etmektir, gerçekten ülkemizin yararı olan bir yasa değildir. Bu anayasa teklifi tam temel fıkrası gibi. Anlattığım bütün konular milli bir meseledir. Milli mesele 80 milyonun meselesidir. O halde milli bir meseleye milli bir duruş gerekmektedir. Soru şu Öcalan mı, Fethullah mı, yoksa 80 milyon mu kazanacak? Bu ülke ret dediğinde Cumhurbaşkanı da hükümette özgür kalacaktır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.