LASTİK İŞ

YILDIZ,”EMEKÇİNİN KADERİ İŞ KAZASI DEĞİLDİR”

Gölcük 14.05.2014 - 21:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YILDIZ,”EMEKÇİNİN KADERİ İŞ KAZASI DEĞİLDİR”

Harb-İş Gölcük Şube Başkanı Turan Yıldız, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağındaki trafo patlaması konusunda basın açıklaması yaptı.

Yıldız,”Türkiye’nin kanayan yarası iş kazalarıdır.Ülkemizdeki kontrol inancı kadercilik inancına dönmüştür.”dedi. “EMEKÇİNİN KADERİ İŞ KAZASI DEĞİLDİR” Yıldız,”Sanayileşmenin ve endüstrinin gelişiminden doğan iş yükü, mevcut işçileri üzerinde baskı oluşturduğundan taşeronlaşma ile ucuz işçilik adı altında yapılan çalışmalar içerisinde meydana gelen iş kazaları son 10 yılda daha da artarak ölümlerle sonuçlanmıştır.Tükiye’de ve dünyada iş kazalarının büyük bölümü taş ve kömür ocakları olmak üzere madeni sektörlerde gerçekleşiyor.Toplam iş kazalarının %10’u bu sektörlerde meydana geliyor.AB ülkeleri arasında bu konuda birinci sıraya gelmiş Türkiye’de kontrol inancı kadercilik inancına dönüşmüş durumda. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nün verilerine göre her 15 saniyede 190 iş kazası gerçekleşirken bu süre içerisinde 1 işçi hayatını kaybediyor.Sadece ülkemizde değil dünyada da bu kazalar son derecede vahim kayıplar veriyor.Ülkemizde mevcut yasa durumu çok kurtarmıyor.Taşeronlaşmanın getirdiği çalışma ortamının iyileştirilmesi,işletmelerin kontrol altında tutulması işçi sağlığına da önem verilmesi gerekmektedir.Emekçinin kaderi iş kazası değildir.”dedi.
Harb-İş Gölcük Şube Başkanı Turan Yıldız, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağındaki trafo patlaması konusunda basın açıklaması yaptı.

Yıldız,”Türkiye’nin kanayan yarası iş kazalarıdır.Ülkemizdeki kontrol inancı kadercilik inancına dönmüştür.”dedi.

“EMEKÇİNİN KADERİ İŞ KAZASI DEĞİLDİR”

Yıldız,”Sanayileşmenin ve endüstrinin gelişiminden doğan iş yükü, mevcut işçileri üzerinde baskı oluşturduğundan taşeronlaşma ile ucuz işçilik adı altında yapılan çalışmalar içerisinde meydana gelen iş kazaları son 10 yılda daha da artarak ölümlerle sonuçlanmıştır.Tükiye’de ve dünyada iş kazalarının büyük bölümü taş ve kömür ocakları olmak üzere madeni sektörlerde gerçekleşiyor.Toplam iş kazalarının %10’u bu sektörlerde meydana geliyor.AB ülkeleri arasında bu konuda birinci sıraya gelmiş Türkiye’de kontrol inancı kadercilik inancına dönüşmüş durumda. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nün verilerine göre her 15 saniyede 190 iş kazası gerçekleşirken bu süre içerisinde 1 işçi hayatını kaybediyor.Sadece ülkemizde değil dünyada da bu kazalar son derecede vahim kayıplar veriyor.Ülkemizde mevcut yasa durumu çok kurtarmıyor.Taşeronlaşmanın getirdiği çalışma ortamının iyileştirilmesi,işletmelerin kontrol altında tutulması işçi sağlığına da önem verilmesi gerekmektedir.Emekçinin kaderi iş kazası değildir.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.