VİŞNE BAHÇESİ, İSTANBUL AKM’DEN TAM NOT ALDI
VİŞNE BAHÇESİ, İSTANBUL AKM’DEN TAM NOT ALDI
Kocaeli Şehir Tiyatrolarının ödüllü oyunu Vişne Bahçesi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı
Kocaeli Şehir Tiyatrolarının ödüllü oyunu Vişne Bahçesi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı
Rus Oyun Yazarı Anton Çehov’un kaleme aldığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahneye taşıdığı 'Vişne Bahçesi' bu kez İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sahnelendi. Kocaeli Şehir Tiyatrolarının ödüllü oyununu her yaştan insan, tiyatro ve sinema oyuncuları ilgiyle takip etti. Muhteşem konusu ve oyuncu performansıyla Vişne Bahçesi, tiyatro severlerden tam not aldı.
VİŞNE BAHÇESİ, AKM TİYATRO SALONUNDA SAHNE ALDI
24. Yapıkredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Oyunu, Yılın En Başarılı Dekor Tasarımı ve Yılın En Başarılı Hareket Düzeni ödüllerine layık görülen Vişne Bahçesi, bu kez de İstanbul Taksim’de bulunan AKM’de sahne aldı. Oyunu, tiyatro ve sinema camiasından İştar Gökseven, Ülkü Duru, Serhat Tutumluer, Lerzan Pamir, Saim Güveloğlu gibi oyuncular da izledi.
OYUNCULAR VİŞNE BAHÇESİNİ BEĞENDİ
İstanbul AKM tiyatro salonunda sahne alan Vişne Bahçesi oyununu birçok sinema ve tiyatro oyuncusu da ilgiyle takip etti. Oyuncu Lerzan Pamir oyundan çok etkilendiğini ifade ederken Serhat Tutumluer, “Beni özellikle oyunun altını çizdiği değerler ve duygular çok etkiledi” dedi. Yönetmen ve oyuncu Saim Güveloğlu, “Oyunu çok beğendim, özellikle ikinci perde de oyunun merkezine konumlandırılan dans sahnelerinin eylemsizliklerinin vurgulanmasını çok beğendim. Oyunun lopahin karakterinden çok etkilendim” şeklinde konuştu. Eşi İştar Gökseven ile oyunu izlemeye gelen Ülkü Duru, “O kadar güzel bir gece geçirdim ki, çok keyifli bir oyun seyrettim, başta Esra Bezen Bilgin olmak üzere ki kendisini izlemekten her zaman keyif alırım, tüm arkadaşların performansı çok güzeldi" dedi.
ONUR ATİLLA: AKM’DE İZLEDİĞİM İLK OYUN VİŞNE BAHÇESİ
Güldür Güldür komedi programının ünlü oyuncularından Onur Atilla, oyunu en sonunda izleme fırsatını bulduğunu belirtti. Atilla, “AKM’de izlediğim ilk oyun Vişne Bahçesi oldu, gözümü kırpmadan izledim, Kocaeli Şehir Tiyatrolarının emeğine sağlık” dedi. Güzel bir oyun izlediği için çok mutlu olduğunu ifade eden oyuncu Esra Ronabar, “Vişne Bahçesi eskimeyen bir temaya sahip, Kocaeli Şehir Tiyatrosu bana ışık olmuş bir kadro, mesleğin ilk yıllarında burada sahne aldım, o dönemde meslektaşlarından çok şey öğrendim” şeklinde konuştu. Uzun zamandır Vişne Bahçesi oyununu merak ettiğini ifade eden oyuncu Onur Büyüktopçu, şimdiye kadar izlediği en iyi oyunlar arasında Vişne Bahçesinin olduğunu belirtip oyunda emeği geçen herkesi teşekkür etti. Oyuncu Çağla Özsavaşçı, “Çok kıymetli bir yazar olan Çehov’un yazdığı Vişne Bahçesi oyununu yine çok kıymetli Mehmet Birkiye rejisiyle izlemek benim için çok kıymetliydi" dedi.
OYUNUN KONUSU
Vişne Bahçesi, 19. yüzyılın ortalarında toprak köleliğinin kaldırılması ve burjuvazinin yükselişe geçmesiyle ülkenin değişen toplumsal, politik ve ekonomik düzenine uyum sağlayamayan aristokrat bir ailenin dokunaklı portresidir. İçinde büyük bir vişne bahçesinin bulunduğu aile çiftliğinin borçlar nedeniyle satılması söz konusudur. Yeni düzen karşısında kararlı davranamayan aile, mülkünü elinde tutmaktan acizdir. Çiftlik sahiplerinin çocukluk anılarıyla birlikte vişne bahçeleri de geçmişte kalmıştır artık.
EKİP VE OYUNCU KADROSU
Yazan: Anton Pavloviç Çehov, Yönetmen: Mehmet Birkiye, Yönetmen Yardımcısı: Arzu Bigat Baril, Çeviren: Belgi Paksoy, Dramaturg: Melih Korukçu, Dekor Tasarımcısı: Efter Tunç, Işık Tasarımcısı: Cem Yılmazer, Kostüm Tasarımcısı: Ayşegül Alev, Koreograf: Tuğçe Tuna, Müzik: Fırat Akarcalı, Kukla: Ayten Öğütçü, Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, Sezen Düzakar Çetindaş, Ezgi Özbalı, Nuri Karadeniz, H. Fatih Sevdi, Başar Alemdar, Bülent Baytar, Seda Güven Şahin, Emre Işık, Zeynep Özan, Cüneyt Gürbüz, İlker Bağlam, Semih Eraslan, Duygu Mine Özcan, Tunç Efe, Sarper Saydam, Nursel Çeliktürk.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.