LASTİK İŞ

YAŞANABİLİR BİR GELECEK İÇİN

Eğitim 02.03.2018 - 08:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YAŞANABİLİR BİR GELECEK İÇİN

TEMA Vakfı Gölcük Sorumlusu Melahat Aşıkoğlu, TEMA Vakfı gönüllüleri Şevkiye Uğur ve İlkay Küçük, Değirmendere Müfit Saner İlkokulu 1 / A sınıfına ‘’ Çevre bilinci ‘’ konulu bilgilendirme sundular. Müfit Saner İlkokulu 1 / A sınıfı öğretmeni Tülay Şener Akdağ tarafından projelendirilen etkinlikte, meşe palamudu tüplemesi yapıldı ve 1/ A sınıfı öğrencilerine TEMA kartları ve rozetleri de takdim edildi.

Müfit Saner İlkokulu 1 / A sınıfı bilgilendirme etkinliğinde, topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı sunumlar yapan TEMA Vakfı Gölcük sorumlusu Melahat Aşıkoğlu, yaşanabilir bir gelecek için ağaçlandırma çalışmaları yaparak, topluma ağaç sevgisini kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Aşıkoğlu konuşmasında ‘’ TEMA Vakfı, Ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindedir. Bu nedenle ; orman, çayır, mera, tarım alanları, su ve bitki kaynaklarının ve doğanın korunması adına hepimiz duyarlı olmalıyız ‘’ dedi. 1 / A sınıfı öğrencileri ile birlikte meşe palamudu tüplemesi yapan Aşıkoğlu, toprakla kapatılan ve can suyu verilen meşe palamutlarının, fidan olduktan sonra tekrar toprakla buluşarak ağaç ve ormanlara dönüştüğünü aktardı. Aşıkoğlu ‘’ Ağaçlar ve ormanlar bizim yaşam kaynağımızdır.Ormanlarımızı korumalıyız ve ağaçlandırma çalışmaları yapmalıyız ‘’ şeklinde konuştu. Her Fidan, Bir Yaşam ; Değirmendere Müfit Saner İlkokulu 1 / A sınıfı Öğretmeni Tülay Şener Aktağ , projelendirerek hayata geçirdiği ‘’ Çevre Bilinci ‘’ konulu sınıf etkinliğinde ‘’ Her fidan, bir yaşam ‘’ mesajı verdi. Bir ağacı anlamak istiyorsanız, birini yetiştirme görevini kendiniz üstlenin şeklinde açıklama yapan Akdağ ; ‘’ Ormanlar, yaşantımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz bir kaynaktır. Yaşamsal varlığımızı sürdürebilmek için oksijene ihtiyacımız var. Bu nedenle her fırsatta ağaç dikmeli ve oksijen kaynağı olan ağaçların, hayatımızdaki önemi hakkında bilinçlenmeliyiz. Öğrencilerimizi yaşanabilir bir gelecek için bilinçlendiriyoruz. Bu anlamda sınıfımızı ziyaret ederek bizleri bilgilendiren TEMA Vakfı Gölcük ekibine sonsuz teşekkür ederim ‘’ dedi. 1 / A sınıfı öğrencileri, meşe palamudu tüplemesinin ardından yetişen meşe fidanlarını, önümüzdeki günlerde toprakla buluşturacak ve ağaç dikmenin gururunu yaşayacak.
TEMA Vakfı Gölcük Sorumlusu Melahat Aşıkoğlu, TEMA Vakfı gönüllüleri Şevkiye Uğur ve İlkay Küçük, Değirmendere Müfit Saner İlkokulu 1 / A sınıfına ‘’ Çevre bilinci ‘’ konulu bilgilendirme sundular. Müfit Saner İlkokulu 1 / A sınıfı öğretmeni Tülay Şener Akdağ tarafından projelendirilen etkinlikte, meşe palamudu tüplemesi yapıldı ve 1/ A sınıfı öğrencilerine TEMA kartları ve rozetleri de takdim edildi.

Müfit Saner İlkokulu 1 / A sınıfı bilgilendirme etkinliğinde, topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı sunumlar yapan TEMA Vakfı Gölcük sorumlusu Melahat Aşıkoğlu, yaşanabilir bir gelecek için ağaçlandırma çalışmaları yaparak, topluma ağaç sevgisini kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Aşıkoğlu konuşmasında ‘’ TEMA Vakfı, Ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindedir. Bu nedenle ; orman, çayır, mera, tarım alanları, su ve bitki kaynaklarının ve doğanın korunması adına hepimiz duyarlı olmalıyız ‘’ dedi. 1 / A sınıfı öğrencileri ile birlikte meşe palamudu tüplemesi yapan Aşıkoğlu, toprakla kapatılan ve can suyu verilen meşe palamutlarının, fidan olduktan sonra tekrar toprakla buluşarak ağaç ve ormanlara dönüştüğünü aktardı. Aşıkoğlu ‘’ Ağaçlar ve ormanlar bizim yaşam kaynağımızdır.Ormanlarımızı korumalıyız ve ağaçlandırma çalışmaları yapmalıyız ‘’ şeklinde konuştu.

Her Fidan, Bir Yaşam ;

Değirmendere Müfit Saner İlkokulu 1 / A sınıfı Öğretmeni Tülay Şener Aktağ , projelendirerek hayata geçirdiği ‘’ Çevre Bilinci ‘’ konulu sınıf etkinliğinde ‘’ Her fidan, bir yaşam ‘’ mesajı verdi. Bir ağacı anlamak istiyorsanız, birini yetiştirme görevini kendiniz üstlenin şeklinde açıklama yapan Akdağ ; ‘’ Ormanlar, yaşantımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz bir kaynaktır. Yaşamsal varlığımızı sürdürebilmek için oksijene ihtiyacımız var. Bu nedenle her fırsatta ağaç dikmeli ve oksijen kaynağı olan ağaçların, hayatımızdaki önemi hakkında bilinçlenmeliyiz. Öğrencilerimizi yaşanabilir bir gelecek için bilinçlendiriyoruz. Bu anlamda sınıfımızı ziyaret ederek bizleri bilgilendiren TEMA Vakfı Gölcük ekibine sonsuz teşekkür ederim ‘’ dedi. 1 / A sınıfı öğrencileri, meşe palamudu tüplemesinin ardından yetişen meşe fidanlarını, önümüzdeki günlerde toprakla buluşturacak ve ağaç dikmenin gururunu yaşayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.